Prima pagină » Legătura neștiută dintre Ed Sheeran și Hobbitul. Cum a devenit celebru, de fapt, artistul – Evenimentul Zilei

Legătura neștiută dintre Ed Sheeran și Hobbitul. Cum a devenit celebru, de fapt, artistul – Evenimentul Zilei

de Roboțelul @ iDOR.info
legatura-nestiuta-dintre-ed-sheeran-si-hobbitul.-cum-a-devenit-celebru,-de-fapt,-artistul-–-evenimentul-zilei

Cântărețul Ed Sheeran a făcut furori cu melodia ”I see fire„, cea care apare și pe coloana sonoră a trilogiei Hobbitul. Artistul a ajuns să colaboreze cu Peter Jackson la rugămintea fiicei acestuia, care era prietena cu Sheeran. De altfel tot ea fost și cea care l-a recomandat tatălui său pentru colaborare.

Sheeran a fost chemat să vadă filmul, iar a doua zi a și înregistrat piesa. De altfel atunci a compus mai multe părți din coloana sonoră a filmului, totul într-o singură zi. Melodia a apărut online pe 5 noiembrie iar în UK a intrat deja pe locul 13 în topuri.

De altfel relația pe care Ed Sheeran o are cu cărțile lui Tolkien este una specială. Bunicul lui Sheeran este cel care a deținut și prima copie după cărțile celebrului autor.

Sheeran a crescut cu poveștile lui Tolkien citite de tatăl său

Iar cântărețul a fost crescut de tatăl său cu poveștile din aceste cărți. Drept urmare, artistul a transpus în muzică senzațiile create de aceste lecturi când era mic. De altfel, în momentul în care a scris coloana sonoră, Sheeran s-a transpus în pielea unui dwarf, personaj fantastic creat de Tolkien în toată mitologia fantasy pe care a scris-o.

Cântărețul a fost și cel care a cântat la toate instrumentele care apar în melodie, pentru că și-a dorit ca totul să fie așa cum si-a imaginat el. Din momentul în care a apărut cântecul în cauză a stat în topuri nu mai puțin de 727 de săptămâni. În acest moment pe YouTube melodia are nu mai puțin de 430 de milioane de vizualizări.

Cântecul a fost inspirat dintr-o piesă folk a anilor 70 din Irlanda. Cert este că melodia de pe coloana sonoră a Hobbitul este cea care l-a propulsat pe Ed Sheeran și l-a transformat într-o vedetă de talie internațională.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Legătura neștiută dintre Ed Sheeran și Hobbitul. Cum a devenit celebru, de fapt, artistul – Evenimentul Zilei

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type