Prima pagină » Frumoasa care trebuia să fie iubita lui Ștefan Bănică în Liceenii, dar alta a fost aleasa. Cine ar fi trebuit de fapt să joace rolul Danei

Frumoasa care trebuia să fie iubita lui Ștefan Bănică în Liceenii, dar alta a fost aleasa. Cine ar fi trebuit de fapt să joace rolul Danei

de Roboțelul @ iDOR.info
frumoasa-care-trebuia-sa-fie-iubita-lui-stefan-banica-in-liceenii,-dar-alta-a-fost-aleasa.-cine-ar-fi-trebuit-de-fapt-sa-joace-rolul-danei

Frumoasa care trebuia să fie iubita lui Ștefan Bănică în „Liceenii“, dar alta a fost aleasa. Cine ar fi trebuit de fapt să joace rolul Danei

Filmul Liceenii rămâne unul dintre cele mai iubite filme românești de-a lungul timpului. Chiar și la 37 de ani de la premieră, românii continuă să se bucure de întreaga serie cu aceeași plăcere ca în anul în care a fost lansat, fie că vorbim despre generațiile tinere sau cele mai în vârstă.

Cu toate acestea, puțini cunosc un detaliu absolut interesat. Se pare că, de fapt, Oana Sârbu nu a fost prima opțiune a producătorilor pentru rolul Danei în filmul Liceenii. Evident, existau și alte candidaturi pentru rolul principal feminin.

Prin natura sa, Dana este o eleva silitoră, cu note bune la școală, disciplinată și conștiincioasă, care nu se lasă ușor impresionată de gesturile băieților și nici de „fluturașii” vârstei.

Ștefan Bănică Jr și Oana Sârbu în filmul Liceenii
Ștefan Bănică Jr și Oana Sârbu în Liceenii – imagine de arhivă

Oana Sârbu, aleasă datorită aspectului său fizic angelic

Oana Sârbu a fost, în cele din urmă, aleasa pentru acest rol datorită aspectului său angelic, a vocii melodioase și inocenței pe care le emana la vârsta respectivă. Actrița și cântăreața și-a păstrat aceleași caracteristici chiar și în ziua de astăzi.

Liceenii a fost o rampă de lansare pentru mulți actori tineri, iar Oana Sârbu și Ștefan Bănică Junior sunt numai două dintre aceste exemple.

Cu toate acestea, puțini știu că, cel puțin inițial, rolul Danei ar fi putut fi interpretat de o altă actriță cunoscută în showbiz-ul românesc de astăzi. Încercăm să nu mai prelungim suspansul și să-ți spunem numele ei: este vorba despre Bianca Brad.

În arhiva Studiourilor Buftea există, de altfel, o fotografie în care Ștefan Bănică Junior apare alături de Bianca Brad și pe care o poți vedea în interiorul acestui articol.

Regizorul a renunțat la ea în ultima clipă, fără vreo explicație

Conform mărturisirilor actriței Bianca Brad, regizorul filmului Liceenii a fost nevoit să renunțe în ultima clipă la mai mulți actori, inclusiv la ea, fără a furniza prea multe explicații pentru decizia sa, totuși.

„Nu îmi amintesc să mi se fi dat vreo explicație. E posibil să se fi făcut alegerea și din perspectiva marketingului, preferând persoane deja cunoscute sau cele cu nume sonore, se practica încă de atunci acest tip de decizii, astfel iar eu eram la început de drum și nu eram cunoscută.

Desigur, aceasta este doar o supoziție”, a declarat Bianca Brad cu mulți ani în urmă, atunci când a fost întrebată de un fan de ce nu a fost ea aleasă pentru rolul Danei, conform informațiilor publicate de ziarul Adevărul.

Actrița, acum în vârstă de 55 de ani, a reușit totuși să fie remarcată și a devenit cunoscută pentru publicul larg datorită rolului său principal în filmul „Zâmbet de soare” (1988). Întrebată, ea a ecunoscut că Ștefan Bănică Junior a fost cel care a încurajat-o să urmeze calea actoriei.

Bianca Brad și Ștefan Bănică Jr. în Liceenii
Bianca Brad și Ștefan Bănică Jr. în Liceenii – imagine de arhivă (Sursă foto Studiourile Buftea)

Urmăriți Playtech.ro și pe




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Frumoasa care trebuia să fie iubita lui Ștefan Bănică în Liceenii, dar alta a fost aleasa. Cine ar fi trebuit de fapt să joace rolul Danei

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă