Prima pagină » Problemă de securitate? Operatorii redistribuie numere de telefon, iar conturile tale de social media sunt în pericol dacă nu ești atent

Problemă de securitate? Operatorii redistribuie numere de telefon, iar conturile tale de social media sunt în pericol dacă nu ești atent

de Roboțelul @ iDOR.info
problema-de-securitate?-operatorii-redistribuie-numere-de-telefon,-iar-conturile-tale-de-social-media-sunt-in-pericol-daca-nu-esti-atent

În acest weekend mi-am amintit de o mică problemă apărută în momentul în care decizi să îți schimbi numărul de telefon. A fost detaliată mai amplu de către Marius pe grupul nostru de Facebook (îi mulțumim pe această cale), iar postarea cu pricina e mai jos. Operatori din toată lumea aleg să redistribuie numere de telefon după o perioadă de timp, iar acest lucru îți poate lăsa la vedere conturi sau informații confidențiale. Mai jos am detalii.

Știu că postarea face referire la Vodafone, însă în aceeași situație ar fi toți operatorii, inclusiv DIGI, Orange, Telekom. În plus, nu ne rezumăm doar la serviciul „schimbare număr”, întrucât poți nimeri un astfel de număr folosit chiar dacă alegi o cartelă prepay nouă. Dacă cel ce a avut numărul de telefon înaintea ta a avut conturi pe diferite platforme sau a fost înregistrat în diverse baze de date, e posibil să primești SMS-uri sau apeluri deranjante. 

În plus, apare ceva de care chiar nu știam. Se pare că numărul de telefon folosit poate rămâne în grupuri de WhatsApp. Astfel, chiar dacă îți deschizi un nou cont pe platforma de socializare, vei fi inclus în grupuri necunoscute dacă numărul ales de tine a mai fost folosit în trecut.

Dacă ai omis să îți schimbi numărul de telefon pe Facebook / Instagram sau alte servicii, e posibil chiar să îți pierzi contul, parola putând fi resetată cu ușurință.

M-am aflat într-o situație similară în ultimii ani, numărul meu de telefon aflându-se în baza de date Electrica. Periodic eram contactat cu privire la o factură neplătită, evident, pe alt nume. Deși am cerut ștergerea din baza de date, aparent ar fi trebuit să fac o cerere scrisă, iar lucrurile cu siguranță se întindeau mai mult decât era cazul. Pentru a rezolva mai simplu, am ales să blochez numărul de telefon din agendă.

Acum, nu e clar dacă vorbim despre o problemă „reală”, întrucât majoritatea operatorilor de pe glob procedează într-un mod similar și aleg să „recicleze” numerele de telefon periodic. Important ar fi să te asiguri că îți schimbi numărul de telefon în setările aplicațiilor de social media și eventual să ieși din grupurile de WhatsApp înainte de a da log out definitiv.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Problemă de securitate? Operatorii redistribuie numere de telefon, iar conturile tale de social media sunt în pericol dacă nu ești atent

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă