Prima pagină » Opinie nepopulară: abonamente accesibile pentru telefoane scumpe – Arena IT

Opinie nepopulară: abonamente accesibile pentru telefoane scumpe – Arena IT

de Roboțelul @ iDOR.info
opinie-nepopulara:-abonamente-accesibile-pentru-telefoane-scumpe-–-arena-it

Preconcepțiile sunt parte integrantă din viața noastră, iar eu nu fac excepție. Am făcut precizarea acesta, pentru a lămuri puritanii care vor înțelege altceva din textul de mai jos.

Apropo, ideea mi-a venit după două articole recomandate de Google succesiv: unul de la nwradu și altul de la gadget.ro. În cazul primului, focusul cade pe operatorul de telecomunicații, iar preconcepția autorului spune că nu se ”pupă” ideea de a oferi abonamente ieftine și telefoane scumpe.

Al doilea articol trece de partea cealaltă și aplică preconcepția că un utilizator care dă o sumă mare de bani pe un telefon ar trebui să facă același lucru și pentru serviciile de telecomunicații.

Opinie nepopulară: abonamente accesibile pentru telefoane scumpe

Poate m-am activat și pentru că sunt abonat Digi și utilizator de iPhone 13 Pro Max de doi ani deja (am scris aici cum am decis achiziția) și am auzit extrem de des acest tip de replică, încât mi s-a acrit deja.

Într-o eră în care tehnologia evoluează rapid, telefoanele mobile devin tot mai avansate și mai scumpe. Contrar percepției generale, există o perspectivă îndrăzneață și contraintuitivă: deținătorii de telefoane mai scumpe ar putea beneficia de abonamente de telefonie mobilă mai ieftine. Această opinie își propune să schimbe modul în care privim costurile asociate serviciilor mobile și să aducă în discuție un nou model de afaceri. Asta pentru că nu trebuie să fi bogat pentru a achiziționa un model scump de smartphone, ci trebuie să fi cumpătat. Bineînțeles că ajută să ai venituri constante și peste medie, nu sunt absurd.

Apropo de asta, există o teorie care explică de ce cheltuie mai mulți bani cei cu venituri mici față de cei cu ele peste medie. Iar teoria a pornit de la analiza bugetului alocat de mai multe familii, din medii diferite, cu venituri diferite, pe care o alocau pentru cumpărarea de hârtie igienică. Cel putin aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Ross School of Business din cadrul University of Michigan, care au oferit și o explicație: cei care au venituri mai mari au și posibilitatea de a pune bani de-o parte, pe care îi pot folosi pentru achiziții mai mari, când sunt oferte promoționale. Ceilalți, în schimb, achiziționează hârtia exact când au rămas fără ea, ajungând să plătească sume mai mari.

Opinie nepopulară: abonamente accesibile pentru telefoane scumpe

Dar să revenim la subiect. După cum spuneam, percepția generală este aceea că un telefon scump implică, inevitabil, un abonament costisitor. În cazul celor două articole, discutăm despre abonamente de 2, 3 sau 4 euro lunar și de un telefon cu preț de 8799 lei (OnePlus Open).

Cu toate acestea, cele două condiții nu sunt neapărat a fi îndeplinite simultan. Fiecare își alege telefonul după nevoi, la fel cum face cu abonamentul de telefonie. Spre exemplu, dacă ești ca mine, iar locurile unde mergi în mod constant (serviciu, locuință, barul preferat etc.) sunt în zone cu acoperire excelentă ale unui operator, oricare ar fi numele lui, nu văd de ce ai alege un altul! Mai mult, chiar: dacă resursele incluse într-un anumit tip de abonament – fie el pre sau post paid – îți sunt suficiente, de ce ar trebui să investești într-unul superior, cu cost mai mare?

Un abonament scump nu este întotdeauna potrivit pentru toți utilizatorii. Cei care optează pentru telefoane mai scumpe pot dori beneficii precum date mobile nelimitate, roaming internațional sau servicii premium. Un abonament mai accesibil ar putea oferi aceste avantaje, fără a impune utilizatorilor să plătească pentru funcționalități pe care nu le utilizează.

România mai are un specific interesant, care o detașează de celelalte state din UE în sens pozitiv – are patru operatori telecom principali care oferă servicii calitative pe toate plajele de preț. Prin urmare, fiind o competiție continuă pe o populație care se tot reduce, beneficiarul este clientul, care ajunge să plătească prețuri rezonabile, dacă are nevoi de bază.

Știu și eu persoane din cercul meu de prieteni și apropiați care au abonamente lunare de peste 10 euro, dar sunt exclusiv cei care călătoresc des și au nevoie de roaming sau care decontează costurile pe firmele la care lucrează.

Am scris deja că telefonul îl alegi pentru a satisface nevoile personale. Prin urmare, dacă ești ca mine și ai nevoie pentru un blog de cameră foto performantă, citești sau urmărești materiale video aproape exclusiv de pe mobil, este logic să te îndrepți spre un model care îndeplinește aceste condiții și intră în bugetul pe care l-ai alocat. Iar un telefon de tip fold, oricât de scump ar fi, este o soluție…

În final, această viziune îndrăzneață propune o abordare nouă a relației dintre utilizatori și furnizorii de servicii mobile. Oportunitatea de a beneficia de abonamente mai ieftine pentru telefoanele mai scumpe ar putea redefini standardele din industrie și aduce un beneficiu comun pentru toți cei implicați în această ecuație mobilă.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Opinie nepopulară: abonamente accesibile pentru telefoane scumpe – Arena IT

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă