Prima pagină » Compania americană Nvidia se apropie de o evaluare de 2 trilioane de dolari datorită cererii de cipuri AI. Cipurile sunt atât de valoroase încât sunt livrate în mașini blindate

Compania americană Nvidia se apropie de o evaluare de 2 trilioane de dolari datorită cererii de cipuri AI. Cipurile sunt atât de valoroase încât sunt livrate în mașini blindate

de Roboțelul @ iDOR.info
compania-americana-nvidia-se-apropie-de-o-evaluare-de-2-trilioane-de-dolari-datorita-cererii-de-cipuri-ai.-cipurile-sunt-atat-de-valoroase-incat-sunt-livrate-in-masini-blindate

Datorită rolului Nvidia în aprovizionare cu cipuri a dezvoltatorilor de softuri de Inteligență Artificială, compania americană se apropie valoarea de piață de 2 trilioane (două mii de miliarde) de dolari, arată o analiză The Wall Street Journal.

Aceste cipuri (GPU), care valorează zeci de mii de dolari fiecare, au devenit o marfă extrem de prețioasă pentru marile companii din Silicon Valley, iar Nvidia deține peste 80% din piață.

Cererea accelerată pentru aceste cipuri a depășit producția și a stimulat concurenții să dezvolte cipuri rivale. Capacitatea de a obține GPU-uri determină rapiditatea cu care companiile pot dezvolta noi sisteme de inteligență artificială. Companiile își promovează accesul la GPU pentru a recruta lucrători în domeniul inteligenței artificiale, iar cipurile au fost folosite ca garanție pentru a susține împrumuturi de miliarde de dolari.

Cipurile sunt atât de valoroase încât sunt livrate cu o mașină blindată, a declarat Fletcher Previn, directorul de informații al Cisco.

Miercuri, după ce Nvidia a înregistrat al treilea trimestru consecutiv de rezultate care au depășit previziunile, directorii companiei au declarat că stocurile sunt încă limitate și că o nouă generație de cipuri de inteligență artificială va fi lansată în acest an.

Designul cipurilor face ca acestea să fie piese critice pentru antrenarea modelelor lingvistice gigantice care stau la baza roboților de inteligență artificială generativă, cum ar fi ChatGPT de la OpenAI. O mare parte din cheltuielile pentru inteligența artificială efectuate de giganți tehnologici precum Microsoft, Alphabet și Amazon.com au fost alocate GPU-urilor.

Jensen Huang, directorul executiv și cofondator al Nvidia, a declarat că AI generativă dă startul unui val de investiții în valoare de trilioane de dolari, care, în opinia sa, va dubla numărul de centre de date din lume în următorii cinci ani și va oferi oportunități de piață pentru Nvidia.

Nvidia a raportat miercuri vânzări trimestriale de 22,1 miliarde de dolari și a prognozat alte 24 de miliarde de dolari pentru trimestrul actual, fiecare dintre acestea fiind mai mult decât triplu față de cele înregistrate cu un an înainte și peste așteptările optimiste ale Wall Street.

Înființată în urmă cu peste 30 de ani, cu un accent inițial pe cipuri grafice pentru jocuri pe PC, Nvidia s-a concentrat rapid pe cipurile necesare inteligenței artificiale.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Compania americană Nvidia se apropie de o evaluare de 2 trilioane de dolari datorită cererii de cipuri AI. Cipurile sunt atât de valoroase încât sunt livrate în mașini blindate

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă