Prima pagină » Modificați opțiunile acestea pentru a accelera interfața oricărui telefon Samsung

Modificați opțiunile acestea pentru a accelera interfața oricărui telefon Samsung

de Roboțelul @ iDOR.info
modificati-optiunile-acestea-pentru-a-accelera-interfata-oricarui-telefon-samsung

La început de noiembrie, un Samsung S23 Ultra a costat 4.599 lei nou. Excelent preț pentru un telefon care cu siguranță a fost cel mai bun Android din acest an.

Să vă spun o concluzie rapidă după ce am utilizat Samsung S23 Ultra timp de 10 luni: remarcabil de la cap la coadă! Chiar n-am ce-i reproșa la nici un capitol, este foarte performant, fotografiază excelent, bateria ține cu zilele. Este greu să-i faci concurență pe Android, mai ales la astfel de oferte.

Tot atunci a apărut și update-ul la Android 14 și OneUI 6 și mie mi se pare că telefonul a devenit parcă și mai rapid, mai vioi, cum ar spune unii. Poate este sentimentul de firmware nou, dar pare că au mai optimizat ROM-ul pentru rapiditate.

Iată un truc pe care eu l-am aplicat în ultimii 3 ani pe toate telefoanele mele Samsung și vi-l recomand și vouă pentru că accelerează și mai mult interfața telefonului. În locul Samsung, eu aș aplica by default setările pe care vi le spun mai jos. 40% dintre cititorii acestui blog îl accesează de pe dispozitive Samsung, deci sper să vă folosească.

Update conform comentariilor: trucul acesta merge pe orice telefon Android!

Întâi trebuie să aveți Developer Mode activat. Este un meniu secret în telefon. Dacă nu l-ați activat până acum, mergeți în Settings > About Phone > Software Information și acolo găsiți câmpul numit Build Number și apăsați rapid de vreo 10 ori pe el. La un moment dat veți primi un mesaj scurt că a fost activat Developer Mode.

Acum, în meniul Settings va fi unul nou jos de tot, numit Developer Options. Intrați în el. Nu modificați nimic în afara setărilor indicate de mine decât dacă înțelegeți ce faceți pe acolo și cum să reveniți la cele originale.

Developer Options are o mulțime de setări în el, este ditamai meniul. Navigați prin el până ajungeți la secțiunea Drawing. Opțiunile căutate sunt cele trei legate de Animation Scale de mai jos, care by default sunt setate pe 1x.

Aceste trei opțiuni controlează viteza animațiilor din interfață. Poate că nu vă dați seama, dar interfață este plină de animații. De câte ori deschideți o aplicație, dați back, micșorați o fotografie șamd, niște ferestre se animează, cresc, pleacă într-o direcție sau alta șamd.

Mutați toate trei setările pe 0,5x. Pare contraintuitiv, nu? Dacă vrei animații mai rapide, de ce nu muți pe 2x? Am încercat eu și le face mai lente, nu mai rapide. Se pare că X este durata animației, așa că dacă vrei să o faci mai scurtă, o reduci la jumătate, de unde 0,5x.

Mutați-le pe toate trei pe 0,5x, ieșiți din Developer options și asta este tot. Subconștientul vostru va observa rapid că ferestrele se mișcă mai repede, că alergați mai bine prin meniuri și opțiuni.

Dacă sunteți power user cu dexteritate mare și învârtiți rapid aplicații și butoane prin interfață, această opțiune vă va face și mai fericiți. Din câte știu, aceste opțiuni sunt în interfața oricărui telefon Samsung, nu doar pe S23 Ultra.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Modificați opțiunile acestea pentru a accelera interfața oricărui telefon Samsung

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google