Prima pagină » Procesorul Tensor G3 de pe Pixel 8 va fi mai bine răcit față de predecesor, în ciuda performanței crescute

Procesorul Tensor G3 de pe Pixel 8 va fi mai bine răcit față de predecesor, în ciuda performanței crescute

de Roboțelul @ iDOR.info
procesorul-tensor-g3-de-pe-pixel-8-va-fi-mai-bine-racit-fata-de-predecesor,-in-ciuda-performantei-crescute

Google urmează să anunțe pe 4 octombrie noua serie de telefoane Pixel 8. Odată cu noile modele sosește și un nou procesor numit Tensor G3. Ne apropiem de lansare deci, o parte din specificațiile terminalelor sunt deja cunoscute, designul a fost dezvăluit atât de către OnLeaks, cât și de randări reale, 3D, scăpate de către Google pe web. Azi aflăm că acest nou CPU Tensor G3 va fi mai bine răcit față de predecesor, chiar dacă el va fi mult mai performant. Mai jos avem detalii.

Tensor G3 ar fi un cipset 9-core, având o configurație 4+4+1. El vine cu 4 nuclee Cortex-A715 pentru performanță, 4 nuclee Cortex-A510 pentru eficiență energetică și un nucleu principal Cortex-X3 tactat la 3GHz. Cipsetl va aduce și un GPU Arm Mali-G715 (Immortalis) cu 10 nuclee ca va suporta chiar ray tracing pentru jocuri. 

CPU-ul va fi fabricat de către Samsung și pare că producătorul sud-coreean va integra aici tehnologia FO-WLP (Fan-out water-level packaging). Asta ar însemna că noul cipset va aduce o eficiență crescută, îmbunătățiri la nivel de performanță și mai important, temperaturi mai scăzute față de predecesor. 

Merită menționat că Tensor G3 nu este primul sau singurul procesor ce integrează aceastăt ehnmologie. Qualcomm și MediaTek folosesc FO-WLP pentru CPU-urile din portofoliu de ceva timp. Sunt vești bune totuși pentru fanii Pixel. Smartphone-urile din seria Pixel 7 se supraîncălzeau des, iar eficiența energetică clar nu era pusă în prim plan.

Pare că odată cu Pixel 8 și Pixel 8 Pro aceste probleme se vor rezolva.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Procesorul Tensor G3 de pe Pixel 8 va fi mai bine răcit față de predecesor, în ciuda performanței crescute

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă