Prima pagină » BAE Systems, cel mai mare constructor britanic de submarine, primeşte undă verde pentru dezvoltarea unei noi generaţii de submarine nucleare, SSN-AUKUS | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

BAE Systems, cel mai mare constructor britanic de submarine, primeşte undă verde pentru dezvoltarea unei noi generaţii de submarine nucleare, SSN-AUKUS | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

de Roboțelul @ iDOR.info
bae-systems,-cel-mai-mare-constructor-britanic-de-submarine,-primeste-unda-verde-pentru-dezvoltarea-unei-noi-generatii-de-submarine-nucleare,-ssn-aukus-|-piataauto.md-–-site-ul-lumii-auto-din-moldova

27 Noiembrie 2023, 22:30
Redacţia PiataAuto.md

BAE Systems, cel mai mare constructor britanic de submarine şi unul din puţinii din lume care încorporează şi echipe de ingineri pentru proiectarea lor, dar şi şantiere pentru construcţie, a primit undă verde pentru dezvoltarea unei noi generaţii de submarine nucleare, numită SSN-AUKUS. Submarinele noi vor fi dezvoltare ca parte a unui proiect trilateral, între Marea Britanie, Australia şi SUA, unităţile fabricate urmând a fi livrate tuturor celor trei ţări. Noua generaţie de submarine vor fi cele mai mari şi cele mai puternice submarine exploatate vreodată de marina britanică.

Pe cei de la BAE Systems noi i-am menţionat în ultimul an drept producătorul bateriilor pentru avionul electric Heart ES-30, însă compania are o experienţă uriaşă în inginerie navală, apărare şi aviaţie. Iar în domeniul submarinelor, BAE Systems a fost compania care a fabricat toate submarinele britanice din 1963 încoace cu excepţia a doar 3 dintre ele. Deci, există o experienţă uriaşă în proiectarea lor, dar şi în toate componentele acestora, inclusiv în sisteme de propulsie nucleară pentru acestea.

Acum, cei de la BAE Systems au primit undă verde de la ministerul britanic al apărării pentru dezvoltarea noului submarin SSN-AUKUS, iar odată cu asta li s-au alocat şi 3,95 miliarde de lire sterline, pentru a finanţa acest program în faza de dezvoltare, până în anul 2028. Datorită acceptării acestui program, BAE Systems va angaja 5.000 de oameni noi, în special ingineri, sporind semnificativ capacităţile sale de proiectare şi dezvoltare şi deci şi capacităţile Marii Britanii.

Noile submarine vor înlocui actuala clasă Astute, construită tot de BAE Systems pentru forţele de apărare. În prezent, BAE Systems are contractate 7 submarine Astute, 5 dintre care le-a livrat deja, iar celelalte două vor fi livrate cât timp viitoarea generaţie va fi definitivată.

Cei de la BAE Systems nu au dezvăluit deocamdată detaliile tehnice ale noii generaţii de submarine, limitându-se în a spune că acestea vor fi cele mai mari şi mai puternice. Cei de la Rolls-Royce au confirmat că ei vor livra reactoarele nucleare pentru viitoarele submarine, cel mai probabil fiind vorba de o formă derivată din reactoarele PWR3.

Producţia noilor submarine SSN-AUKUS ar trebuie să înceapă către sfârşitul acestui deceniu, iar primele exemplare ar trebui să fie livrate după anul 2035.

Înapoi

ŞTIRI DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: BAE Systems, cel mai mare constructor britanic de submarine, primeşte undă verde pentru dezvoltarea unei noi generaţii de submarine nucleare, SSN-AUKUS | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google