Prima pagină » Tablourile lui Picasso ajung la București. Muzeul de Artă Recentă găzduiește temporar 46 de lucrări ale pictorului

Tablourile lui Picasso ajung la București. Muzeul de Artă Recentă găzduiește temporar 46 de lucrări ale pictorului

de Roboțelul @ iDOR.info
tablourile-lui-picasso-ajung-la-bucuresti.-muzeul-de-arta-recenta-gazduieste-temporar-46-de-lucrari-ale-pictorului

  • Muzeul de Artă Recentă din București prezintă 46 de lucrări: picturi, desene, gravuri, semnate Picasso.
  • Tabloul expus „Femeie stând cu brațele încrucișate” a apărut și în filmul Oppenheimer.
  • În octombrie se împlinesc 5 ani de la deschiderea Muzeului de Artă Recentă din București.

Începând cu această săptămână, vezi în București la Muzeul de Artă Recentă lucrările lui Picasso. 46 de tablouri semnate de artist vor fi văzute în premieră în România.

 Din 27 septembrie 2023 și până pe 8 ianuarie 2024, Muzeul de Artă Recentă din București prezintă 46 de lucrări (picturi, desene, gravuri) semnate Picasso și 57 de lucrări (picturi, sculpturi, ceramică, graffiti) semnate de 32 de artiști români contemporani.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Musée National Picasso-Paris și celebrează 50 de ani de la dispariția lui Pablo Picasso, printr-un program din care fac parte alte 42 de muzee din lume.

Pretul unui bilet intreg este de 100 de lei, dar acestea sunt sold out până pe 30 septembrie. Cea mai importanta lucrare expusa la Muzeul de Artă recentă are o poveste impresionantă.

Tabloul „Femeie stând cu brațele încrucișate”, care o reprezintă de fapt pe una dintre muzele lui Picasso, Marie-Thérèse Walter, a fost văzut în blockbusterul Oppenheimer vara aceasta.

Citește și:




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Tablourile lui Picasso ajung la București. Muzeul de Artă Recentă găzduiește temporar 46 de lucrări ale pictorului

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google