Prima pagină » Decizie controversată luată de Sony: Ce se întâmplă cu PlayStation 5 Slim

Decizie controversată luată de Sony: Ce se întâmplă cu PlayStation 5 Slim

de Roboțelul @ iDOR.info
decizie-controversata-luata-de-sony:-ce-se-intampla-cu-playstation-5-slim

Configurarea online a unității detașabile stârnește temeri de conservare

O decizie interesantă

Viitorul PlayStation 5 mai mic de la Sony va face ca unitatea de disc să fie schimbată, permițând proprietarilor să o elimine sau să o conecteze după cum doresc.

Cu toate acestea, o nouă scurgere a viitoarei reproiectări subțiri indică o conexiune la internet necesară pentru configurarea inițială a player-ului Blu-Ray, stârnind temeri că într-o zi va deveni o soluție învechită pentru redarea vechilor discuri PS5.

Cerința surpriză a fost descoperită printr-o nouă scurgere a cutiei PS5 slim, pe măsură ce comercianții încep să aprovizioneze consola pentru lansarea ei în noiembrie. Împărtășite cu contul de știri Call of Duty CharlieIntel, imaginile arată o declinare a răspunderii pe casetă pe care scrie „Este necesară conexiune la internet pentru a asocia unitatea de disc și consola PS5 la configurare”.

Pe măsură ce cerința a început să circule online, unii i s-a părut neobișnuită și pernicioasă. „Uhhhh… dacă acesta este cazul, este foarte îngrijorător și foarte ciudat”, a scris pe Twitter John Linneman de la Digital Foundry. „Conectivitatea hardware nu ar trebui să fie determinată de un server care poate să nu fie întotdeauna disponibil.”

Nu este imediat clar dacă cerința de conexiune la internet va fi cu adevărat un lucru unic, necesar doar prima dată când consola și unitatea de disc sunt asociate sau dacă ar putea fi necesar de fiecare dată când unitatea este scoasă și reatașată. O îngrijorare este că această cerință ar putea face ca noile PS5 să nu poată citi discurile la un moment dat în viitor, dacă serverele utilizate de Sony pentru asociere sunt în cele din urmă scoase din online. Dacă da, ar fi o altă lovitură mare pentru conservarea jocurilor video, deoarece mediul devine complet digital.

Este posibil ca cerința să fie doar compania care respectă o parte arhaică a Digital Millennium Copyright Act, menită să prevină pirateria.

Măsură ilegală

După cum a subliniat CEO-ul Lost in Cult, Jon Doyle și alții, Secțiunea 1201 a legii face ilegală „ocolirea unei măsuri tehnologice care controlează în mod eficient accesul la o lucrare protejată prin drepturi de autor”.

Aceasta include firmware-ul unității optice și a fost mult timp un ghimpe în partea dreptului de a repara avocații. După cum a raportat Wired în 2020, limbajul a făcut ca o mulțime de console mai vechi să ajungă în gropile de gunoi, mai degrabă decât să fie revândute sau re-dotate.

Secțiunea 1201 a fost reexaminată de Biroul pentru Drepturi de Autor din S.U.A. în 2021. În timp ce unele protecții pentru reparații au fost extinse, nu a mai adăugat o scutire completă.

Potrivit billbil-kun de la Dealabs, PS5 mai subțire va fi lansat oficial pe 8 noiembrie. În timp ce modelul standard cu unitatea de disc va costa 500 USD, cel complet digital va costa 450 USD, iar unitatea de disc autonomă va costa 80 USD.

Sony a confirmat că, odată ce tot stocul actual de console PS5 de lansare se va epuiza, modelele subțiri vor fi singurele disponibile.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Decizie controversată luată de Sony: Ce se întâmplă cu PlayStation 5 Slim

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă