Prima pagină » FOTO Cum arată Sophia Loren la aproape 90 ani. Părăsită de tată, crește printre ruinele războiului | Newsweek Romania

FOTO Cum arată Sophia Loren la aproape 90 ani. Părăsită de tată, crește printre ruinele războiului | Newsweek Romania

de Roboțelul @ iDOR.info
foto-cum-arata-sophia-loren-la-aproape-90-ani.-parasita-de-tata,-creste-printre-ruinele-razboiului-|-newsweek-romania

Era inevitabil ca ea să devină o vedetă. Determinarea curajoasă și încrederea de sine de nezdruncinat au făcut ca circumstanțele să nu-i influențeze calea în viață. Cu puțin noroc și multă ambiție, Sophia Loren a devenit una dintre cele mai emblematice actrițe din toate timpurile.

Citește și: Sofia Vicoveanca la 82 de ani. A fost vândută de mama sa când era doar o copilă. Tatăl, în lagăr

Trăind în sărăcie și în pericol constant în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Sophia Loren – pe atunci Sofia Scicolone – a crescut în micul oraș Pozzuoli, în apropiere de Napoli, printre dărâmături de bombe și sunete de sirene.

Copilăria ei a fost definită de o luptă constantă pentru supraviețuire și chiar și după ce războiul s-a încheiat, hrana și adăpostul erau adesea puține.

Citește și: Robert De Niro îi oferă tinerei Meryl Streep un rol de Oscar și bani pentru iubitul bolnav de cancer

Tatăl ei a refuzat să se căsătorească cu mama ei după nașterea a două fiice și a fost aproape complet absent din viața copiilor săi, ceea ce înseamnă că mama lui Loren și-a asumat rolul ambilor părinți. Puternică, dar fragilă, ireverențioasă, dar înțeleaptă, mama lui Loren – care semăna izbitor de mult cu Greta Garbo – a avut și ea aspirații de celebritate, dar nu și impulsul pe care fiica ei îl poseda de zece ori mai mult. 

Cum arată Sophia Loren la aproape 90 ani

Dar Loren a avut nevoie și de supraviețuire emoțională, pe care a găsit-o sub forma experienței cinematografice. În timpul raidurilor aeriene, ea se refugia în cinematografele din Pozzuoli, care îi ofereau o adevărată evadare din atrocitățile vieții cotidiene.

Cum arată Sophia Loren la aproape 90 ani. Părăsită de tată, crește printre ruinele războiului

Vizionarea unor artiste precum Rita Hayworth și Greta Garbo în toată splendoarea lor pe marele ecran a plantat de timpuriu o sămânță în mintea Sophiei Loren. În cele din urmă, după ce a câștigat un concurs de frumusețe în 1950, s-a mutat la Roma cu premiul în bani și a început să urmeze o carieră în industria cinematografică.

Acum, după mai bine de 7 decenii de actorie și peste 100 de filme la activ, Loren știe mai bine decât oricine altcineva cum este să fii o femeie în showbiz. Într-un interviu, ea a declarat odată că „trebuie să fii bine pregătit și trebuie să fii puternic din punct de vedere psihologic pentru a putea face față la orice îți iese în cale.

De aceea, multe actrițe nu sunt pregătite pentru succes atunci când îl obțin…”. 

La audiții, cameramanii îi spuneau că, pentru a avea succes, ar trebui să ia în considerare chirurgia plastică pentru nas și gură.

Este suficient să spunem că Loren nu le-a urmat sfaturile și a devenit totuși un succes mondial prin autenticitatea ei carismatică și nu datorită sfaturilor nefondate ale altora.

Ea consideră că cele mai mari două avantaje pe care le-a avut vreodată sunt faptul că s-a născut în sărăcie și că s-a născut înțeleaptă. Ea rămâne mereu în contact cu moștenirea sa napoletană. Și-a schimbat numele în „Loren” în formă anglicizată, pentru a atrage un public mai larg, dar aceasta a fost singurul compromis.

Fără operații estetice

Orașul natal și viața pe care a dus-o înainte de celebritate au fost fundamentale în cariera ei, de la personajele pe care le-a interpretat în fața obiectivului până la acea „forță psihologică” care s-a dovedit atât de necesară la Hollywood.

Femeia care este Sophia Loren strălucește în toate personajele pe care le-a interpretat de-a lungul vieții sale. Rolurile ei au variat de la escorte la milionari, de la fete care distribuie pizza la contese și gospodine moderne. Ceea ce leagă toate personajele ei este puterea lor: „În cariera mea, am încercat întotdeauna să interpretez femei cu un caracter puternic.” 

La 89 de ani, Sophia Loren continuă să joace și să fie un model pentru viitoarele artiste.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: FOTO Cum arată Sophia Loren la aproape 90 ani. Părăsită de tată, crește printre ruinele războiului | Newsweek Romania

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă