Prima pagină » O zi pe stadion cum se comportă Oppo Reno10 5G în dotarea unui reporter

O zi pe stadion cum se comportă Oppo Reno10 5G în dotarea unui reporter

de Roboțelul @ iDOR.info
o-zi-pe-stadion-cum-se-comporta-oppo-reno10-5g-in-dotarea-unui-reporter

Articol de GSP – Publicat joi, 14 septembrie 2023, 12:53 / Actualizat joi, 14 septembrie 2023 13:12

Tehnologia e prezentă peste tot. În viața unui jurnalist cu atât mai mult. În redacții și pe teren e nevoie de viteză, acuratețe, mobilitate. Toate acestea se întâmplă și cu ajutorul unui telefon performant, cum este OPPO Reno10 5G. Detaliile, mai jos. 

Pentru un jurnalist, ziua de muncă e aproape mereu interesantă, dar și solicitantă și plină de neprevăzut. Și cum neprevăzutul nu trebuie să stea în calea unei știri corecte și rapid trimise către cititori, un jurnalist are nevoie totdeauna de instrumente sigure și rapide pe care să se poată bază. Iată, a venit și provocarea: se va dovedi noul telefon OPPO Reno10 5G, după o utilizare intensivă în rutina de o zi a unui reporter, un instrument rapid, eficient și performant pentru munca de jurnalist?

OPPO Reno10 5G e un telefon din gama de mijloc recent lansat pe piață, cu un raport echilibrat între performanță și funcții respectiv prețul de vânzare. Nu își propune să fie un telefon scump, ceea ce a ridicat deja nivelul curiozității: poți face jurnalism de top cu un telefon mid-range?

Prima impresie: e ce trebuie

Cum OPPO Reno10 vine cu un sistem de operare Android 13, transferul datelor și conturilor de pe un telefon Android mai vechi s-a făcut fără probleme și relativ rapid. Senzația de continuitate te face să te obișnuiești aproape imediat cu noul dispozitiv, plus dimensiunile și senzația pe care o lasă telefonul la atingere te impresionează din start. Deși partea din spate a telefonului e din plastic, aspectul satinat și culoarea elegantă îl fac extrem de plăcut, iar faptul că e mai degrabă ușor (doar 185 g) și subțire (7.99mm) se simte ca un avantaj. 

Inițial, fix aceste două aspecte puteau ridica îngrijorări – oare bateria va avea suficientă autonomie pentru o zi intensă? Însă prezența în cutie a unui încărcător rapid de 67W și capacitatea bateriei – 5000mAh te liniștesc instant. Iar specificațiile producătorului care promit o încărcare completă în doar 50 de minute adaugă un plus de siguranță. 

Se mișcă foarte bine

Ca reporter, înainte să intri în programul obișnuit, verifici emailul, fluxurile de știri sau de social media, programul zilei și contextul general. Toate par mai spectaculoase când ai un display generos – ecran AMOLED de 6,43 inch, rezoluție de 2412×1080 pixeli și o rată de refresh de până la 120 Hz.

O zi pe stadion – cum se comportă Oppo Reno10 5G în dotarea unui reporter

Apoi, în drum spre eveniment – un meci de fotbal de mare interes, te poți relaxa un pic ascultând muzică pe telefon și folosind căștile wireless (nu sunt incluse în pachet). Telefonul are conectivitate de Bluetooth® v5.3 așa că sunetul este clar și puternic, iar impactul asupra consumului bateriei e aproape neglijabil.

Conexiunea 5G, un plus

O dată ajuns pe stadion, poți rămâne în permanent contact cu redacția și cu colegii, pentru că deși la arenă sunt zeci de mii de oameni, conexiunea 5G e brici. Deci eviți problemele de semnal pe care înainte, în cazul conexiunilor 4G, le mai aveai în locurile excesiv de aglomerate. 

Din tribună se poate testa și ce poate face OPPO Reno 5G când vine vorba de fotografiat și filmat. Pe hârtie și la prima vedere telefonul e impresionant – cu un sistem foto principal complet: o cameră principală de 64MPix și cu diafragmă f/1.7, o alta telephoto de 32MPix, dar și una cu un unghi larg de cuprindere 8MPix, fiind pregătit pentru o multitudine de situații de fotografiat. 

O zi pe stadion – cum se comportă Oppo Reno10 5G în dotarea unui reporter

Când vine vorba de video, telefonul permite înregistrarea unor clipuri la rezoluție 4K@30fps, însă eu am preferat să înregistrez la doar 1080p@60fps, interesat fiind de caracterul fluid al imaginilor. 

Foto-video, examen trecut cu brio

Folosit în timpul meciului pentru foto și video, telefonul își face datoria cu brio chiar și în condiții de lumină scăzută sau noise. Singurul inconvenient ce poate fi resimțit ar fi lipsa unei stabilizări optice a imaginii, dar pentru un telefon din această categorie de preț e o absență absolut explicabilă și tolerabilă. 

O zi pe stadion – cum se comportă Oppo Reno10 5G în dotarea unui reporter

Apoi poți trimite imaginile și textele în timp real către redacție sau direct către site ori pe conturile de social media, pentru o acoperire fluidă a evenimentelor. Și aici te bucuri încă o dată de conectivitatea 5G a telefonului. Dacă încerci live-urile pe Insta ori TikTok vei descoperi că și camera frontală de 32 de MP își face excelent treaba. 

Meciul se termină, job-ul unui reporter continuă. De data asta, la zona mixtă, pentru declarații ale protagoniștilor. Telefonul se comportă iarăși remarcabil pe post de cameră TV. Dacă treci de la video la simpla editare a unui text observi și că tastatura este confortabilă și ușor de folosit, ceea ce era de așteptat cumva pentru acest tip de telefon. 

Concluzia: approved!

Ține bateria la o asemenea utilizare intensivă pe teren, în redacție, pe stadion și în acoperirea cap-coadă a unui eveniment? Da, ține, ba chiar mai rămâi cu cel puțin 30%, ca să te și relaxezi cu un Netflix la finalul zilei de muncă. 

Remarcabil a fost că, pe parcursul întregului proces, nu apare nicio o problemă – nici de soft, nici de ergonomie în utilizarea telefonului. Și nu simți acut lipsa unor funcții specifice unui telefon de top – cum ar fi stabilizarea optică sau putere mai mare de procesare. Procesorul MediaTek Dimensity 7050 5G, asigură o viteză absolut satisfăcătoare de rulare a aplicațiilor și o conectivitate 5G rapidă. Memoria internă este de 256 GB, iar memoria RAM este de 8 GB, suficiente pentru a stoca și a gestiona datele fără probleme. 

O surpriză mai mult decât plăcută este prezența unui slot SD care permite extinderea memoriei telefonului în cazul în care ai avea nevoie de mai mult spațiu de stocare. În privința securității, telefonul are cititor de amprentă sub display care e responsive și sensibil și își face foarte bine treaba. 

Concluzie: acest OPPO Reno10 5G te ajută din plin să îți faci job-ul. E un partener de nădejde și îți oferă fix ce ai nevoie într-o meserie dinamică și cu standarde ridicate: performanță, viteză, stabilitate. 




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: O zi pe stadion cum se comportă Oppo Reno10 5G în dotarea unui reporter

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google