Prima pagină » ReporterIS – Șomerul de lux Bulgariu și-a luat mașină de 50.000 de euro și trăiește din consultanță la firme care lucrează cu statul

ReporterIS – Șomerul de lux Bulgariu și-a luat mașină de 50.000 de euro și trăiește din consultanță la firme care lucrează cu statul

de Roboțelul @ iDOR.info
reporteris-–-somerul-de-lux-bulgariu-si-a-luat-masina-de-50.000-de-euro-si-traieste-din-consultanta-la-firme-care-lucreaza-cu-statul

Ironia în România: directorul Cătălin Bulgariu a ratat proiectul Terminalului 4 de la Aeroport dar apoi a încasat 54.000 de euro pentru „consultanță” la Stef Invest, care voia să construiască tocmai acest Terminal

Pesedistul și-a făcut un site copiat după o firmă americană, adăugând un „o” în denumire ca să nu fie dat în judecată

N-are niciun client, dar pe site se laudă cu 80 de angajați și peste 100 de afaceri încheiate cu succes

Deși nu mai are nicio activitate concretă de 3 ani, anul acesta și-a luat un Volvo electric nou-nouț

A lucrat doar la stat, iar soția încasează tot de la Primărie 6.250 de lei/lună. A fost transferată cu un salariu mai mare de la OPC la Tehnopolis

Cătălin Bulgariu (PSD) a încasat 45.000 de euro de la omul de afaceri Răzvan Apălimăriței ca să-l ajute să câștige o licitație la Aeroportul pe care el însuși l-a condus. Patronul Stef Invest spune acum că a dat banii degeaba.
Bulgariu se prezintă drept „consultant”, are un site copiat după o companie celebră americană, spune că are 80 de subalterni dar la Finanțe apare cu 0 angajați și mai susține că are 100 de clienți, dar în realitate e unul singur, de la care ia între 800 și 1.000 de euro lunar.
La începutul anului și-a luat un Volvo electric de 60.000 de euro. Mașina nu apare în declarația de avere, fiind înmatriculată pe firmă. Șomerul de lux care a schimbat funcțiile în ultimii 15 ani datorită apartenenței politice nu are un serviciu propriu-zis de 3 ani, dar trăiește pe picior mare.

Cătălin Bulgariu n-are nicio activitate lucrativă, dar o duce bine cu banii

Bulgariu a dat în judecată Aeroportul după ce l-a îngropat

Fostul director al Aeroportului Internațional Iași, pesedistul Cătălin Bulgariu, a fost înlocuit din funcție în 2020, după ce mandatul de președinte al Consiliului Județean a fost preluat de către liberalul Costel Alexe. După ce a plecat de la Aeroport, Bulgariu și-a justificat veniturile din dividende obținute de la propria sa firmă.
Din decembrie 2020, Cătălin Bulgariu nu a mai fost angajat nicăieri. Și-a umplut timpul dând în judecată Aeroportul pentru demiterea sa și a cerut despăgubiri de 120.000 de lei. Instanța i-a dat doar câteva mii de lei compensații și a obligat Consiliul Județean să suporte cheltuielile de judecată. Cu Bulgariu director, Aeroportul a fost la un pas să piardă finanțarea pentru noul terminal, de 35.000 mp, conducerea PNL fiind cea care a deblocat proiectul și a obținut banii în ultima clipă.

Cătălin Bulgariu e singurul contact al firmei sale dar se laudă cu 80 de angajați. Și-a pus chiar și un „o” în plus în denumirea firmei, de la Opulență

A copiat un site în engleză adăugând un „o”: Coonsult

În 2022, Bulgariu a înființat Headline Consult SRL, după numele unei firme din SUA, dar ca să evite un posibil conflict, i-a adăugat un „o” în denumire: site-ul oficial se numește Headline COOnsult.
În mandatul la Aeroport, a creat vâlvă, la un moment dat, faptul că directorul Cătălin Bulgariu nu știe nicio boabă de engleză. În mod ironic, site-ul firmei sale, Headline Coonsult, are exclusiv versiunea în limba engleză, părând orientat spre clienții din afara României.
La date de contact sunt menționate adresa de mail a lui Cătălin Bulgariu și numărul său de telefon, astfel că se pune întrebarea justă: dacă îl sună un client care nu vorbește românește, cum se înțelege cu patronul Headline Coonsult?
Cifrele de pe site sunt super-optimiste, încadrându-se la la categoria „publicitate înșelătoare”: se vorbește de un portofoliu de 100 de clienți și despre 110 afaceri cu o rată de succes de 90%. În plus, site-ul spune că echipa firmei are 80 de oameni. Datele de la ANAF prezintă o realitate diferită decât cea de pe site. Zero angajați, o cifră de afaceri de 162.000 de lei, dar și o marjă a profitului spectaculoasă: 76% din venituri. Profitul net de 124.674 lei arată că firma a avut practic cheltuieli zero.

