Prima pagină » 34 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu! Adrian Enache nu și-o iartă nici acum: Dacă nu plecam în seara aia de la ea…

34 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu! Adrian Enache nu și-o iartă nici acum: Dacă nu plecam în seara aia de la ea…

de Roboțelul @ iDOR.info
34-de-ani-de-la-moartea-mihaelei-runceanu!-adrian-enache-nu-si-o-iarta-nici-acum:-daca-nu-plecam-in-seara-aia-de-la-ea…

Miercuri 1 noiembrie 2023, se împlinesc 34 de ani de la dispariția tragică a celei care a fost Mihaela Runceanu! Una dintre cele mai iubite soliste din muzica ușoară românească a fost ucisă cu bestialitate în propria locuință. Moartea ei, la doar 34 de ani, a șocat o țară întreagă. Adrian Enache, fost elev al regretatei soliste, a comemorat seara tragică în care Mihaela Runceanu a fost victima unui crime de un sadism inimaginabil. Iată ce-și reproșează artistul!

Mihaela Runceanu, ucisă cu bestialiate în 1989 Sursa Facebook

Imaginea 1/5: Mihaela Runceanu, ucisă cu bestialiate în 1989 Sursa Facebook

34 de ani fără Mihaela Runceanu! Pe 1 noiembrie 1989, în jurul orei 1 dimineața, una dintre cele mai iubite artiste la acel moment în România era asasinată cu bestialitate în propria garsonieră, situată pe Șoseaua Mihai Bravu, din Capitală.

Daniel Cosmin Ștefănescu a intrat în garsoniera Mihaelei Runceanu, a strangulat-o cu cablul de la telefon, apoi a incendiat-o folosind canistrele de benzină pe care artista le avea pe balcon. Crima de un sadism feroce a șocat o țară întreagă și i-a lăsat în lacrimi și neconsolați nu doar pe colegii și elevii artistei, dar și pe numeroșii ei fani.

La 34 de ani de la moartea profesoarei sale, Adrian Enache este de neconsolat. Artistul a petrecut împreună cu Mihaela Runceanu seara de dinaintea crimei, la ea acasă, alături de alți colegi de breaslă. Enache nu-și iartă nici până în ziua de azi că nu a rămas împreună cu solista în acele momente, care i-au fost fatidice.

„Eram unul dintre cei mai iubiți elevi ai ei!”

Eu am făcut școala Mihaelei Runceanu, care scotea atunci vedete pe bandă rulantă: Silvia Dumitrescu, Ovidiu Komornyik, tot ce era atunci. Eu sunt din generația lor.

Dacă eu nu plecam în seara aia de la ea….pentru că ea ne invita la ea, organiza seri din astea la ea acasă, iar eu eram unul din elevii ei cei mai iubiți. Era și Roxana Popescu, care lucra la texte acolo și cânta și ea foarte frumos, era și Ionel Tudor, corepetitor la Scoala Populară de Arte, care cânta la pian.

Seara ne invita pe toți la ea să bem un suc, să mâncăm un pateu de la Piața Romană, că lua pateuri calde. Responsabilă cu pateurile era Miki de la K-Pital, ea îmi zicea: «hai, nebunule, să luăm pateuri!». Eu, fiind din Galați, nu prea prindeam pateuri așa bune, calde ca la București”.

„Dacă eu nu plecam atunci, în seara aia, ăla nu venea atunci peste ea s-o omoare”

În seara aia, ne-am strâns la ea și am stat până târziu. Ea, pe unii care eram din provincie, ne culca la ea si zicea:« Stai aici că ai loc sa dormi». În noaptea în care a murit, ea mi-a zis de trei ori săraca: « Adrian, stai aici, nu te mai duce că ai tren noaptea!»

Și eu i-am zis: «Doamna profesoară, nu pot să rămân că am teză dimineața, la 8 dimineața». Ea a zis: « Hai mă, uite stă și Roxana!». Eu zic:« Nu pot că am de prins trenul de 1 noaptea, nu-l mai prind pe ăla de 22».

Dacă eu nu plecam atunci, în seara aia, ăla nu venea atunci peste ea s-o omoare. A fost o chestie care m-a marcat. A doua zi după teză aflu de la Rafdo: «Caz șocant! Mihaela Runceanu a fost ucisă cu bestialitate!»

Am zis: «Doamne, nu de poate!» M-a sunat Ionel Tudor: «i, de ce nu ai rămas cu ea? Dacă rămâneam poate îi schimbam destinul, cine știe! Ea dărâma bariera dintre elev și profesor. Ne zicea: «titirică, ce faci iubitule?» Toți eram copiii ei”, a povestit, cu emoție în glas, Adrian Enache, în podcastul “ „Vreau sa știu”, moderat de Cătălin Oprișan.

Mihaela Runceanu și-a prezis moartea

Mihaela Runceanu a fost una dintre cele mai iubite artiste, o profesoară dedicată studenţilor ei și una dintre „vocile de aur” ale anilor ’80.

Ultimul concert al solistei a avut loc pe 28 octombrie 1989, la Sala Radio. Câteva zile mai târziu, în dimineaţa de 1 noiembrie, în jurul orei 01:00 , Mihaela avea să fie ucisă de Daniel Cosmin Ştefănescu, un tânăr de 21 de ani, care îi făcea rost de casete video şi pe care l-a cunoscut prin nişte prieteni comuni.

Cei doi au început să vizioneze împreună un film, dar solista era indispusă din cauza unei probleme personale, aşa că a preferat să meargă la culcare. Stabiliseră ca bărbatul să plece după ce se termină pelicula.

Acesta, însă, a profitat de faptul că Mihaela adormise şi s-a apucat să fure bunuri din casă. Un videocasetofon Panasonic şi un televizor Telecolor ar fi fost obiectele pentru care bărbatul a omorât-o cu sânge rece, atunci când solista s-a trezit din cauza zgomotelor din casă.

„Înainte să ne vedem vorbeam la telefon, nu eram de-al casei ca să merg să bat la uşă fără să anunţ. În seara aceea am fost la ea în jurul orei 22. Era frumos afară şi îmi aduc aminte că înainte să ne vedem a fost o întâmplare ca şi cum nu ar fi trebuit să ajung la ea.

Mi-a spus să ne vedem altă dată, însă când am vorbit ultima dată la telefon, m-a întrebat dacă pot să ajung la ea în jurul orei 22 ca să apucăm să vedem filmul până la 12 noaptea”, a dezvăluit Daniel Cosmin Ştefănescu, în urmă cu câțiva ani.

Ucigașul Mihaelei Runceanu trăiește acum în Londra, după ce a efectuat 17 ani de închisoare, din condamnarea de 25 de ani.

Conform mărturisirilor apropiaților, artista și-ar fi prezis moartea. Pasionată de astrologie, Mihaela Runceanu le povestise apropiaților săi, chiar cu câteva zile înainte de crimă, că își va pierde viața în jurul vârstei de 35 de ani.

Eu am să mor la 35 de ani. Dar nu vreau să mor în chinuri”, ar fi spus spus solista, potrivit okmagazine.ro.

Mihaela Runceanu s-a născut pe 4 mai 1955 și anul acesta sar fi împlinit 68 de ani.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: 34 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu! Adrian Enache nu și-o iartă nici acum: Dacă nu plecam în seara aia de la ea…

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă