Prima pagină » Povestea de dragoste care a zguduit întreaga lume. Cine a fost Emma Hamilton, amanta amiralului Horatio Nelson

Povestea de dragoste care a zguduit întreaga lume. Cine a fost Emma Hamilton, amanta amiralului Horatio Nelson

de Roboțelul @ iDOR.info
povestea-de-dragoste-care-a-zguduit-intreaga-lume.-cine-a-fost-emma-hamilton,-amanta-amiralului-horatio-nelson

Născută la data de 26 aprilie 1765 la Cheshire, în Anglia, Emma Hamilton a ajuns de la un trai în sărăcie, la o viață în care arunca cu bani în stânga și-n dreapta. Mai mult decât atât, a fost amanta amiralului Horatio Nelson, în ciuda faptului că amândoi erau căsătoriți.

Povestea de dragoste care a zguduit întreaga lume / Foto: Captură video

Povestea de dragoste care a zguduit întreaga lume / Foto: Captură video

Botezată Amy, Emily Lyon s-a născut pe 26 aprilie 1765 la Cheshire, în Anglia, și a fost fiica fierarului Henry Lyon, care a murit când ea avea două luni, și a lui Mary Kidd. Amy a fost nevoită să creassă în sărăcie extremă, iar mama ei, rămasă văduvă, nu și-a permis să îi ofere niciun fel de educație. La vârsta de 15 ani, Emily și-a schimbat numele în Emma și a devenit ea însăși mamă, după ce a rămas însărcinată cu un oarecare Harry Featherstonhaugh. Din nefericire, și-a abandonat fetița nou-născută și s-a mutat la Londra.

Fără bani și fără studii, tânăra a lucrat într-un bordel timp de aproape un an, unde l-a cunoscut pe fiul lui Francis Greville, primul conte de Warwick. Tânărul Francis s-a îndrăgostit de frumoasa prostituată și a reușit să o scoată din bordel și să o ducă în saloanele societății londoneze.

Emma a avut trei copii cu Francis, dar, sub presiunea familiei, bărbatul a decis să pună capăt relației cu fosta prostituată. Contele s-a căsătorit cu o fată bogată de același statut și a trimis-o pe Emma la Napoli, lăsând-o în grija unchiului său William Hamilton, ambasadorul englez în Regatul Peninsular. Frumoasa Emma l-a sedus curând pe ambasador și l-a convins să se căsătorească cu ea. Ea a devenit astfel o femeie onorabilă și a continuat să fie în centrul atenției în societatea londoneză și napoletană.

A reușit să devină bună prietenă cu regina Maria Carolina de Austria

Neconvențională și inovatoare, ea a jucat în piese teatru, a lansat un stil de dans și a dat tonul unei noi mode, îmbrăcându-se în rochii lungi și simple, cu voaluri și falduri drapate în stilul antic grecesc. Curând, modul ei de vestimentație a fost adoptat de tinerele din Napoli.

Casa ei a devenit centrul de divertisment al regatului, iar Emma a reușit chiar să lege o prietenie strânsă cu regina Maria Carolina de Austria, cel de-al 13-lea copil al Mariei Tereza, soția regelui Ferdinand I al celor Două Sicilii.

Emma l-a primit în casa ei pe amiralul Horatio Nelson atunci când acesta a venit la Napoli pentru a cere întăriri împotriva francezilor. Amiralul Nelson, pe atunci în vârstă de 40 de ani, s-a întors la Napoli cinci ani mai târziu, iar tânăra l-a găzduit din nou, organizând o petrecere de aniversare în onoarea curajosului soldat britanic. În această perioadă, relația Emmei cu amiralul Nelson a devenit oficială, iar la scurt timp cei trei ( ea, amiralul și soțul ei) au plecat împreună la Londra. Ambasadorul a închiriat o casă în Piccadilly, unde Emma a dat naștere unei fetițe, primul copil al lui Nelson. A botezat-o Horatia, ca lucrurile să fie clare. Când a devenit clar că Nelson va trebui să aleagă între Emma și soția sa, Frances, a ales-o pe Emma.

Amanta amiralului Nelson a murit în mizerie

Ulterior, trioul conjugal s-a mutat în Wimbledon, într-o casă micuță, cumpărată de amiral. După moartea lordului Hamilton și trimiterea amiralului Nelson în războaiele napoleoniene, soarta Emmei s-a schimbat rapid și dramatic. Însărcinată cu cel de-al doilea copil al lui Nelson, Emma a făcut schimbări majore în conacul proaspăt achiziționat. Avea o mulțime de bani și ambiția de a crea un blazon nobiliar, dar când cel de-al doilea copil a murit la doar două săptămâni de la naștere, a căzut într-o depresie profundă.

Pentru a uita de necazurile ei, a început să joace jocuri de noroc, să arunce cu banii și să bea. Situația ei financiară s-a deteriorat rapid, iar mica pensie pe care i-a lăsat-o Lordul Hamilton a dispărut în datorii. În 21 octombrie 1805, Emma se afla la Merton Place când a venit vestea morții iubitului ei în bătălia de la Trafalgar. A fost devastată. Odată ce Nelson a murit, ea a fost abandonată de familia și prietenii lui. Băutura, întotdeauna o slăbiciune a Emmei, a devenit o dependență. Datoriile ei au crescut, forțând-o să vândă multe dintre posesiunile ei. În cele din urmă, Emma a fost dusă într-o închisoare pentru debitori, însoțită de fetița ei, Horatia Nelson.

Pe 15 ianuarie 1815, celebra amantă a amiralului Nelson a murit în mizerie, de insuficiență hepatică, boală ce i-a fost cauzată de alcoolism și sărăcia extremă, și a fost înhumată pe terenul public din afara orașului, datorită donațiilor unui prieten vechi care i-a plătit înmormântarea modestă. Ea nu a recunoscut niciodată că Horatia era fiica ei și, în ciuda tuturor dovezilor, Horatia nu a recunoscut niciodată că a fost fiica celebrei Emma Hamilton și a legendarului amiral Nelson.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Povestea de dragoste care a zguduit întreaga lume. Cine a fost Emma Hamilton, amanta amiralului Horatio Nelson

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă