Prima pagină » Cel mai mare fond suveran din lume își închide biroul din Shanghai

Cel mai mare fond suveran din lume își închide biroul din Shanghai

de Roboțelul @ iDOR.info
cel-mai-mare-fond-suveran-din-lume-isi-inchide-biroul-din-shanghai

Fondul suveran al Norvegiei, căci despre el este vorba, deținea la sfârșitul anului 2022, acțiuni la aproximativ 850 de companii chineze în valoare totală de 42 de miliarde de dolari.

Cel mai mare fond suveran din lume își va închide reprezentanța din Shanghai, decizie care nu va afecta investițiile sale în China, a anunțat joi Banca Norvegiei. 

Fondul, care are astăzi peste 15.200 de miliarde de coroane (1.420 de miliarde de dolari) în active răspândite pretutindeni în lume, deținea, la sfârșitul anului 2022, acțiuni la aproximativ 850 de companii chineze, a căror valoare totală se ridică la 42 de miliarde de dolari.

„De-a lungul anilor, biroul nostru din Singapore a fost extins pentru a se ocupa de toate funcțiile operaționale, inclusiv pentru China”, a explicat banca centrală norvegiană într-un comunicat. „Această decizie este determinată de considerente operaționale și nu afectează strategia de investiții a fondului în investițiile noastre în China”, a precizat instituția într-un comunicat de presă. 

Închiderea biroului, care avea opt angajați, vine în timp ce China, a doua cea mai mare economie din lume, se luptă să-și recapete un ritm de creștere la fel de puternic ca înainte de pandemia de Covid. Îngreunată în special de o scădere a exporturilor, creșterea chineză a atins doar 0,8% între primul și al doilea trimestru.

Alimentat de veniturile de stat din petrol și gaze și investit în acțiuni, obligațiuni, imobiliare și, într-o măsură mai mică, proiecte de energie regenerabilă necotate, fondul suveran norvegian va avea acum doar patru birouri în întreaga lume, la Oslo, Londra, New York. și Singapore.

Citește și Norvegia: Investiții record în sectorul de petrol și gaze naturale

Citește și Norvegienii au construit cel mai mare parc eolian plutitor din lume

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Cel mai mare fond suveran din lume își închide biroul din Shanghai

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google