Prima pagină » Probleme mari la Skype: ce se întâmplă cu adresa ta de IP, cum ignoră Microsoft vulnerabilitatea

Probleme mari la Skype: ce se întâmplă cu adresa ta de IP, cum ignoră Microsoft vulnerabilitatea

de Roboțelul @ iDOR.info
probleme-mari-la-skype:-ce-se-intampla-cu-adresa-ta-de-ip,-cum-ignora-microsoft-vulnerabilitatea

Înainte ca pandemie, Skype de la Microsoft reprezentau soluțiile dominante pentru apelurile video.

Se bucură în continuare de o bază de utilizatori considerabilă, cu milioane de utilizatori în fiecare zi. Cu toate acestea, o nouă problemă legată de securitate te poate afecta dacă ești utilizator Skype.

O vulnerabilitate critică a fost descoperită în Skype, care poate expune adresele IP ale utilizatorilor, atacatorilor.

Problema le permite hackerilor să obțină adresa IP a unei ținte și, în acest proces, să divulge locația lor geografică aproximativă.

Aspectul alarmant este că această breșă poate fi executată printr-un simplu link trimis prin aplicația mobilă Skype.

În mod bizar, destinatarul nici măcar nu a trebuit să interacționeze cu linkul, simpla deschidere a mesajului este suficientă pentru ca atacatorul să vadă adresa IP.

Trebuie remarcat faptul că problema este exclusivă pentru aplicația mobilă, nu pentru aplicațiile desktop Skype.

Un cercetător independent de securitate numit Yossi a fost cel care a scos la lumină această vulnerabilitate și a raportat-o la Microsoft.

Microsoft a minimizat problema

Și, în mod surprinzător, Microsoft a minimizat inițial gravitatea problemei, afirmând că dezvăluirea unei adrese IP nu este, în sine, o vulnerabilitate de securitate care necesită acțiuni imediate.

La presiuni externe din partea instituțiilor media, Microsoft a recunoscut în cele din urmă cât de gravă a fost această situație și s-a angajat să abordeze vulnerabilitatea într-un patch viitor.

În momentul de față, problema nu a fost încă remediată și se pare că poate fi încă replicată. Cu toate acestea, Microsoft va lansa probabil un patch pentru asta foarte curând.

Având în vedere răspunsul inițial al companiei, totuși, nu putem fi siguri cât de sus se află acest lucru pe lista sa de priorități și nu suntem cu adevărat siguri când ne putem aștepta la o remediere. Deci, pentru moment, dacă utilizezi Skype de pe smartphone, ia în considerare utilizarea unui VPN.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Probleme mari la Skype: ce se întâmplă cu adresa ta de IP, cum ignoră Microsoft vulnerabilitatea

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type