Prima pagină » Intel dezvăluie noile procesoare Raptor Lake Refresh de a 14-a generație

Intel dezvăluie noile procesoare Raptor Lake Refresh de a 14-a generație

de Roboțelul @ iDOR.info
intel-dezvaluie-noile-procesoare-raptor-lake-refresh-de-a-14-a-generatie

Intel a confirmat recent detaliile despre viitoarea sa serie de procesoare, denumită „Raptor Lake Refresh”, care va aduce optimizări minore față de actuala generație a 13-a de procesoare Raptor Lake.

Noua serie de procesoare va utiliza în continuare nodul de proces Intel 7 și va fi compatibilă cu plăcile de bază LGA 1700/1800 existente. Trei modele specifice au fost menționate în articol: Intel Core i9-14900K, Core i7-14700K și Core i5-14600K.

Modelul de top, Intel Core i9-14900K, va avea 24 de nuclee (8P+16E), o frecvență de bază de 3,2 GHz, o frecvență maximă de 6 GHz, 36 MB de cache și un TDP de 125W. Acest model va avea o ușoară creștere a frecvenței și a memoriei cache față de modelul Raptor Lake echivalent.

Intel Raptor Lake Refresh de a 14-a generație

Modelul intermediar, Core i7-14700K, va avea 20 de nuclee, o frecvență de bază de 3,4 GHz, o frecvență maximă de 5,3 GHz, 33 MB de cache și un TDP de 125W. Acest model va reprezenta o îmbunătățire semnificativă față de predecesorul său, cu o creștere a numărului de nuclee și a frecvenței.

În cele din urmă, modelul de bază, Core i5-14600K, va avea 14 nuclee (6P+8E), o frecvență de bază de 3,5 GHz, o frecvență maximă de 5,3 GHz, 24 MB de cache și un TDP de 125W. Acest model va avea specificații similare cu predecesorul său, dar cu o ușoară creștere a frecvenței.

Se așteaptă ca acești procesoare să fie lansați în octombrie, începând cu modelele K, urmate de modelele fără K, blocate, cu un TDP de 65W.

Intel Raptor Lake Refresh de a 14-a generație

Noua serie de procesoare Intel Raptor Lake Refresh de a 14-a generație aduce îmbunătățiri binevenite față de generația actuală, oferind mai multe nuclee, frecvențe mai mari și compatibilitate cu hardware-ul existent. Cu toate acestea, aceste îmbunătățiri sunt relativ minore, astfel încât cei care au deja un procesor Raptor Lake de a 13-a generație ar putea să nu simtă nevoia să facă upgrade. Pentru cei care au un hardware mai vechi sau care construiesc un nou sistem, acești noi procesoare ar putea reprezenta o opțiune atractivă.
Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Intel dezvăluie noile procesoare Raptor Lake Refresh de a 14-a generație

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type