Prima pagină » Anunț începere implementare proiect

Anunț începere implementare proiect

de Roboțelul @ iDOR.info
anunt-incepere-implementare-proiect

Dotarea cu mobilier/materiale didactice și echipamente didactice a unităților de învățământ din Municipiul Reghin”

Data 20 noiembrie 2023

Municipiul Reghin, județul Mureș demarează proiectul “Dotarea cu mobilier/materiale didactice și echipamente didactice a unităților de învățământ din Municipiul Reghin” finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul VI. Politici pentru noua generație /Componenta C15: Educație/Reforma 4. Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior/Investiția 13. Echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională (EFO) și /Investiția 14. Echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic și Reforma 5. Adoptarea cadrului legislative pentru digitalizarea educației/Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ precum și Reforma 6. Actualizarea cadrului legislative pentru a asigura standardele ecologice de Proiectare, construcție și dotare în sistemul de învâțământ preuniversitar/Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sățile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare.  

Obiectivele proiectului: Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de învățământ din unitatile de învățământ de pe raza Municipiului Reghin, atât din punctul de vedere a mobilierului și materialelor didactice aferente spațiilor utilizate în activitatea didactică, cât și îmbunătățirea infrastructurii IT din cadrul acestor unități. 

Obiectivele specifice ale proiectului derivă din obiectivele Reformei 5 și Reformei 6 al PNRR:

O.S. 1 Dezvoltarea infrastructurii școlare prin dotarea sălilor de clasă, a laboratoarelor și cabinetelor școlare, atât cu mobilier școlar cât și cu materiale didactice specifice. 

O.S. 2 Dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor prin asigurarea infrastructurii și resurselor tehnologice necesare din unitatea de învățământ

O.S. 3 Creștere calitatii și sigurantei mediilor de invatare, inclusiv in ceea ce priveste reglementarile pentru materiale didactice, mobilier, echipamente de laborator. 

Data de început a proiectului este 15.09.2023, iar data de finalizare este 31.12.2024.  

Valoarea totală a proiectului este de 11.227.293,00 lei, din care valoare eligibilă prin PNRR fără TVA 9.434.700,00 lei și valoare TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR de 1.792.593,00 lei.

Date de contact beneficiar proiect:

UAT Municipiul Reghin

Localitatea Reghin, str. Petru Maior, nr. 41, județul Mureș

E-mail: office@primariareghin.ro; Telefon: 0265-512542




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Anunț începere implementare proiect

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă