Prima pagină » Compania DR Automobiles, anchetată cu privire la proveniența mașinilor sale vândute în Europa – Economica.net

Compania DR Automobiles, anchetată cu privire la proveniența mașinilor sale vândute în Europa – Economica.net

de Roboțelul @ iDOR.info
compania-dr-automobiles,-anchetata-cu-privire-la-provenienta-masinilor-sale-vandute-in-europa-–-economica.net

Complet necunoscută în România, dar cu vânzări tot mai mari în țări precum Italia, Spania și Bulgaria, compania DR Automobiles a intrat în atenția autorităților de concurență.

AGCM, autoritatea italiană pentru concurență, susține că DR Automobiles, chiar dacă este o companie înregistrată în Macchia d’Isernia, din zona Molise din Peninsulă, și-a fi indus în eroare clienții cu privire la locul de producție al vehiculelor sale purtând mărcile DR și EVO.

Mai exact, compania a prezentat în mod incorect, atât pe site-ul său corporativ, cât și în campaniile publicitare, informații cu privire la țara în care sunt fabricate unele dintre modelele sale.

Asta pentru că vehiculele ar fi asamblate din kit-uri complete importate de la constructori chinezi precum Chery, JAC sau BAIC.

„În unele cazuri, aceștia (n.n. – oficialii DR Automobiles) omiteau informații relevante privind originea lor (n.n, – a vehiculelor), sugerând că acestea sunt produse în întregime în Italia, în timp ce ele par a fi vehicule de producție chineză”, a precizat AGCM.

Prin mărcile Dr și EVO, compania DR Automobiles a vândut aproximativ 24.200 de vehicule în Italia în primele nouă luni ale anului 2023, în creștere cu 48% față de anul precedent. Cota de piață cumulată deținută de cele două mărci a urcat la 2%.

Creșterea celor două mărci este generată, în mare măsură, de prețurile relativ reduse pe care le solicită pentru vehiculele comercializate. Astfel, modelul electric de oraș DR 1.0 – cu o autonomie WLPTP combinată de 210 km și încărcare rapidă (40 kW) a bateriei de 31 kWh de la 0 la 80% în 50 de minute – are un preț de catalog de 25.900 de euro, în timp ce fratele său mai mare DR 7.0, cu motor termic, costă 32.900 de euro. În total, marca DR are în portofoliu în prezent șapte modele.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Compania DR Automobiles, anchetată cu privire la proveniența mașinilor sale vândute în Europa – Economica.net

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă