Prima pagină » (VIDEO) O Tesla Cybertruck, după o răsturnare într-un canal, relevă că modelul de producţie nu mai are exoscheletul promis acum câţiva ani | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

(VIDEO) O Tesla Cybertruck, după o răsturnare într-un canal, relevă că modelul de producţie nu mai are exoscheletul promis acum câţiva ani | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

de Roboțelul @ iDOR.info
(video)-o-tesla-cybertruck,-dupa-o-rasturnare-intr-un-canal,-releva-ca-modelul-de-productie-nu-mai-are-exoscheletul-promis-acum-cativa-ani-|-piataauto.md-–-site-ul-lumii-auto-din-moldova

8 Septembrie 2023, 14:00
Redacţia PiataAuto.md

Tesla Cybertruck se apropie tot mai mult de etapa producţiei de serie şi a livrărilor către clienţi, iar în luna iulie Tesla publica şi prima imagine cu un exemplar produs pe linia de asamblare la uzină. De atunci şi până în prezent vânzările oficiale sau o lansare oficială încă nu a avut loc, iar în acest interval de timp prin SUA au fost văzute mai multe exemplare în teste intense, făcute de angajaţii fabricii. De curând, însă, o companie de transport din SUA a publicat un video cu un Tesla Cybertruck, pe care-l recuperase după ce acesta s-ar fi răsturnat într-un canal, iar imaginile relevă câteva lucruri interesante.

În primul rând, dacă vorbim de un accident cu răsturnare, maşina a rezistat bine, menţinându-şi structura integră, deşi nu cunoaştem viteza de impact. Dar e clar că integritatea geometrică a maşinii a avut de suferit, iar un model de producţie, care ar avea asemenea daune, ar fi declarat daună totală cu siguranţă, întrucât reparaţia sa ar fi prea scumpă.

Ceea ce e şi mai interesant este că aceste imagini confirmă presupunerile din ultimul timp că Tesla Cybertruck nu mai are exoscheletul promis acum câţiva ani, când Elon Musk o prezentase pe scenă ca un model indestructibil, cu geamuri atât de dure, încât ar putea fi calificate drept blindate, fiind imposibil de spart până şi cu ciocanul.

Practic, Musk promitea că piesele exterioare ale caroseriei vor fi elemente de structură, dure, care vor fi asigura împreună structura maşinii, asta fiind unul din secretele geniale ale maşinii, pe lângă metalul şlefuit, nevopsit, al ei. În acest accident, maşina s-a ales cu geamuri sparte, iar panourile caroseriei, sunt toate mototolite, ceea ce indică absolut clar că acestea nu au vreo funcţie structurală în ele, ci doar una obişnuită, de conturare a formei exterioare şi eventual absorbţie de siguranţă. Deci exoscheletul nu mai există în formula promisă, iar Cybertruck a migrat spre o formulă mai obişnuită de concepere şi producţie, păstrând doar forma sa exterioară ca efect vizual.

S-a păstrat, însă, metalul nevopsit, deci o parte din promisiune a rămas în vigoare. Însă aşteptările pentru Tesla Cybertruck şi imaginea sa de maşină indestructibilă, venită parcă din filme science fiction, sunt atât de mari, încât dacă se va dovedi că dacă maşina de producţie va fi la fel de vulnerabilă ca orice alt pick-up, fiind mai puţin practică, asta poate aduce o dezamăgire în ochii fanilor.

Vezi mai jos cum arată acest Tesla Cybertruck şi caroseria lui după răsturnare.

GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)

Înapoi

ŞTIRI DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: (VIDEO) O Tesla Cybertruck, după o răsturnare într-un canal, relevă că modelul de producţie nu mai are exoscheletul promis acum câţiva ani | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type