Mașina de 50.000 de euro a lui Cătălin Bulgariu, o achiziție normală pentru un șomer în România

Și-a luat o mașină care costă cât un apartament mai mic

Cu banii din 2022, Cătălin Bulgariu și-a cumpărat o mașină de lux. El a declarat 84.000 de lei dividende, dar mașina, un Volvo XC40 full-electric, a costat peste 200.000 de lei. Sursa banilor nu a fost explicată, Bulgariu refuzând dialogul cu REPORTER DE IAȘI, deși i-au fost trimise inclusiv mesaje pe telefon.
Prețul de listă al mașinii este de 60.000 de euro, dar cu programul Rabla Plus, de care Cătălin Bulgariu a beneficiat, a plătit circa 49.000 de euro. Mașina este înmatriculată pe firmă, dar nu este în leasing.
Conform ultimei declarații de avere, din decembrie 2020, venitul său lunar era de 13.000 de lei net. Soția sa a lucrat la OPC, iar acum este angajată la Tehnopolis ca Șef Serviciu Tehnic. Venitul lunar al Irinei Bulgariu este de 6.250 de lei net.

Minciunile de pe site-ul lui Cătălin Bulgariu. Nici măcar secretară nu are. Site-ul e în engleză, dar „coonsultantul” nu vorbește decât limba română

90% din bani vin de la un singur client: Apălimăriței

În ultimii doi ani, Cătălin Bulgariu a avut un singur mare finanțator: Stef Invest Logistic, firmă administrată de Răzvan Apălimăriței, un important jucător imobiliar. În 2022, acesta i-a virat lui Cătălin Bulgariu 100.000 de lei (plus TVA), iar în 2023 i-a mai dat 120.000 de lei (plus TVA).
Apălimăriței a făcut afaceri cu Aeroportul în 2018-2019, în timpul mandatului de director al lui Bulgariu. Stef Invest a efectuat servicii de deszăpezire, marcaje longitudinale și a pus la dispoziție platforme pentru deșeuri și pentru containere.
Răzvan Apălimăriței spune însă că nu l-a plătit pe Cătălin Bulgariu pentru contractele vechi, ci pentru cele pe care și le dorea în viitor.

„A apărut acest proiect legat de Terminalul 4 și am dorit să obținem contractul. Am căutat un specialist în a-mi reprezenta interesele în discuții tehnice și juridice cu entități din aviație. La momentul la care am convenit să colaborăm, îl știam destul de bine și mi se părea o persoană pricepută. Am pierdut lamentabil competiția pentru construirea noului terminal, dar aveam un contract în care trebuia să-i dau 220.000 de lei lui Cătălin Bulgariu și i-am achitat în două tranșe. Ar fi primit și un comision de succes, dacă am fi câștigat. Am tatonat zona aeroportuară, avem un contract la Suceava, ne-am implicat în acest sector, ne-am luat tot felul de licențe, a povestit administratorul Stef Invest.Are un singur contract real: 800 de euro/lună de la Black Square

După ce l-a plătit pe Bulgariu, firma lui Apălimăriței a intrat în reorganizare, având datorii la stat de milioane de euro. El spune că situația este creată de creanțele pe care le are de recuperat de pe urma unor contracte derulate tot cu statul român. Cel mai mare contract pe care îl are Stef Invest este de 29 milioane de lei, la Aeroportul Suceava.
Singurul client real al lui Cătălin Bulgariu este Black Square, administrată de Alexandru Uglea, care are câteva afinități în PSD Iași. Firma de soluții IT îi virează între 800 și 1.000 de euro/lună lui Cătălin Bulgariu pentru consultanță financiară. „Are rapoarte de activitate reale, nu e nimic inventat. Ne face analize de costuri și verifică procedurile în licitațiile la care participăm, e un fel de director de operațiuni de circa un an”, a explicat administratorul Black Square.
O altă plată inedită provine de la Poieni Iași SRL, firma care avea cortul de evenimente de la Ciric, locație denumită Golden Stone. Între timp, Primăria a desființat acel cort, neavând autorizație de construcție, dar Cătălin Bulgariu a încasat 20.000 de lei în 2023. Administratorii firmei Poieni Iași n-au putut fi contactați.

Article image

Planul mutării aerogării pe latura de est a platoului Ciric fusese plătit în 2007 cu 1,8 milioane de euro (fără TVA). Proiectul a fost făcut de Search Corporation și a mucegăit la sertar, pentru că e nerealist, foarte scump și neprioritar. Zilele acestea, Aeroportul mai plătește aproape 1 milion de euro pentru fix același lucru: mutarea aerogării. Datele din 2007 sunt încă actuale, trebuie doar indexate costurie la rata inf…

Autor Iulian Mofteescu Anchete 23 August 2019




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: ReporterIS – Șomerul de lux Bulgariu și-a luat mașină de 50.000 de euro și trăiește din consultanță la firme care lucrează cu statul

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google