Prima pagină » FOTO. Marea inaugurare a Cinema Timiș, în weekendul 13 15 octombrie, cu filme în premieră și muzică retro – Tion

FOTO. Marea inaugurare a Cinema Timiș, în weekendul 13 15 octombrie, cu filme în premieră și muzică retro – Tion

de Roboțelul @ iDOR.info

FOTO. Marea inaugurare a Cinema Timiș, în weekendul 13 – 15 octombrie, cu filme în premieră și muzică retro

Reactualizat la:

Marea inaugurare a cinematografului din Piața Victoriei va avea loc în weekendul 13 – 15 octombrie, la câteva luni după ce ar fi trebuit să se redeschidă. În cele trei zile, la Cinema Timiș vor rula filme în premieră în România, un documentar despre muzica ultimilor 50 de ani și unul despre Revoluția din 1989. Seara de 15 octombrie se încheie cu un party retro.

Scris de Amalia Kui, Diana Lupulescu Marea inaugurare a cinematografului din Piața Victoriei va avea loc în weekendul 13 – 15 octombrie, la câteva luni după ce ar fi trebuit să se redeschidă. În cele trei zile, la Cinema Timiș vor rula filme în premieră în România, un documentar despre muzica ultimilor 50 de ani și unul despre Revoluția din 1989. Seara de 15 octombrie se încheie cu un party retro.

Deși Cinema Timiș ar fi trebuit să se deschidă încă din luna mai, acest lucru se va întâmpla abia acum, în weekendul 13 – 15 octombrie, când va avea loc marea inaugurare.

„Redăm timișorenilor unul dintre cele mai mari și îndrăgite cinematografe din oraș, Cinema Timiș, aflat în Piața Victoriei. Mulți au amintiri aici, ori sus la cinematograf, ori la Club 30. A fost o investiție mare, de 22 de milioane de lei, cu care am reabilitat tot cinematograful. La fel ca la Cinema Victoria, unde în primul an am avut peste 600 de spectacole, proiecții de film, evenimente, la care au mers 37.000 de oameni, ne așteptăm ca și aici să crească o comunitate de iubitori de film și nu numai. […] Sala va fi gestionată de echipa de la Centrul de Proiecte. Mergem mai departe, vom redeschide și Cinema Studio și Cinema Dacia. Primul film va rula aici în 13 octombrie, când vom avea weekendul de deschidere”, a declarat luni, 2 octombrie, primarul Dominic Fritz.

Totuși, din cauza lipsei de personal, dar și a posibilității de a face momentan angajări, primarul Timișoarei spune că în primele luni se așteaptă ca cinematograful să funcționeze la o capacitate mai redusă decât Cinema Victoria.

Ioana Dragomirescu, coordonatoarea echipei din cadrul Centrului de Proiecte care se ocupă de animarea și gestionarea acestor spații, a dat detalii despre programul din perioada 13 – 15 octombrie.

„Planul este să deschidem pe 13 octombrie. Ne-am dorit să inaugurăm cinematograful cu un program ales de noi, după care vom intra direct într-un festival de film în weekendul următor.

În perioada 13-15 octombrie ne-am gândit la elemente care au consacrat Timișul. Astfel, prima proiecție va fi «Asteroidul» de Wes Anderson. Înainte de această proiecție vom avea un duo, inspirat din coloana sonoră a filmului. În a doua zi vor rula două mari premiere românești: ultimul film al bloggerului Mircea Bravo, «Nuntă pe bani», iar următorul va fi «Libertate», care vorbește de Revoluția din ’89. Duminică avem un nou film în exclusivitate, «Empire of Light» de Sam Mendes, care a făcut acest film foarte personal, dar care nu a ajuns pe cinematografele din România. Terminăm cu un documentar românesc, «Playback», care ne va purta prin muzica ultimilor 50 de ani. Încheiem seara cu un party cu muzică retro”, a povestit Ioana Dragomirescu.

Cinematograful cu aspect industrial are 529 de locuri, inclusiv 16 pentru persoanele cu dizabilități, un ecran de 15 metri, o sală multifuncțională, un bar, trei săli interactive. Pentru adulți, biletele vor fi 20 de lei. Pentru elevi, studenți și pensionari vor fi 15 lei, respectiv 10 lei pentru copiii sub 12 ani.

Proiectul tehnic, realizat de Archistudio, a prevăzut păstrarea și recondiționarea travertinului roșu de pe pereții și stâlpii din foaier și de pe stâlpii de pe holurile de evacuare. Sala de spectacole are aceeași formă, dar scaune noi.

Sălile de proiecție, aflate pe etaje diferite, sunt izolate fonic încât să poată găzdui simultan evenimente diferite, fără ca acestea să interfereze și participanții să fie deranjați. Spațiul va fi folosit pentru spectacole, concerte, repetiții și proiecții de film.

De reabilitarea cinematografului s-a ocupat asocierea de firme Audiotech Multimedia Group (lider) – Codo Solutions SRL. Startul oficial al lucrărilor a fost dat în februarie 2022. Un an mai târziu, acestea erau gata în proporție de 90%.

Pentru transformarea Cinema Timiș, Primăria Timișoara a pus la bătaie circa 4 milioane de euro.

Lăsând la o parte operatorii privați de multiplexuri, acesta este al doilea cinematograf integrat în circuitul social-cultural al orașului, după Cinema Victoria, Vă reamintim, Cinema Victoria, aflat în zona Bălcescu, s-a redeschis în primăvara anului 2022.

foto: Tion

Pe aceeași temă:

FOTO. Cinema Timiș se pregătește de marea redeschidere. Se fac ultimele finisaje

FOTO. Fostele cinematografe ale Timișoarei, reintegrate în circuitul cultural al orașului, pentru TM2023




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: FOTO. Marea inaugurare a Cinema Timiș, în weekendul 13 15 octombrie, cu filme în premieră și muzică retro – Tion

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă