Prima pagină » Google explică de ce şi cum a creat „cocoaşa” pentru camera de pe Pixel

Google explică de ce şi cum a creat „cocoaşa” pentru camera de pe Pixel

de Roboțelul @ iDOR.info
google-explica-de-ce-si-cum-a-creat-„cocoasa”-pentru-camera-de-pe-pixel

Designurile de telefoane din ziua de azi nu mai vin cu riscuri şi decizii curajoase. În general mai toate telefoanele arată la fel şi excepţiile sunt puţine. Ici un Action Button, colo nişte butoane virtuale de volum pe Mate 30 Pro, iar Google a optat pentru o „cocoaşă” pentru camera de pe Pixel. Acum aflăm şi raţiunea din spatele acestei decizii.

Google a lansat în toamna lui 2021 telefoanele Pixel 6 şi Pixel 6 Pro, care au adus o nouă abordare la capitolul design de modul foto/video. A devenit un look trademark pentru terminalele companiei, devenind una dintre „semnăturile” produsului. Pixel 8 şi Pixel 8 Pro vor păstra abordarea, iar Google a decis să ofere detalii despre modul în care a fost conceput acel „camera bar„. 

Pixel

Echipa de design de la Google (care apropo e cel mai probabil compusă din oamenii veniţi de la HTC odată ce Google a „rupt o bucată” din companie) a dorit să migreze de la clasicul modul foto pătrăţos. Acela dominase Pixel-urile de până la Pixel 6.

Designerul industrial Sangsoo Park a declarat următoarele:

„Dacă vă uitaţi la Pixel 5, toţi senzorii erau grupaţi într-un mic pătrat, aşa că atunci când am ştiu că vom avea o cameră îmbunătăţită în mare am dorit să facem ceva diferit. Nu am vrut ca telefonul să fie mai mare şi am dorit să păstrăm totul bine calibrat şi aliniat, dar şi sărbătorit cumva.”

Sangsoo mai spune şi că echipele de design şi inginerie au vrut să încerce ceva complet diferit, iar provocările au crescut odată ce a apărut şi al treilea senzor pe Pixel. Şi modulul a evoluat, trecând de la un „vizor negru” la o ramă metalică unită cu modulul şi care păstrează forma acelui camera bar. 

Apropo, citind cu atenţie articolul de la Google cu privire la „camera bar” mi-am dat seama că e tribut pentru bara de căutare Google. O altă inspiraţie este de la designul interfeţei Material You, adică pilule şi cercuri integrate pe modulul metalic de pe Pixel 7 şi Pixel 7 Pro.

La final de zi e o coeziune, simbioză între hardware şi software. Şi Pixel Fold a primit o modificare de Cameră Bar, încât să se alinieze cu formă asimetrică dată de alamă. Până la urmă a fost aleasă o abordare a la Pixel 7 Pro, cu modulul întins de la un capăt la altul al spatelui, când telefonul e închis.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Google explică de ce şi cum a creat „cocoaşa” pentru camera de pe Pixel

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type