Prima pagină » Distracția ca pe vremuri se trăiește la Iași. Începe DISKOteka Festival. Conceptul este unic

Distracția ca pe vremuri se trăiește la Iași. Începe DISKOteka Festival. Conceptul este unic

de Roboțelul @ iDOR.info
distractia-ca-pe-vremuri-se-traieste-la-iasi-incepe-diskoteka-festival.-conceptul-este-unic

România este pusă și anul acesta pe harta celor mai mari festivaluri retro din lume. La Iași începe DISKOteka Festival, iar ediția din acest an aduce pe aceeași scenă cei mai în vogă artiști internaționali din anii ’80-’90: Saragossa, Kaoma, Snap!, Ice MC, Gheorghe Gheorghiu, East 17 și mulți alții.

Sursa foto: Arhiva Festivalului DISKOteka

DISKOteka, festivalul pionier al conceptului retro music în România, revine anul acesta cu o nouă ediție, ce va avea loc în perioada 9-10 septembrie. De data aceasta Iașiul va fi Capitala Retro a petrecerii în aer liber. Astfel, Capitala Moldovei va găzdui distracția muzicală „ca pe vremuri”.

Pentru marea întâlnire dintre generații, vin în inima Moldovei ambasadori-artiști ai anilor ’80-’90, la nivel global. O lecție de istorie muzicală pentru cei care au lipsit de la ea și nostalgie pentru cei care au trăit-o. O industrie de calitate și o moștenire lăsată, pe care nicicând nu trebuie s-o pierdem, spun organizatorii festivalului. 

Conceptul este unic

În perioada desfășurării celei de-a treia ediții a Festivalului DISKOteca, Parcul Palatului Culturii din Iași va prinde altă dimensiune și formă, asta grație efectelor multimedia. SNAP!, ICE MC, Fun Factory, Kaoma (ce au reputat un succes global de Cartea Recordurilor cu „Lambada”), East 17, Milli Vanilli, dar și legendarii Mauro, Saragossa Band („Rasta man”, „Zabadak”), Francesco Napoli (autorul marelui succes „Balla, balla”, una dintre cele mai ascultate melodii ale anilor ’80) și simboluri ale muzicii românești vor traversa live trei decenii de succese muzicale nemuritoare, readuse în actualitate și asamblate de Dj Conte.

Și România este reprezentată puternic, prin Gheorghe Gheorghiu, cu a sa „Unde dragoste nu e nimic nu e”, și prin Mihai Trăistariu, care va interpreta melodiile celebre ale trupei Valahia.

Conceptul DISKOteka 2023 este unic și reprezintă noua viziune a festivalului pentru România. Pregătim pentru cele două zile de distracție, 9 și 10 septembrie, o punte între generații, mixuri, și hituri, aliniate într-un MEGA HITS UNION mixed LIVE by Best Roumanian DJs”, a declarat Marius Gavrilă, organizatorul evenimentului.

Nostalgia prinde culori și ritmuri de festival

Un festival al trecutului muzical care încă este actual. Un festival al emoțiilor și amintirilor, care îi provoacă pe cei ce au trăit perioada cea mai creativă a muzicii de discotecă la două zile de neuitat. Așa poate fi descris Festivalul DISKOteca – una dintre cele mai mari discoteci în aer liber din Europa. Vedete ale genurilor care au bucurat generații aduc distracția într-un loc emblematic pentru arhitectura, istoria și cultura orașului, km 0 al Capitalei Moldovei, în parcul Palatului Culturii.

Cei mai mari petrecăreți ai Germaniei, artiști de notorietate internațională, înnebuniți după muzica disco, chiar și acum la mai bine de 40 de ani de la lansarea primului lor hit – „Big Bamboo” (în 1979), membrii Saragossa Band vor încinge atmosfera la Iași.

De întors ne întoarcem doar acolo unde ne-am simțit ca acasă. Nu ne referim aici la un cadru anume, ci la un fel de sentiment. Pentru noi «acasă» este cel mai frumos cuvânt care există. Despre asta e vorba atunci când revenim în România. Și da, este o premieră și pentru noi că ajungem atât de sus în nordul țării. Am aflat că Iașiul este unul dintre cele mai romantice orașe și așteptăm cu nerăbdare să-l vizităm. După concert, direct de pe scenă, ieșim să-l vedem. Îl vom vizita în costumele noastre, mai mult ca sigur! Timpul este scurt, deci suntem pe distracție”, a spus liderul grupului Saragossa, Harry Karrer.

Trupa Saragossa

Trupa Saragossa

Muzica din Cartea Recordurilor

Totodată, una dintre trupele care vor urca pe scena DISKOteka Festival este inclusă în Cartea Recordurilor pentru cel mai bine vândută melodie a tuturor timpurilor. Este vorba despre trupa SNAP!. Ne întoarcem în primăvara anului 1992, atunci când la modă era muzica dance cu influențe rap. Nostalgicii spun că atunci când s-a auzit prima oară în boxe „Rhythm is a dancer”, lumea pur și simplu s-a oprit. 57 milioane de albume vândute în toată lumea, 200 de discuri de aur și platină, 80 de prezențe pe primul loc în topuri și peste 10 milioane de vizualizări pe YouTube.

Rămâne una dintre cele mai ascultate piese de pe planetă, iar albumul intră în categoria celor mai bine vândute albume dance din lume.

„Și vara anului 1990 rămâne în amintirea românilor drept primul sezon estival liber. Atunci am auzit pentru prima oară „Lambada”, vă amintiți? În pauzele Campionatului Mondial din Italia! Şi astăzi, cântecul senzual brazilian ridică lumea de pe scaune…şi este musai să fie dansat în pereche”, subliniază organizatorii Festivalului DISKOteca.

Mega hitul Lambada, care se va auzi la Iași în perioada 9-10 septembrie 2023, este produsul grupului pop francez, Kaoma. A fost lansat în vara anului 1989, când România încă era sub cenzura comunistă. Melodia a înregistrat un record uluitor într-un timp foarte scurt, peste cinci milioane de copii au fost vândute atunci în întreaga lume. „Și azi i se mai spune «dansul interzis», dar pentru noi rămâne drept HITUL nemuritor al libertății”, adaugă organizatorii DISKOteca.

Distracție cu tradiție

Încă de la început, DISKOteka a reușit să pună România pe harta celor mai mari festivaluri retro din lume. Deși se află abia la a treia ediție, evenimentul are deja un renume, datorită succeselor primelor ediții: Timișoara (2019) și Craiova (2022).




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Distracția ca pe vremuri se trăiește la Iași. Începe DISKOteka Festival. Conceptul este unic

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă