Prima pagină » (VIDEO) Un şofer nevăzător a reuşit să conducă un Dodge Challenger cu 198 km/h pe un circuit | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

(VIDEO) Un şofer nevăzător a reuşit să conducă un Dodge Challenger cu 198 km/h pe un circuit | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

de Roboțelul @ iDOR.info
(video)-un-sofer-nevazator-a-reusit-sa-conduca-un-dodge-challenger-cu-198-km/h-pe-un-circuit-|-piataauto.md-–-site-ul-lumii-auto-din-moldova

28 Septembrie 2023, 18:30
Redacţia PiataAuto.md

Există unii oameni care nu se lasă doborâţi şi descurajaţi, orice le-ar aduce viaţa. Sheldon e unul din ei, deşi e nevăzător. Însă are o pasiune atât de mare pentru maşini, încât şi-a comandat un Dodge Challenger SRT Super Stock pe care l-a primit în acest an. E una din cele mai savuroase maşini, atât în condus, cât şi în sunetul pe care-l scoate, iar Sheldon, apreciază mult mai mult sunetul, în lipsa văzului.

Acesta şi-a dorit să-şi conducă maşina cu toată forţa, aşa că a transportat-o cu ajutorul unor prieteni până la un circuit din Alaska, la un eveniment special dedicat pasionaţilor de asemenea maşini. Pe drumurile publice Sheldon n-are voie să o conducă, însă în asemenea locuri private, special amenajate, cu ajutorul unui prieten, care i-a stat alături şi l-a ghidat, a putut-o face.

Acesta a pus maşina pe o pistă adevărată de drag, în prima sa experienţă plenară de condus a acestei maşini. Prima încercare a eşuat, însă, din cauza unor probleme la sistemul de control al tracţiunii.

Dar a urmat o a doua încercare, însă, în care Sheldon a reuşit să accelereze şi a atins un timp impresionant, de doar 11,5 secunde pe distanţa de 402 metri.

Sheldon spune că îi pare insuficient timpul, pentru că ştie că a retras piciorul de pe pedala de acceleraţie după start, din cauza că a fost dezorientat de pierderea aderenţei maşinii. Dar chiar şi aşa, acest şofer nevăzător a atins 123,18 mile la oră, echivalentul a 198 km/h!

Deşi nu a fost omologat oficial, acesta e de facto un record pentru un şofer nevăzător pentru un circuit. Recordul mondial absolut îi aparţine lui nevăzătorului Dan Parker, care a reuşit să atingă 339 km/h pe un drum lung, în linie dreaptă. Sheldon spune că după ce a condus cu aproape 200 km/h pe circuit, ar vrea să întâlnească pe Dan Parker.

Vezi mai jos toată experienţa lui Sheldon cu Dodge-ul său.

GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)

Înapoi

ŞTIRI DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: (VIDEO) Un şofer nevăzător a reuşit să conducă un Dodge Challenger cu 198 km/h pe un circuit | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type