Prima pagină » Oppo A38 – dotari decente, design placut; descopera detalii

Oppo A38 – dotari decente, design placut; descopera detalii

de Roboțelul @ iDOR.info
oppo-a38-–-dotari-decente,-design-placut;-descopera-detalii

Uite Oppo A38 pareri si pret Romania. Astazi ne focusam pe un terminal Oppo interesant si lansat foarte recent. Este vorba despre A38, un smartphone entry-level/mid-range elegant si bine echipat. In ceea ce priveste dotarile hardware care ies cel mai intens in evidenta, mentionam bateria, conectivitatea si ecranul. Cu aceste aspecte lamurite, haideti sa facem trecerea catre partea de pret.

Va precizam ca smartphone-ul este la vanzare in Elvetia (site-ul Mediamarkt) pentru suma de 160 franci elvetieni (in jur de 167 euro). Ne putem astepta ca device-ul sa fie lansat curand in Romania pentru pretul de aproximativ 830 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Oppo A38 pareri

LISTA CU CELE MAI INTERESANTE DOTARI

# Baterie 5000mAh cu incarcare rapida (SUPERVOOC) 33W

# Panou LCD 6.56 inci, 1612×720 pixeli, refresh 90Hz, spectru culoare DCI-P3, luminozitate max de 720 niti

# Configuratie – procesor MediaTek Helio G85, 4GB RAM LPDDR4X + 128GB stocare eMMC 5.1

# Conectivitate – NFC, 4G, Dual SIM, MicroSD, jack 3.5mm, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.3, USB C, amprenta (pe lateral), GPS/AGPS/GLONASS/Galileo/QZSS

# Carcasa cu protectie IP54 (durabilitate la praf si stropiri cu apa)

CATEVA OBSERVATII

Inainte de toate, va precizam ca recent noi am testat un terminal Oppo de clasa mid-range premium. In acest context, va invitam cu drag sa parcurgeti Oppo Reno 10 5G review in romana. Va dorim o lectura placuta.

# Oppo A38 pareri – Baterie si ecran

Revenim la subiectul zilei de azi. Setup-ul 5000mAh + incarcare 33W intocmit de producator este unul bun 🙂 Ca si fapt divers, va mentionam ca echipa GadgetLab s-a intersectat destul de des cu telefoane motorizate de acest setup. Aici evidentiem cateva modele testate. Avem Motorola Moto G73 5G (review), Motorola Moto G72, Redmi Note 12 5G (review) si Redmi Note 12 4G.

Mergem mai departe si spunem cateva vorbe si despre ecran. Observam ca Oppo a echipat device-ul cu un panou LCD ce dispune de elemente premium (spectru culoare DCI-P3, luminozitate generoasa de 720 niti, refresh 90Hz). In ceea ce priveste rezolutia HD+, pentru un mid-range de buget ea este in regula.

# Configuratia

In acest segment hardware, lucrurile se prezinta bine 🙂 Chipset-ul Helio G85 care motorizeaza smartphone-ul este unul bun. Chiar daca procesorul este destul de vechi (lansat in Aprilie 2020), el inca poate sa asigure un nivel decent de performanta (aproape 250.000 puncte in benchmark-ul Antutu 9).

Hmm… daca stam sa ne gandim bine, in luna Martie a acestui an, noi am testat Motorola Moto G23 (dispune de Helio G85). Bine de stiut 🙂

Singurul aspect pe care il avem de reprosat chipset-ului Helio G85 este lipsa suportului pentru stocare UFS (limitat la eMMC 5.1).

# Oppo A38 pareri – Conectivitate si carcasa

Ne pare bine sa vedem ca partea de conectica a device-ului este bine pusa la punct 🙂 (MicroSD, jack 3.5mm, NFC, WiFi 802.11 ac etc).

Legat de carcasa, ea arata elegant iar prezenta protectiei IP54 este un mare plus 🙂

Oppo A38 pareri

Mai are device-ul dotari interesante ? Cateva 🙂

# Sistem de operare Android 13 cu interfata ColorOS 13.1

# Camera principala cu senzor 50MP, autofocus, video 1080p 30fps

# Senzori – compas, lumina, proximitate, accelerometru, pedometru

# Design – profil slim de 8.16mm

CATEVA OBSERVATII

Avand in vedere ca chipset-ul Helio G85 are capabilitati decente de procesare foto/video, ne putem astepta din partea camerei 50MP sa se comporte ok.

Apoi, daca punem la socoteala acumulatorul de 5000mAh (capacitate destul de mare), putem spune ca profilul carcasei de 8.16mm este unul slim.

Oppo A38 pareri – CONCLUZIE

Noul Oppo A38 este un terminal perfect decent. Device-ul arata placut, are hardware decent de performant iar carcasa dispune de protectie la apa si praf. Nu-i rau 🙂

Ca de obicei, pretul este aspectul delicat. Avand in vedere ceea ce ofera smartphone-ul, 167 euro (in jur de 830 lei) este un pic cam mult.

Ca sa va faceti o idee precisa despre acest aspect, la 850 lei este disponibil terminalul Motorola Moto G52 (testat de noi). Per total, Moto G52 este net superior (AMOLED FHD+ 90Hz, Snapdragon 680, stocare UFS, boxe stereo etc).

Avand in vedere cele mentionate, noi consideram ca device-ul trebuie sa fie asezat in pragul 650 – 700 lei.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Carcasa din plastic, greutate 190 grame
  • Camera selfie 5MP, video 1080p 30fps
  • Accesorii – husa, incarcator

Sursa




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Oppo A38 – dotari decente, design placut; descopera detalii

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă