Mariana Ghițulescu, managerul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“, din luna februarie a acestui an, a reușit să „câștige“ primul rol, după aproximativ 11 ani, în urma unui casting organizat de către teatrul pe care îl conduce.

Managera va juca rolul Doamnei Baker din piesa „Fluturii sunt liberi“, în regia lui Alejandro Duran, care a ajuns în teatrul pe filiera actriței Voica Oltean, adusă, recent, la teatrul din Târgu Jiu de către Mariana Ghițulescu. La așa-zisul casting au participat alte trei actrițe cu o experiență mai mare față de Mariana Ghițulescu, dar deloc surprinzător, rolul a fost câștigat de managera teatrului.

La casting au mai participat: Monica Sfetcu, Rodica Gugu Negrescu și Mădălina Ciobănuc.

Mariana Ghițulescu are doar 18 roluri jucate. Aceasta nu a mai avut niciun rol din anul 2012 de când a plecat din teatrul de la Târgu Jiu, Mariana Ghițulescu fiind profesoară la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti“ din București.

De când a venit la conducerea teatrului din Târgu Jiu, scandalurile sunt la ordinea zilei, astfel că o treime dintre angajați au plecat. În jur de 15 salariați, actori, dramaturgi, responsabili PR și alți angajați, au plecat din teatru. Printre ei se numără și marele actor Radu Botar, premiat pentru rolurile în care a jucat.

Actorii au reclamat în mai multe rânduri comportamentul despotic al Marianei Ghițulescu, care este ca un fel jupâneasă în instituția de cultură.