Prima pagină » Hackeri – O gravă problemă de securitate afectează numeroase aplicații și servicii web

Hackeri – O gravă problemă de securitate afectează numeroase aplicații și servicii web

de Roboțelul @ iDOR.info
hackeri-–-o-grava-problema-de-securitate-afecteaza-numeroase-aplicatii-si-servicii-web

IT&C

O gravă problemă de securitate afectează numeroase aplicații și servicii web

Liviu Mihai

scris ieri, 09:51

Producătorii de browsere web, servicii online, precum cei de aplicații mobile se grăbesc să lanseze patch-uri pentru a repara o vulnerabilitate majoră, ce le afectează pe toate.

Experții în securitate cibernetică au descoperit o breșă masivă în codec-ul folosit pentru radarea formatului grafic WebP, dezvoltat de Google ca o alternativă la JPEG, cu un nivel superior de compresie și calitate pentru imaginile postate online.

Breșa, care se pare că a fost deja exploatată de hackeri înainte să devină cunoscută producătorilor, permite atacatorilor să preia controlul sistemelor, să fure date și să instaleze malware.

iPhone 15 va permite limitarea nivelului de încărcare a bateriei CITEȘTE ȘI iPhone 15 va permite limitarea nivelului de încărcare a bateriei

Afectate de această problemă sunt toate aplicațiile și serviciile care au implementat suport pentru formatul grafic dezvoltat de Google, de la browsere web, la aplicații de chat.

Printre acestea se numără toate browser-ele web importante, Telegram, Gimp, LibreOffice și un mare număr de aplicații pentru Android.

Producătorii browser-elor s-au numărat printre primii care au lansat patch-uri pentru această problemă, astfel că browsere precum Chrome, Firefox și Edge sunt deja în siguranță dacă au fost actualizate.

Rămâne, însă, un mare număr de aplicații pe care dezvoltatorii trebuie să se grăbească să le actualizeze, pentru a rezolva această problemă de securitate.

Afla mai multe despre
google
webp
securitate




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Hackeri – O gravă problemă de securitate afectează numeroase aplicații și servicii web

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google