Prima pagină » OPPO prezintă noua interfață ColorOS 14, bazată pe Android 14; Ce e nou?

OPPO prezintă noua interfață ColorOS 14, bazată pe Android 14; Ce e nou?

de Roboțelul @ iDOR.info
oppo-prezinta-noua-interfata-coloros-14,-bazata-pe-android-14;-ce-e-nou?

Curând telefoanele OPPO de generație mai nouă vor primi la nivel global o nouă interfață software. E vorba despre ColorOS 14, versiune proaspăt prezentată de către companie recent. Primul terminal care va rula această interfață e OPPO Find N2 Flip, model pliabil cu clapetă care va primi actualizarea în câteva zile. Iată totuși ce e nou în cazul noii versiuni. 

OPPO spune că odată cu ColorOS 14 oferă un „Trinity Engine” actualizat. E vorba despre o tehnologie ce echilibrează stocarea, memoria RAM, puterea CPU-ului și implicit autonomia obținută. În primul rând, ROM Vitalization comprimă datele aplicațiilor și a fișierelor, iar astfel sunt salvați aproximativ 20 GB din spațiul de stocare disponibil. 

Apare și RAM Vitalization, opțiune ce schimbă mecanismul de funcționare al memoriei RAM. Se adaptează mai bine la nevoile utilizatorilor, iar îmbunătățiri ar trebui să se simtă în cazul păstrării de aplicații în fundal. A treia și ultima componentă a tehnologiei e CPU Vitalization, opțiune ce echilibrează performanța cipsetului și consumul de energie.

ColorOS 14 aduce și Smart Charging, tehnologie ce folosește algoritmi AI pentru a seta încărcarea în funcție de modul de utilizare al terminalului mobil. Opțiunea vine pentru a reduce uzura bateriei. Apare și funcția „Picture Keeper”, pe lista de funcționalități privacy. Vorbim despre o permisiune extra pentru accesarea anumitor fotografii și clipuri video din galerie. Și dacă tot vorbim despre galerie, apare aici și Smart Image Matting, opțiuni prin intermediul căreia putem face crop automat pentru oamenii și animalele din fotografii. 

La fel cum se întâmplă în cazul altor interfețe, inclusiv în One UI și iOS, acum putem selecta text din fotografii, dar și din aplicații third-party. Apare și File Dock, un mic „sertar”, similar cu un clipboard care ne permite să salvăm diverse imagini, fișiere, aplicații. El e sincronizat pe toate dispozitivele OPPO, deci putem să vorbim despre un soi de ecosistem acum pentru cei ce folosesc o tabletă OPPO Pad.

Apar și widget-uri pe ecranul de blocare, respectiv în zona Shelf. Avem acolo posibilitatea de a integra pedometru, înregistrare voce, ceas, dar și Snapchat ca aplicație third-party. OPPO spune că a adus îmbunătățiri la nivel de interfață software. Design-ul adoptat se numește „Aqua Dynamic”, iar sistemul aduce bule, capsule și panouri. Notificările sunt afișate mai subtil, sub un panou transparent, pentru o distragere minimă în timpul utilizării altor aplicații.

Apar și elemente de design „Aquamorphic”, acel stil prin care nuanțele se ajustează în funcție de ora din zi. OPPO  a adăugat și un stil nou numit Go Green pentru modul AOD (Always On Display). De asemenea, putem folosi stickere bitmoji care se vor schimba pe parcursul zilei în funcție de locul în care ne aflăm, prognoză meteo, actvitate etc.

Cât despre ColorOS 14, OS-ul se află momentan în fază beta. În variantă stabilă ar sosi doar pe OPPO Find  N2 Flip curând. Compania a dezvăluit un rollout pentru actualizările ce urmează, în fază beta. Pe listă se află OPPO Find X5, seria Reno10, OPPO Reno8 și Reno7.

Începând din ianuarie 2024 vor primi actualizarea și terminale mai accesibile.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: OPPO prezintă noua interfață ColorOS 14, bazată pe Android 14; Ce e nou?

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă