Prima pagină » Povestea cântărețului iubit de toți românii. Necazurile prin care trece George Nicolescu [VIDEO]

Povestea cântărețului iubit de toți românii. Necazurile prin care trece George Nicolescu [VIDEO]

de Roboțelul @ iDOR.info
povestea-cantaretului-iubit-de-toti-romanii.-necazurile-prin-care-trece-george-nicolescu-[video]

Povestea cântărețului iubit de toți românii. Necazurile prin care trece George Nicolescu [VIDEO]

În anul 1970, George Nicolescu își făcea prima apariție ca solist vocal și, cu această ocazie, se clasa pe primul loc la Festivalul Tinerețe pe portativ.

După trei ani, a adus în lumina reflectoarelor primul său mare succes, melodia intitulată „Eternitate”, după care a continuat să surprindă publicul român cu alte hituri de top, cum ar fi „Prefă-te inimă în stea” și „Mai avem nevoie și de iarbă”, melodie care avea să fie reeditată ani mai târziu.

poveste-drama-cantaret-george--3
George Nicolescu – imagine din arhiva personală a artistului

George Nicolescu nu stă prea bine la capitolul sănătate, în ultima perioadă

”Sunt cam bolnav, trebuie să fac niște ședințe de fizioterapie, am niște probleme la picioare, mă dor tare rău și merg mai greu, dar încerc să trec peste tot. Prin urmare, în această perioadă, nu voi cânta, căci nu am cum, mai încolo oi mai vedea, acum nu îmi permite sănătatea. Bine măcar că soția mea este bine, Doamne ajută!”, a declarat George Nicolescu, pentru Playtech.ro.

În aceste momente dificile, George Nicolescu primește susținere necondiționată din partea soției sale, alături de care se află de mai bine de 50 de ani.

În ceea ce privește veniturile lunare obținute, cunoscutul și apreciatul artist născut cu deficiențe de vedere a dezvăluit că se bazează în principal pe pensia de invaliditate, ceea ce, evident, nu înseamnă foarte mult.

De asemenea, obține o parte din venituri din drepturile de autor generate de melodiile pe care le-a interpretat de-a lungul carierei sale muzicale.

poveste-drama-cantaret-george--3
George Nicolescu alături de soția sa

George Nicolescu, în câteva cuvinte

George Nicolescu, compozitor și interpret de muzică ușoară, s-a născut la Ploiești în data de 12 martie 1950. În anul 1970, a debutat în lumea muzicii ca solist și a obținut primul loc la Festivalul Tinerețe pe portativ, așa cum povesteam anterior, la începutul acestui articol.

Trei ani mai târziu, a lansat în atenția publicului primul său mare hit, intitulat „Eternitate”, și a continuat să impresioneze cu alte piese de succes, cum ar fi „Prefă-te inimă în stea”.

De asemenea, a devenit cunoscut pentru faptul că a compus și interpretat imnul echipei de fotbal Petrolul Ploiești, echipa orașului în care s-a născut.

A intrat oficial la pensie în anul 1992, dar a rămas activ în industria muzicală, participând, de asemenea, la diverse spectacole și evenimente în restaurante, pentru a-și suplimenta veniturile.

La zece ani după pensionare, mai exact în toamna anului 2002, George Nicolescu s-a întors în topurile muzicale românești prin colaborarea cu trupa UNU, reușind să creeze un hit intitulat „Cântec pentru sănătatea ierbii”.

De asemenea, a cântat alături de Jorje, interpretând melodia „Îndrăgostit”.

În luna decembrie a anului 2007, a lansat albumul „Muzică ușoară… lăutărească”, în care a colaborat cu muzicieni celebri precum Dan Spătaru, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanțu și Corina Chiriac.

Urmăriți Playtech.ro și pe




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Povestea cântărețului iubit de toți românii. Necazurile prin care trece George Nicolescu [VIDEO]

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type