Prima pagină » Sucursala Electrica Oradea are un nou director: Ionel Boja a fost tras pe dreapta și înlocuit cu un șef de Departament

Sucursala Electrica Oradea are un nou director: Ionel Boja a fost tras pe dreapta și înlocuit cu un șef de Departament

de Roboțelul @ iDOR.info
sucursala-electrica-oradea-are-un-nou-director:-ionel-boja-a-fost-tras-pe-dreapta-si-inlocuit-cu-un-sef-de-departament

Inginerul Ionel Boja, care conducea de 19 ani Sucursala Oradea a Societății de Distribuție Energie Electrică Transilvania Nord-Vest, a fost înlocuit în această funcție de un alt inginer, Flavius Nicolae Bâtea, șef al Departamentului de Construcții Energetice în cadrul Sucursalei.

Schimbarea nu a fost făcută publică, dar pare să aibă o legătură cu un scandal despre care BIHOREANUL a relatat în primăvară, privind angajați din zona Beiuș care furau curent electric pentru propriile case și pensiuni.  

De la 1 august

BIHOREANUL a aflat întâmplător despre schimbarea din funcția de director al Sucursalei Oradea a lui Ionel Boja, care o deținea din anul 2004, cu ocazia unei banale documentări privind întreruperi de curent în zona Budureasa. „Nu pot să vă dau declarații, nu mai sunt director din 1 august”, a răspuns Boja, miercuri.

Boja a evitat să spună din ce motiv a fost schimbat și ce poziție are în prezent. Conform site-ului Electrica, însă, noua sa funcție este de director comercial la nivelul DEER Transilvania Nord-Vest, cu sediul la Cluj.

Ba un interimar, ba altul

În schimb, fostul director a precizat că poziția de director al Sucursalei Oradea este deținută în prezent de inginerul Flavius Bâtea.

Acesta, șef al Departamentului de Construcții Energetice din cadrul Sucursalei, a preluat funcția, însă, ca interimar pentru 6 luni, abia din data de 16 octombrie, nu din 1 august, de la un alt interimar.

Din data de 1 august și până în 15 octombrie, la Sucursala Oradea a fost un alt inginer, Andrei Țap, șef Serviciu Suport Tehnic.

Prefectura nu știa

Contactat de BIHOREANUL, prefectul Dumitru Țiplea a declarat că nu cunoaște motivul schimbărilor din cadrul Sucursalei Electrica, acestea nefiindu-i nici măcar comunicate de către de la Cluj a DEER Transilvania Nord-Vest.

„Nu cunosc motivele și nu am primit nicio comunicare oficială de la Cluj cu privire la aceste schimbări. Electrica, deși furnizează un serviciu public, nu este o instituție guvernamentală deconcentrată, ci societate comercială. Poate din acest motiv nu ne-au comunicat (n.r. – oficialii de la Cluj)”, a spus prefectul.

Furturi sistematice de curent

Schimbările la vârful Sucursalei Oradea a DEER au loc la câteva luni după ce, în martie, BIHOREANUL a dezvăluit că mai mulți angajați ai companiei din zona Beiuș furau curent pentru propriile case și pensiuni.

Între aceștia se numără inclusiv Dorin Petriș, șef de echipă în cadrul Departamentului Operațiuni Rețea, structura care controlează chiar controalele clienților Electrica din zona Beiuș, inginerul Raul Coroiu, ba și pensiunea fostului director al Electrica Oradea și chiar al societății naționale, Nicolae Coroiu, condamnat în 2018 la 5 ani de închisoare pentru corupție.

În primăvară, Ionel Boja, pe atunci director al Sucursalei, a evitat să discute cu BIHOREANUL despre infracțiunile comise de angajații firmei, iar conducerea din Cluj a DEER Transilvania de Nord-Vest nu a dat nici până în prezent vreun răspuns solicitărilor scrise ale redacției de a transmite informații pe această temă.

Articole pe aceeași temă:




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Sucursala Electrica Oradea are un nou director: Ionel Boja a fost tras pe dreapta și înlocuit cu un șef de Departament

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google