Prima pagină » Un singur producător de telefoane a reuşit să înregistreze creştere în Europa în T3 2023

Un singur producător de telefoane a reuşit să înregistreze creştere în Europa în T3 2023

de Roboțelul @ iDOR.info
un-singur-producator-de-telefoane-a-reusit-sa-inregistreze-crestere-in-europa-in-t3-2023

Livrările de smartphone-uri au scăzut în Europa în trimestrul 3 din 2023, iar acum avem cifre de la Counterpoint Research, care susţin această afirmaţie. Vedem şi cu cât au scăzut brandurile din top 5 şi în mod surprinzător doar unul dintre ele apare pe plus: Honor.

Astfel, Samsung a scăzut cu 15% ca livrări în trimestrul 3 din 2023 faţă de trimestrul 3 din 2022. În vreme ce Xiaomi a scăzut cu 13%, iar realme cu 30% chiar. Nici Apple nu a stat prea bine, cu o scădere de 3%. EI bine Honor e singura care a crescut, cu 8% chiar. Nici urmă de OPPO prin grafic, probabil din cauza problemelor legale provocate de procesele cu Nokia în Germania, Franţa şi alte câteva ţări.

honor

Per total Europa a înregistrat o scădere de livrări smartphone de 11% în trimestrul 3 din 2023, conform celui mai nou raport Counterpoint Research Market Monitor. Ultimele 3 luni au adus cele mai scăzute livrări într-un trimestru 3 din 2011 încoace. Unii producători au reuşit totuşi să rămână relevanţi pe piaţă sau să devină relevanţi. TECNO şi Infinix au început să mişte în Rusia, iar Honor în Europa de Vest.

Dacă nu erau seria iPhone 15 şi pliabilele noi Samsung, Europa arăta mult mai rău. De remarcat că deşi Apple a scăzut cu 3% în livrări, a atins o cotă de piaţă record, de 24% în Europa în T3 2023. Xiaomi are 35% cota de piaţă, iar Honor a intrat în top 5. OPPO a scăzut cu 23%, dar a fost ţinută pe linia de plutire de Europa de Est, cu creştere de 27%.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Un singur producător de telefoane a reuşit să înregistreze creştere în Europa în T3 2023

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă