Prima pagină » EA Sports renunță la numele FIFA. Noul joc debutează cu echipe mixte | Flashscore.ro

EA Sports renunță la numele FIFA. Noul joc debutează cu echipe mixte | Flashscore.ro

de Roboțelul @ iDOR.info
ea-sports-renunta-la-numele-fifa-noul-joc-debuteaza-cu-echipe-mixte-|-flashscore.ro

Franciza de succes a jocului video de fotbal de la Electronic Arts, care nu mai are nicio legătură cu FIFA, va permite să puteți crea formații mixte în modul online, fapt care a declanșat diverse reacții sexiste înainte de lansare.

Accesul timpuriu la joc, redenumit acum FC 24, a început săptămâna trecută cu o caracteristică nouă, aceea că vedetele feminine din fotbal vor intra virtual pe teren alături de omologii masculini pentru meciuri de echipă fantastică în modul online de joc cunoscut sub numele de „Ultimate Team”.

Marți a fost lansată o versiune a jocului adaptată pentru dispozitivele mobile echipate cu sistemele de operare Apple sau Android.

Punctele de atracție asupra unor vedete feminine din fotbal, precum Sam Kerr și Alexia Putellas, reflectă realitatea sportului de astăzi, un lucru pe care franciza dorește să îl surprindă, a declarat pentru AFP vicepreședintele de marcă al EA Sports FC, David Jackson.

„Nu este un lucru ce ține de moralitate; Nu este nici un lucru legat de o cauză”, a spus Jackson despre introducerea în joc a vedetelor feminine din fotbal.

„Este o replică fidelă a reprezentării lumii reale a fotbalului”.

Fanii francizei, ofensați de ideea ca sportivi femei și bărbați să se lupte în meciuri mixte, au criticat jocul în postări online.

„Este ca și cum ai pune karturi în F1 și le-ai întrece împreună”, s-a plâns un critic pe un forum de chat de pe YouTube.

„Putellas este totuși destul de bună”, un comentariu ce a primit o replică din partea altui internaut: ”Nu mai fiți sexiști!”.

Adio FIFA

Lansarea FC 24 marchează sfârșitul unei alianțe cu FIFA, organismul de conducere al fotbalului mondial, care s-a întins pe parcursul a trei decenii.

De la lansarea francizei în 1993, cu FIFA International Soccer, linia de jocuri reînnoită anual a devenit o parte esențială a afacerii EA, numărând aproximativ 150 de milioane de jucători numai anul trecut.

Franciza a renunțat pentru prima dată la numele FIFA, gigantul de jocuri video cu sediul în California urmărind viziunea de a deveni o „platformă globală de fotbal” care să încorporeze transmisiuni de jocuri, meciuri în direct și multe altele.

„Există o serie de moduri diferite în care putem crește și ne putem extinde și intenționăm să facem acest lucru în viitor”, a declarat Jackson.

„În timp ce ne numeam FIFA, nu am reușit să ne realizăm potențialul din cauza limitărilor drepturilor pe care le dețineam”.

Pe lângă faptul că a eliberat EA de constrângerile contractuale care veneau odată cu purtarea numelui FIFA, rebrandingul permite francizei să evite să fie afectată de scandalurile din cadrul organismului de conducere.

Dacă vom purta numele organizației ca denumire a produsului nostru, trebuie să ne asigurăm că acest nume poartă nivelul necesar de calitate, integritate și greutate în timp”, a declarat Jackson.

„Acum, că deținem acest nume, totul depinde de noi”.

Potențiale vânzări de top

Potrivit lui Jackson, EA a proiectat FC 24 pentru a fi familiar fanilor, adăugând în același timp noutăți pentru a-l face proaspăt.

EA folosește tehnologia motion-capture pe atleți reali și camere de luat vederi în stadion pentru a capta acțiunea care se transpune în gameplay, mărind cantitatea de conținut pe care o obține din jocurile din ligile de top, a spus el.

„Da, licența FIFA a dispărut, iar jocul nu va include Cupa Mondială, dar în afară de asta, setul de caracteristici este practic neschimbat și, probabil, chiar îmbunătățit”, a declarat Mat Piscatella, analist de jocuri video la Circana, despre FC 24.

„A fost o parte uriașă a peisajului jocurilor din SUA în ultimul deceniu și, desigur, în alte părți ale lumii este chiar mai mare”.

Piscatella se așteaptă ca FC 24 să fie printre primele 10 cele mai bine vândute jocuri video din acest an în Statele Unite.

Jocurile au fost deja printre primele 20 de titluri cele mai bine vândute anual în Statele Unite timp de mai bine de un deceniu, a adăugat el.

Analistul Michael Pachter de laWedbush Securities se așteaptă ca majoritatea jucătorilor să vadă FC 24 ca fiind jocul pe care l-au cunoscut, doar că are un nume diferit.

Pe măsură ce franciza evoluează, EA ar putea explora posibilitatea de a încorpora publicitate sau meciuri în timp real în motorul de joc, permițând în cele din urmă spectatorilor live-action să joace meciurile în felul lor.

„Ai putea urmări un meci din prima ligă engleză”, și-a imaginat Jackson.

„Dacă nu vă place scorul la pauză, atunci săriți din acel meci și intrați în jocul nostru și rescrieți istoria”.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: EA Sports renunță la numele FIFA. Noul joc debutează cu echipe mixte | Flashscore.ro

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă