Prima pagină » Drama unui celebru actor român. Mama sa a încercat să îi ucidă soția – Evenimentul Zilei

Drama unui celebru actor român. Mama sa a încercat să îi ucidă soția – Evenimentul Zilei

de Roboțelul @ iDOR.info
drama-unui-celebru-actor-roman.-mama-sa-a-incercat-sa-ii-ucida-sotia-–-evenimentul-zilei

Celebrul actor Constantin Codrescu s-a născut la Huși, în septembrie 1931. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, 1951, București. A fost profesor universitar, apoi director al Teatrelor „Maria Filotti” din Brăila, respectiv Sfântu Gheorghe, Covasna. Omul de cultură a devenit cunoscut după ce a jucat în pelicula „Nepoţii gornistului” (1953) şi a continuat cu „Răsare soarele” (1954). El a trecut prin mari probleme după ce mama sa a încercat să-i ucidă soția. Atunci, toată viața lui s-a schimbat.

Acesta a jucat în peste 40 de filme și 80 de piese de teatru, dar asta nu i-a adus liniștea în viață. El s-a făcut remarcat în peliculele „Pistruiatul”, „Masca de argint”, „Totul se plăteşte” și „Magnatul”.

La începutul anilor ‘50, Constantin Codrescu forma un cuplu cu actrița Valeria Gagealov. Cu toate astea, mama lui a fost împotriva relației și a încercat să-i ucidă soția. Ea consideră că Valeria Gagealov l-a îndepărtat pe fiul său de familie și a otrăvit-o.

Soția unui celebru actor, otrăvită de mama acestuia

„În iarna anului 1951 mama era convinsă că, prin căsătoria mea, a pierdut susţinerea morală şi materială într-o perioadă de restrişte a familiei noastre. S-a adăugat teroarea exercitată de organele de represiune. Toate au declanşat un dezechilibru grav în mintea şi sufletul mamei. Analizele nu explicau vreo cauză a degradării organismului soţiei mele. După vis, abia atunci medicii au înţeles adevărata cauză a bolii care părea imposibil de diagnosticat. Tot după vis am aflat că mama, când eu lipseam de acasă îi oferea Valeriei mâncare şi lichide peste care presăra nişte prafuri ciudate.

Drama unui celebru actor român. Mama sa a încercat să îi ucidă soția
Sursa foto: Codrescu Constantin / Facebook

A devenit o fiinţă labilă, nesigură, care a început să caute în afara familiei soluţii salvatoare, inspirate de spirite vrăjmaşe. Mintea bolnavă a mamei o socotea unica vinovată a îndepărtării mele de familie”, a povestit Codrescu.

S-a despărțit de el și și-a refăcut viața

Valeria Gagealov a supraviețuit, dar a decis să se despartă de Constantin Codrescu. Acesta a explicat și cum a aflat că mama lui a încercat să-i ucidă soția.

„Un înger a venit şi în altă noapte şi a atenţionat-o pe mătuşa mea, Pena, soţia fratelui mamei, sub chipul tatălui plecat spre stele al soţiei mele de atunci, Valeria. Acesta îi striga mătuşii: ‘Salvaţi pe fiica mea! A fost otrăvită cu mătrăgună, boz şi sticlă pisată!”, mai explica artistul pentru Viva.

Valeria Gagealov și-a refăcut viața și s-a căsătorit diplomatul Andrei Magheru. Nici această căsnicie nu a durat mult. Și Constantin Codrescu a început o relație cu actrița Marga Barbu, dar n-a funcționat pe termen lung.

Constantin Codrescu a murit anul trecut în luna noiembrie. El a primit Premiul UNITER pentru întreaga activitate, Premiul Gopo și Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler. Și Valeria Gagealov a fost premiată în anul 2004 cu Ordinul Meritul Cultural în grad de comandor.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Drama unui celebru actor român. Mama sa a încercat să îi ucidă soția – Evenimentul Zilei

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă