Prima pagină » OPPO ar plănui să înlocuiască bateria smartphone-urilor sale gratuit în termen de 4 ani de la achiziție (Zvon)

OPPO ar plănui să înlocuiască bateria smartphone-urilor sale gratuit în termen de 4 ani de la achiziție (Zvon)

de Roboțelul @ iDOR.info
oppo-ar-planui-sa-inlocuiasca-bateria-smartphone-urilor-sale-gratuit-in-termen-de-4-ani-de-la-achizitie-(zvon)

Smartphone-urile au avansat mult, alimentarea rapidă a trecut pragul de 200W, însă tehnologia bateriilor Li-ion nu a avansat prea mult. În general terminalele obțin 1-2 zile de funcționare în primul an de utilizare, iar ulterior degradarea bateriilor intervine și timpul de funcționare scade treptat. Pare că OPPO vrea să rezolve această problemă în viitor, plănuind să ofere un plan gratuit de înlocuire al bateriei timp de 4 ani de la achiziție. E doar un zvon momentan, deci trebuie tratat ca atare. Mai jos avem detalii.

Informațiile sosesc prin intermediul tipster-ului Digital Chat Station. Acesta spune că programul va fi disponibil doar în China și îl vizează în principal pe OPPO A2 Pro, un smartphone ce ar trebui să debuteze pe 15 septembrie (mâine). Timp de 4 ani cei ce vor achiziționa acest smartphone vor avea posibilitatea să își schimbe bateria gratuit, dar doar dacă capacitatea sa scade sub 80%. Politica e similară cu cea a celor de la Apple, doar că perioada pentru înlocuirea gratuită a bateriei este de 4 ani.

OPPO discută des despre măsurile de protecție luate pentru ca bateria telefoanelor sale să funcționeze în parametri normali timp îndelungat. E posibil să vorbim chiar despre o strategie prin care compania își promovează tehnologiile folosite, asigurând cumva utilizatorii că în 4 ani bateria nu va pierde mai mult de 20% din capacitate. 

OPPO A2 Pro ar fi un smartphone midrange cu display AMOLED de 6.7 inch, rezoluție Full HD+ și refresh rate de 120Hz. El vine cu procesor MediaTek Dimensity 7050, până la 12 GB RAM și 256 GB de stocare. Bateria sa are 5000 mAh, iar alimentarea s-ar realiza la 33W pe fir. Având în vedere că puterea de încărcare nu e tocmai generoasă, e posibil ca uzura bateriei în timp să fie redusă. 

Nu e încă clar dacă compania va adopta aceeași politică pentru alte smartphone-uri din portofoliu și nu se știe dacă va sosi un astfel de program la nivel internațional. Momentan trebuie să așteptăm debutul lui OPPO A2 Pro și să aflăm toate detaliile cu privire la această nouă politică a companiei.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: OPPO ar plănui să înlocuiască bateria smartphone-urilor sale gratuit în termen de 4 ani de la achiziție (Zvon)

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google