Pixel 8 Pro

La fel ca Apple, Google a pariat pe avantajele unui ecran de ultimă generație, suportând acum consecințele unor tehnologii insuficient testate, o parte dintre unitățile Pixel 8 Pro livrate consumatorilor fiind eligibile pentru înlocuirea pe garanție.

Potrivit impresiilor lăsate de utilizatorii ceva mai atenți la detalii, Pixel 8 Pro nu prea funcționează corect cu modul Always On Display, imaginea căpătând o tentă rozalie sau galben, amintind de acele telefoane uitate prea mult la „bronzat”, la plajă sau pe bordul autoturismului de serviciu. Cei care păstrează telefonul preferat suficient de mult timp știu deja că ecranul se poate „usca” dacă este lăsat prea mult la soare sau expus la căldură intensă, simptomele apărând ca și zone fără contrast suficient sau pur și simplu decolorate. De regulă, pornind dinspre colțurile ecranului și avansând către porțiunea centrală.

În cazul de față, Pixel 8 Pro este un telefon nou lansat și abia trecut prin rigorile controalelor de calitate, afișarea incorectă în modul Always On Display indicând mai degrabă o problemă de fabricare a ecranului, decât un defect rezultat din utilizarea normală.

Ghinion pentru Google este că funcționalitatea Always On Display este trecută în lista cu specificații, funcționarea necorespunzătoare reprezentând un argument legitim pentru remedierea pe garanție. În schimb, dacă ești proaspăt deținător al unui exemplar Pixel 8 Pro și nu pui mare preț pe afișarea impecabilă a informațiilor în modul Always On Display poți sări liniștit peste complicația înlocuirii telefonului pe garanție. Defectul confirmat chiar de Google prin acceptarea solicitărilor de înlocuire pe garanție se manifestă doar în această situație, imaginea arătând perfect normal la utilizare normală.

Ajungând și la speculații, este posibil ca problema să fie un efect secundar neintenționat, rezultat în urma optimizării prea agresive pentru reducerea consumului de energie,  Pixel 8 Pro venind cu un ecran LTPO capabil să ajusteze rata de împrospătare a ecranului între 120 Hz și 1Hz, atunci cânt imaginea redată rămâne neschimbată mai mult timp.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.