Prima pagină » Allview 65iPlay8000 Mini LED Review: Televizor 4K de 164 cm, cu muchii subțiri și un sistem de operare peste așteptări

Allview 65iPlay8000 Mini LED Review: Televizor 4K de 164 cm, cu muchii subțiri și un sistem de operare peste așteptări

de Roboțelul @ iDOR.info
allview-65iplay8000-mini-led-review:-televizor-4k-de-164-cm,-cu-muchii-subtiri-si-un-sistem-de-operare-peste-asteptari

Acum că vremea rece s-a instalat oficial, nu prea mai petrecem atât de mult timp afară iar canapeaua și televizorul ne devin cei mai buni prieteni pentru seri relaxante sau weekend-uri alături de persoana iubită urmărind serialul preferat.

Dacă vrei un televizor care să îți încălzească privirea în această toamnă-iarnă ai putea alege Allview 65iPlay8000 Mini LED, un gigant de 164 cm pe care l-am testat în ultima săptămână și care are multe lucruri interesante de oferit. Îl descoperim în recenzia de mai jos! 

Unboxing și instalare

Cum era de așteptat, televizorul sosește într-un pachet uriaș și o să ai nevoie de încă o mână de ajutor pentru a-l scoate din cutie și pentru a-l instala fie pe perete fie pe comoda TV dedicată. În pachet vei găsi cablul de alimentare, telecomanda însoțită de baterii, cele două picioare stand și șurubelele necesare instalării, plus nelipsitele manuale de utilizare. Strictul necesar pentru a pune în funcțiune televizorul. 

Allview

Legat de instalare, eu unul, m-am chinuit efectiv cu plasarea lui pentru că în corpul de mobilă unde am televizorul meu de 138 cm nu a încăput. Mi-am dat seama ulterior că nu îl voi putea pune pe niciuna din mesele din apartament pentru că distanța dintre picioarele stand ale modelului Allview de față este de 140 cm și nici o comodă nu depășea această dimensiune.

Într-un final am plasat televizorul în living pe jos, într-o zonă care s-a transformat în home theater. Dacă ești interesat de dimensiuni, află că televizorul are 1448 x 244.6 x 906.3 mm cu stand și o greutate de aproximativ 22 kg, detalii de luat în calcul înainte de achiziția unui asemenea televizor. 

Design

Allview iPlay8000 Mini LED

Din punct de vedere vizual televizorul arată într-un mare fel, un look modern, discret și minimalist pe care îl dau muchiile foarte înguste pe 3 laturi, aproape de conceptul edge-to-edge. La fel de subțiri sunt și piciorușele stand care completeză design-ul și fac ca televizorul să pară că plutește. Poți duce la următorul nivel această percepție și atunci când plasezi televizorul pe un suport VESA pe perete. 

Imagine

Cel mai important aspect îl constituie imaginea, iar aici așa cum ai aflat încă din titlu, lucrăm cu un panou de 164 cm, cu tehnologie QLED, rezoluție 4K Ultra HD de 3840 x 2160 pixeli și constrast de 10.000.000/1. Are timp de răspuns de 8ms, HDR10 și rată de refresh de 60Hz, ce-i drept sub nivelul așteptat pe un asemenea televizor de la care sunt și așteptări în materie de gaming.

Allview iPlay8000 Mini LED

Tehnologia Mini-LED este prezentă aici, ceea ce înseamnă că există un control atent al iluminării pixelilor și ne apropiem de caracteristicile unui OLED, având parte de o luminozitate poate chiar mai mare decât astfel de televizoare mai scumpe. Ai și unghi de vizualizare de 178 grade pentru un câmp vizual extins, iar legat de Mini-LED, televizorul Allview iPlay 8000 Mini LED de față utilizează aproximativ 3500 de astfel de mini LED-uri. Vei experimenta nu doar un negru mai adânc așa cum spuneam mai sus, ci și culori vibrante și pline de viață.

Sunet

Am ajuns și la partea audio unde așteptările erau mari, asta în raport cu diagonala uriașă livrată de acest televizor, calitatea premium oferită și totodată a prețului practicat. Din păcate sistemul acustic oferit nu este foarte diferit de ce primești pe un televizor de 1500-2000 de lei, un setup clasic care implică două difuzoare de 10W fiecare și cu aportul tehnologiei Dolby Audio care dă un boost acustic.

Există diferite setări de sunet precum standard, muzică, sport, teatru, dialog sau soft și poți desigur umbla la setări pentru a ajusta experiența audio. Există și AVC, funcții precum modul downmix sau egalizatorul grafic și cam aici se oprește lista. Cum se aud cele două difuzoare? Chiar tare, volumul fiind unul puternic și stream-ul audio fiind capabil să umple cu succes un living de până în 30 mp2.

Lipsește profunzimea totuși, adică bas-ul care nu este deloc prezent, în lipsa unui woofer dedicat, precum am întâlnit la unele televizoare în sistem audio 2.1. O să ai nevoie de un subwoofer pentru a completa experiența cinematică din casa ta și o să simți pe deplin diferențele. 

Software și interacțiune 

Sunt diferențe și la nivel de software, iar acolo unde eram obișnuiți să vedem Android TV chiar și pe televizoarele Allview, iată că în cazul modelului de față s-a optat pentru Vidaa OS, un software pe care de regulă îl vedem pe televizoarele semnate Hisense. OS-ul este „propulsat” de un procesor quad-core ARM Cortex-A54 și are 4 GB de stocare pentru aplicațiile dorite, plus 1.5 GB RAM pentru multitasking.

OS-ul folosit aici are un magazin de aplicații dedicat și vine cu funcții foarte intuitive, ceva la care sincer nu mă așteptam în condițiile în care nu prea știam multe lucruri despre Vidaa. Pot spune că am rămas surprins de cât de fluid rulează pe acest televizor Allview 65iPlay8000 Mini-LED, fără lag în aplicații sau la trecerea printre programe și la unele aspecte chiar peste QLED-ul pe care îl am acasă.

Allview iPlay8000 Mini LED

Poți face streaming foarte ușor de pe un smartphone Android, dat fiind suportul Chromecast integrat și am găsit mai toate aplicațiile populare deja preinstalate, de la nelipsitul YouTube, la Netflix, Amazon Prime, Disney+ sau Rakuten. Apare și o aplicație dedicată numită Vidaa pe care o poți instala pe telefon și controla astfel televizorul, fără a mai interacționa cu telecomandă.

Allview iPlay8000 Mini LED

Dacă totuși vrei să folosești telecomanda, aceasta adoptă un format compact și rotunjit, care include atât tastele numerice clasice pentru a schimba programele, pad-ul de navigare sus/jos, stânga/dreapta plus butonul OK și puțin mai sus butoane pentru ajustare volum și schimbare canale. Văd și buton pentru sursa de redare, back, există, home și un buton care te duce la lista cu toate canalele disponibile.

Utile sunt și butoanele dedicate pentru Netflix, YouTube, Amazon Prime Video și Plex, comandă rapidă din urmă pe care rar am văzut-o pe vreo telecomandă de la televizoarele testate. Legat de interacțiune, tare utilă este funcția prin care poți folosi telefonul pentru typing sau glisa pe ecranul telefonului pentru a naviga în browser-ul web oferit de TV. 

Conectivitate 

Importantă este și conectivitatea la un televizor, iar în cazul de față Allview 65iPlay8000 Mini LED stă chiar bine, cu 3x intrări HDMI, 1x USB pentru a reda filme de pe un SSD extern, are și slot CI+, ieșire audio digitală optică, LAN, intrare AV și Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, plus Bluetooth 5.1.

De asemenea, sunt suportate aici și tehnologiile EPG, HDMI CEC și HDMI ARC, dar din păcate nu lucrăm cu porturi HDMI 2.1. Pentru partea de TV avem bineînțeles atât tuner analogic cât și digital. 

Concluzii

Am ajuns și la concluzii, iar dacă ai citit până aici recenzia atunci știi că Allview 65iPlay8000 Mini LED este un televizor tare interesant, prin prisma tehnologiilor oferite și a design-ului. MiniLED-urile folosite ajută la controlul mai precis al luminozității și ne apropiem de avantajale majore ale OLED-urilor, iar totodată ești recompensat cu luminozitate de top, contrast excelent și culori vibrante.

Ai un hardware capabil să ruleze fără probleme orice aplicație, iar software-ul Vidaa OS mi-a depășit toate așteptările, de la interfață și până la interacțiune. Mici neajunsuri sunt cu telecomanda, care deși foarte ergonomică, oferă sentimentul că este sub nivelul de calitate livrat de televizor, plastic mai ieftin. Există și cazuri în care deși apeși de multe ori butoanele, acestea nu transmit de multe ori comenzile.

Puțin dezamăgit de partea audio și de faptul că televizorul, deși un gigant cu tehnologii de ultimă generație, nu profită mai mult de segmentul de gaming în plină expansiune și este blocat la doar 60Hz refresh rate, nu are nici tehnologii dedicate precum AMD FreeSync sau un Game Bar dedicat și nici porturile HDMI 2.1 nu sunt pe listă. 

Dacă pachetul per total Allview 65iPlay8000 Mini LED îți satisface dorințele în materie de consum video, atunci noi ți-l sugerăm cu mare căldură, asta cu recomandarea de a fi instalat într-o cameră mai mare, pentru a beneficia de o experiență de vizionare potrivită, fără a fi prea aproape de ecran.  

Preț și disponibilitate 

Pentru moment găsim televizorul Allview seria 8000 Mini LED doar în varianta de 65 inch, la următoarele prețuri:

Prezentare video Allview 65iPlay8000 Mini LED:




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Allview 65iPlay8000 Mini LED Review: Televizor 4K de 164 cm, cu muchii subțiri și un sistem de operare peste așteptări

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă