Prima pagină » Ce să pui în saramura de conopidă ca să iasă roz. Secretul gospodinelor a fost dezvăluit

Ce să pui în saramura de conopidă ca să iasă roz. Secretul gospodinelor a fost dezvăluit

de Roboțelul @ iDOR.info
ce-sa-pui-in-saramura-de-conopida-ca-sa-iasa-roz.-secretul-gospodinelor-a-fost-dezvaluit

Gospodinele scot un as din mânecă atunci când te aștepți mai puțin. Ei bine, dacă și tu faci primii pași în bucătărie și încă nu ești familiarizată cu toate secretele pe care mama sau bunica ta le folosesc, poți învăța un truc util și de la noi. Astfel, pentru a aduce un strop de culoare în bucătăria ta și pentru a crea o saramură de conopidă roz, nu ai nevoie de ingrediente exotice sau tehnici complicate, iar noi îți vom dezvălui un truc care cu siguranță îți va bucura vederea, dar și gustul.

Aspectul mâncării contează

De multe ori, prima impresie contează enorm în experiența noastră culinară. Aspectul unei mâncări poate fi atât de important încât poate influența profund apetitul nostru. De fapt, aspectul și aroma unui preparat sunt adesea primele lucruri care ne atrag atenția și ne determină să decidem dacă vrem sau nu să gustăm din el.

Atunci când o mâncare are un aspect neobișnuit sau nu emană un miros plăcut, s-ar putea să fie dificil să ne stârnească curiozitatea că să o încercăm, indiferent de gustul ei. Cel mai probabil nici nu ne vom atinge de farfurie.

Ce trebuie să adaugi neapărat în butoiul cu murături. Ingredientul special care le ajută să nu se înmoaie

Folosește aceste ingrediente dacă vrei să ai murături crocante și aromate la iarnă

Câte minute se fierb perișoarele, de fapt. Secretul pentru cea mai bună ciorbă, vor ieși perfecte

Pentru ca ciorba ta să iasă gustoasă, trebuie să știi cât timp să lași la fiert perișoarele.

Astfel, simțurile noastre, în special văzul și mirosul, au un impact semnificativ asupra experienței noastre gastronomice și pot influența decisiv dacă vom gusta sau nu dintr-un preparat culinar. Așa că avem o soluție pentru tine. O soluție care va contribui la aspectul murăturilor tale.

Citește și: Rețeta secretă de conopidă murată la borcan. Ingredientul care o colorează frumos și îi dă un gust aparte

Ce trebuie să pui în saramura de conopidă că să aibă o nuanță de roz

Cu siguranță, am observat, la un moment dat, cum unele gospodine reușesc să ofere murăturilor, în special conopidei, o nuanță delicată de roz. Acest efect poate fi realizat prin intermediul unui truc simplu: adăugarea de bucăți de sfeclă în saramură. Astfel, vei obține o culoare cu adevărat uimitoare.

Ce să pui în saramura de conopidă ca să iasă roz

Vezi și: De ce să pui frunze de vișin deasupra murăturilor. Secretul știut de puține gospodine

Mai mult decât atât, nuanța de roz poate varia în intensitate în funcție de cantitatea de sfeclă utilizată. Prin urmare, este o idee excelentă să încerci acest truc în două borcane separate și să alegi nuanța pe care o preferi. Este important de menționat că bucățile de sfeclă nu vor afecta în niciun fel gustul conopidei murate, astfel că te poți bucura de aspectul și aroma lor delicioase în același timp.

Cum pregătești cea mai bună conopidă murată

Ingrediente

  • 1 kg de conopidă desfăcută în bucățele
  • 3-4 fâșii de hrean
  • 100 de grame de sfeclă
  • 1 ardei iute
  • 6-7 căței de usturoi
  • 10 rondele de morcov
  • 2-3 bețe uscate de mărar
  • 2-3 crenguțe de cimbru uscat
  • frunze de dafin

Te poate interesa și: Ce să presari peste conopidă înainte de a o pune la murat. Ingredientul care face diferența, murăturile nu se vor strica

Saramură

  • la fiecare litru de apă folosești câte 20 g sare specială pentru murături
  • 1 lingură de oțet de masă simplu

Mod de preparare

  1. Spălați cu grijă conopida și tăiați-o în bucățele potrivite, suficient de mari pentru a putea fi așezate în borcane.
  2. În borcanele pregătite, așezați bucățele de conopidă, alternând cu rondele de morcov, fâșii subțiri de hrean, cimbru uscat, boabe de piper și bucățele de sfeclă roșie și câțiva căței de usturoi întregi.
  3. Într-o cratiță, puneți apă la încălzit și adăugați sarea. Asigurați-vă că proporția este de 1 lingură de sare (20 g) la fiecare litru de apă.
  4. Lăsați apa să fiarbă timp de aproximativ 5 minute, apoi opriți focul și permiteți-i să se răcească timp de 10 minute.
  5. Turnați apoi apa peste conopidă și celelalte ingrediente din borcane, asigurându-vă că acestea sunt complet acoperite.
  6. Opțional, puteți adăuga în fiecare borcan o lingură de oțet de 9 grade, mai ales dacă nu aveți un beci răcoros și întunecos. Acest lucru va ajuta saramura să rămână sănătoasă și conopida să se păstreze crocantă.
  7. Înfiletați capacele la borcane și verificați dacă nu curge lichid. Dacă nu aveți capace, puteți închide borcanele cu folie de celofan pusă în 2-3 straturi.
  8. Depozitați borcanele cu conopidă într-un beci sau cămară.
  9. În funcție de temperatura din cămară, conopida va fi gata să fie consumată în aproximativ 30 de zile.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Ce să pui în saramura de conopidă ca să iasă roz. Secretul gospodinelor a fost dezvăluit

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type