Prima pagină » Noua bancă online Raiffeisen Digital chiar nu are nici un comision (mi-am făcut cont pentru promoția lor de cashback)

Noua bancă online Raiffeisen Digital chiar nu are nici un comision (mi-am făcut cont pentru promoția lor de cashback)

de Roboțelul @ iDOR.info
noua-banca-online-raiffeisen-digital-chiar-nu-are-nici-un-comision-(mi-am-facut-cont-pentru-promotia-lor-de-cashback)

Știați că grupul Raiffeisen are o a doua bancă în România, numită Raiffeisen Digital Bank? Este nou lansată și, mai important, este 100% online. Îți faci cont de pe telefon și primești și un card VISA virtual pe care-l poți înrola și în Google Wallet sau Apple Pay.

Are comisioane zero. Poate fi o soluție foarte bună pentru cine își dorește un cont secundar pentru cumpărături sau servicii online sau alte situații.

Eu mi-am făcut cont și îl voi testa pe termen lung. Avantajul de a vă face un cont acum este că puteți primi 200 de lei înapoi cashback, dacă respectați condițiile promoției speciale care ține până la 30 noiembrie.

Promoția este următoarea: vă faceți cont și apoi folosiți cardul virtual pentru minim 3 cumpărături online de minimum 50 de lei fiecare. Veți primi înapoi jumătate din suma cheltuită în cele 3 cumpărături, în limita a 200 de lei. Pentru bonusul maxim de 200 de lei, trebuie să aveți tranzacții online eligibile de cel puțin 400 de lei și trebuie să le evaluați în Pay&Rate. Banii îi veți primi pe 15 decembrie, iar detalii mai multe despre promoție puteți citi aici.

Pay&Rate este o funcție particulară pentru Raiffeisen Digital Bank. Acel Rate nu vine de la rate lunare, ci de la rating. După ce cumperi ceva de la un magazin online, poți da și o notă acelui magazin.

Astfel, se strâng note doar de la clienți reali ai acelor magazine, cu tranzacții verificate. Iar cum magazine online sunt tot mai multe, unele obscure, și cum tot mai multe te mai roagă și să-ți salveze datele cardului bancar pe acolo, să vezi ce notă le-au dat alți clienți pentru serviciile lor este o funcție utilă.

Deschiderea contului a fost foarte rapidă. Chiar foarte rapidă. Am filmat totul și cred că au fost vreo 8 minute în total, cu mine butonând uneori peste camera video telefonul mobil. Sistemul a devenit oarecum clasic: îți spui numele și numărul de telefon, îți fotografiezi buletinul, zâmbești pentru un selfie, introduci niște coduri de validare primite pe telefon și email și apoi bifezi că ai văzut terms and conditions și lista de comisioane.

Comisioanele sunt zero, apropo. Zero pentru deschidere de cont, zero pentru transferuri bancare, zero pentru retrageri de la ATM. 0️⃣

Este chiar amuzant pentru că pe site-ul oficial al Raiffeisen Digital se află un fișier numit Lista Comisioanelor și iată un screenshot din el:

(Iar dacă vreți musai un alt fișier care să enumere serviciile oferite și mențiunea că te costă 0 lei, există acest PDF.)

Chiar este un serviciu bancar oferit complet gratuit și ar trebui să profitați de asta, daca aveți nevoie de un cont și de un card secundar făcut rapid din comoditatea casei voastre.

Instalarea mi-a generat și un card de debit VISA Gold, pe care l-am instalat apoi în Google Wallet (așa se numește Google Pay de la o vreme) și am și făcut prima plată cu el la un Mega Image. Raiffeisen Digital Bank nu emite (cel puțin acum) și carduri fizice, ci îl vei primi doar pe cel virtual pentru plăți online sau cu telefonul mobil la comercianți. Există și ATM-uri contactless, dacă vrei să scoți banii de pe card.

Aplicația în sine este foarte simplă și ușor de utilizat. Autentificarea se face cu PIN sau biometric. Ai o secțiune în care poți vedea datele cardului tău bancar și în care poți stabili limite zilnice. Istoricul cheltuielilor îți este arătat tot în această pagină.

Există o pagină Transferuri de unde poți trimite banii în alt cont bancar. În final, o secțiune Profil îți arată datele tale, documentele și setările de login.

Nu am văzut niciodată o aplicație mai simplă de atât. Nici nu cred că poate fi una mai simplă. Pentru multe persoane, asta va fi un avantaj pentru că o interfață simplă înseamnă și ușurință în utilizare. Pot fi multe scenarii de utilizare pentru Raiffeisen Digital, unul dintre ele fiind un card bancar pentru copil sau pentru părinții care poate nu se pricep foarte bine la astfel de lucruri. Când interfața este simplă, nici nu-și vor prinde urechile în ea.

Spuneam că vreau să păstrez acest cont pe termen lung, nu l-am făcut doar de dragul acestui articol. Am mai multe motive pentru asta. Întâi pentru că sunt client Raiffeisen de prin 2007, dar nu este banca mea principală. O să testez dacă mă pot muta pe Raiffeisen Digital, zero comisioane lunare sună bine de tot.

Motivul principal, însă, este legat de faptul că nu prea mai vreau să-mi introduc cardul meu bancar principal în foarte multe servicii online sau aplicații. Sunt abonat la foarte multe servicii de streaming. Facebook are uneori obiceiul să-ți taxeze suplimentar cardul sau să-l refuze complet dacă ai avut vreodată o problemă.

De asemenea, am instalate 10 aplicații pentru încărcat mașina electrică. Par multe? Culmea, cred că mai sunt încă pe atâtea active în România. Sunt foarte multe rețele de încărcătoare și dezavantajul este că fiecare rețea are aplicația ei și trebuie plătit în ea cu cardul bancar. Nu știu cât de mult au investit în securitate aceste aplicații, mai ales că majoritatea îți rețin cardul bancar pentru debitare după încărcare. Așa că probabil îl voi folosi pe cel de la Raiffeisen Digital aici, transferând periodic pe el o sumă mică.

Primul transfer, din ING în contul pe care mi l-a făcut RDB, s-a realizat instantaneu, semn că banca este înrolată în sistemul de plăti rapide.

Următoarea etapă: să fac trei achiziții online cu valoare totală de peste 400 de lei și să las rating comercianților. Asta o să-mi aducă 200 de lei înapoi cashback în cont. Vine Black Friday, o să rezolv ușor această cerință ca să prind promoția.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Noua bancă online Raiffeisen Digital chiar nu are nici un comision (mi-am făcut cont pentru promoția lor de cashback)

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google