Prima pagină » Intel pregătește o revoluție în industria cipurilor: Vrea să depășească giganții Samsung și TSMC până în 2025!

Intel pregătește o revoluție în industria cipurilor: Vrea să depășească giganții Samsung și TSMC până în 2025!

de Roboțelul @ iDOR.info
intel-pregateste-o-revolutie-in-industria-cipurilor:-vrea-sa-depaseasca-gigantii-samsung-si-tsmc-pana-in-2025!

Într-o lume dominată de avansul tehnologic, competiția dintre giganții industriei de semiconductori este mai acerbă ca niciodată. Samsung, al doilea cel mai mare producător de cipuri semiconductoare din lume, și TSMC, liderul pieței, au fost până acum singurele companii capabile să dezvolte cipuri de 3nm. Cu toate acestea, Intel, care a rămas în urmă pentru o perioadă cu nodurile sale de fabricație de 14nm și 10nm, are acum planuri mari de a depăși ambii giganți până în 2025 cu cipurile sale revoluționare de 1.8nm.

După ce a anunțat anul trecut că își va reorienta eforturile pentru a-și îmbunătăți procesele, CEO-ul Intel, Pat Gelsinger, a confirmat recent că firma intenționează să înceapă fabricarea cipurilor 18A (1.8nm) până în 2025. Într-o declarație plină de încredere, Gelsinger a menționat că transformarea companiei este în plină desfășurare și că scepticismul față de capacitatea Intel de a realiza această ambiție ar trebui să scadă.

Intel

Intel nu se oprește aici. Compania a anunțat că este pregătită să înceapă producția în masă a cipurilor folosind procesul Intel 4 (echivalent cu 4nm) și că până la sfârșitul acestui an, procesul de 3nm al Intel va fi gata să producă cipuri pentru centrele de date Granite Rapids și Sierra Forest. Mai mult, în prima jumătate a anului 2024, Intel intenționează să aibă gata procesul Intel 20A (echivalent cu 2nm) pentru fabricarea cipurilor de 2nm.

Cu toate aceste planuri ambițioase, Intel se așteaptă să atragă mai mulți clienți oferind cipuri la prețuri mai mici. Cu toate acestea, rămâne de văzut cum vor răspunde Samsung și TSMC la această provocare și care dintre aceste companii va atrage cei mai mulți clienți fără fabrică, cum ar fi Apple și AMD.

Intel

În plus, au existat zvonuri că Qualcomm ar putea renunța la procesul Intel 20A din cauza costurilor ridicate și ar putea opta pentru procesul de 3nm al Samsung pentru cipurile Snapdragon 8 Gen 4. De asemenea, se pare că Intel însuși va utiliza procesele de 5nm și 6nm ale TSMC pentru unele dintre procesoarele sale viitoare.

În concluzie, lupta pentru suprematie în industria cipurilor semiconductoare se încinge, iar Intel pare determinată să revină în forță. Cu toate acestea, doar timpul va decide cine va domina piața în anii următori.

[SURSA]

Marian Ciobanu

Sunt Marian Ciobanu, pasionat de tehnologie cu peste 10 ani de experiență în tehnologia mobilă, gadgeturi și computere. Am studiat la Universitatea Ovidius din Constanța, Științe Economice și am scris numeroase articole despre tehnologie pentru publicații precum Betit, TechCafe și altele. Sunt pasionat de ceea ce fac și în prezent sunt fondatorul Geeki.ro. Cred în împărtășirea cunoștințelor și sunt mereu deschis la discuții despre ultimele inovații în tehnologie.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Intel pregătește o revoluție în industria cipurilor: Vrea să depășească giganții Samsung și TSMC până în 2025!

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă