YouTube

Pregătind debutul oficial în aplicația YouTube, Google îți permite acum să conversezi cu AI-ul Bard și despre clipurile de pe platforma de video sharing. Cu puțin noroc, vei primi răspunsuri care includ sugestii de clipuri de vizionat și chiar rezumate din conținutul acestora.

Funcționalitatea disponibilă la stadiu experimental putea fi accesată deja cu anumite extensii neoficiale pentru versiunea web a interfeței YouTube, însă de data aceasta vorbim despre interconectarea directă a AI-ului Bard cu serviciul YouTube. De acum, Bard poate analiza clipuri YouTube și chiar „înțelege” conținutul acestora. Spre exemplu dacă întrebi Bard despre o anume rețetă, AI-ul va arăta clipul (sau lista de clipuri) ce s-ar putea potrivii cerințelor tale. Eventual, vei fi direcționat la momentul exact când subiectul ce te interesează este menționat în clipul respectiv.

„De exemplu, dacă cauți videoclipuri despre cum să faci prăjitură cu ulei de măsline, acum poți întreba și de câte ouă necesită rețeta din primul videoclip ”.

Altfel spus, de acum nu mai trebuie să te limitezi la simple cuvinte cheie, conversația purtată cu Bard putând viza obținerea de informații specifice pe subiectul respectiv, pe care în mod normal doar un cunoscător ți le-ar putea oferi. Spre exemplu, în loc să-i ceri AI-ului Bard să-ți găsească videoclipuri din destinația de vacanță pe care vrei să o vizitezi, poți întreba despre lucrurile pe care le vezi în clipurile respective.

YouTube Bard

Separat, YouTube testează și abilitatea de a genera rezumate pentru clipurile video, totodată oferind recomandări pentru alte clipuri de vizionat pe subiectul respectiv. Însă acesta va fi mai degrabă un privilegiu rezervat abonaților YouTube Premium.

Merită amintit că YouTube este doar unul dintre serviciile despre care poți pune întrebări chatbot-ului Bard, lista cuprinzând de fapt mai toate serviciile Google, cum ar fi Gmail, Drive, Docs, Maps, Hotels, și Flights. În viitor, probabil că vei putea cere asistentului Bard să-ți caute bilet de avion și chiar să-ți rezerve camera la hotel pentru destinația în care urmează să ajungi.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.