Prima pagină » Elon Musk vrea să dea băncilor tradiționale lovitura de grație. Platforma X va deveni ghișeu financiar

Elon Musk vrea să dea băncilor tradiționale lovitura de grație. Platforma X va deveni ghișeu financiar

de Roboțelul @ iDOR.info
elon-musk-vrea-sa-dea-bancilor-traditionale-lovitura-de-gratie.-platforma-x-va-deveni-ghiseu-financiar

Miercuri, 22 Noiembrie 2023, ora 14:06

3293 citiri

Elon Musk și-a anunțat intenția de a transforma X, vechiul Twitter, într-o platformă setată să redefinească peisajul financiar.

Musk vrea să creeze un centru financiar cuprinzător care va provoca normele bancare tradiționale și va introduce o nouă eră a finanțelor digitale.

Până la sfârșitul anului 2024, X ar trebui să poată oferi utilizatorilor un pachet de servicii financiare, pentru ca ulterior să devină un ghișeu unic pentru toate nevoile de tip financiar.

Tranzacții financiare la un ”tweet” distanță

Scopul este de a simplifica și eficientiza tranzacțiile financiare, făcându-le la fel de intuitive precum trimiterea unui ”tweet”.

De la integrarea criptomonedelor și tehnologiei blockchain până la oferirea de consiliere financiară bazată pe inteligență artificială, posibilitățile sunt vaste, se arată în analiza publicată recent de grupul bancar elvețian Syz.

Prin X, Elon Musk își propune să ofere un tablou de bord centralizat, oferind utilizatorilor o viziune holistică asupra sănătății lor financiare și permițând tranzacții fără întreruperi între diferite instrumente financiare.

Consiliere personalizată oferită de AI

Se așteaptă ca platforma să ofere tranzacții directe peer-to-peer, permițând utilizatorilor să trimită și să primească bani fără a apela la bănci sau servicii terțe. Acest lucru nu numai că accelerează tranzacțiile, ci și reduce costurile asociate.

Musk consideră că, oferind o platformă mai eficientă, transparentă și mai ușor de utilizat, X poate atrage utilizatori și poate face băncile tradiționale învechite, într-o perioadă scurtă de timp.

Se dorește ca X să gestioneze ”întreaga viață financiară” a utilizatorilor, astfel încât aceștia ”să nu mai aibă nevoie de un cont bancar” până la sfârșitul anului viitor.

Datorită progreselor în inteligența artificială și experienței lui Musk în acest domeniu, X poate alege să folosească AI pentru a oferi consiliere financiară personalizată utilizatorilor. Fie că este vorba despre strategii de investiții, sfaturi de buget sau recomandări de împrumut, inteligența artificială poate ajuta utilizatorii să ia decizii financiare informate și să diferențieze oferta lui X.

Accesibilitate globală

Una dintre provocările cu care se confruntă băncile tradiționale este accesibilitatea lor limitată dincolo de frontiere.

X, ca platformă digitală, își propune să ofere accesibilitate globală, oferind asigurări că utilizatorii din diferite părți ale lumii pot accesa și utiliza serviciile sale financiare fără constrângeri geografice, făcând această ofertă potențial și mai atractivă în țările în care instituțiile financiare sunt mai puțin robuste.

Unul din cele mai mari obstacole pe care X le poate întâmpina este reglementarea. Sectorul financiar este puternic reglementat și orice pas greșit ar putea avea repercusiuni grave.

În plus, pentru ca X să înlocuiască băncile tradiționale, trebuie să ofere tranzacții globale fără întreruperi, ceea ce implică gestionarea diferitelor valute, reglementări și ecosisteme financiare.

Articol realizat in colaborare cu Risco.ro

Eveniment Quarterly Report

Avertismentul HoReCa: Produsele alimentare comercializate ”la negru” dețin până la o cincime din piața food service

Comercializarea ”la negru” de produse alimentare pregătite în bucătării personale însumează până la 1,2 miliarde de euro pe an. Nu doar că acest tip de comerț contribuie la…

Principiile dezvoltării unei afaceri durabile în 2023. Ionuț Gabără (GBR Point), despre disciplina în business și crearea celei mai vandabile prezențe online

Ionuț Gabără este antreprenor cu o experiență de peste 13 ani în mediul de business românesc și administrator al companiei GBR Point. Învățând meserie de la tatăl său, Ionuț a luat…




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Elon Musk vrea să dea băncilor tradiționale lovitura de grație. Platforma X va deveni ghișeu financiar

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google