Prima pagină » Lista joburilor ciudate și bine plătite despre care nimeni nu știe. „Este o combinație de știință și solitudine”

Lista joburilor ciudate și bine plătite despre care nimeni nu știe. „Este o combinație de știință și solitudine”

de Roboțelul @ iDOR.info
lista-joburilor-ciudate-si-bine-platite-despre-care-nimeni-nu-stie.-„este-o-combinatie-de-stiinta-si-solitudine”

Lista joburilor ciudate și bine plătite despre care nimeni nu știe.

Tehnician dentar FOTO Pixabay

Un utilizator Reddit a întrebat care sunt joburile relativ necunoscute, dar profitabile, iar postarea a devenit virală. Mii de utilizatori au răspuns referindu-se la locuri de muncă pe care le au sau despre care știu, și mulți au împărtășit detalii despre acestea, relatând cum au ajuns să le aibă.

Business Insider a selectat cele mai populare răspunsuri votate de utilizatorii Reddit.

Tehnician dentar

Un utilizator Reddit a menționat că el creează dinți pe computer folosind software CAD/CAM pentru laboratoarele dentare.

„Lucrez de la distanță și îmi merge destul de bine.”

Un designer de dinți, adesea denumit tehnician CAD/CAM dentar, este un profesionist priceput care folosește software specializat pentru a proiecta restaurări dentare precum coroane și punți dentare.

Un alt utilizator Reddit a intervenit și a comentat: „Soțul meu este dentist, iar tipul de la laboratorul lui pentru coroane de ‘lux’ face bani buni… este foarte scump să-l folosești, dar coroanele lui sunt fenomenale.”

Sculptor de gheață

Un alt utilizator Reddit a comentat: „Odată am cunoscut un sculptor profesionist de gheață care câștiga foarte bine la evenimente corporate și nunți. Este o abilitate de nișă, dar plata este impresionantă.”

Sculpturile de gheață sunt populare la evenimente precum nunți și întâlniri corporate. Un alt utilizator a menționat că soțul unei colege este sculptor de gheață și bucătar. „Au o afacere de catering. Așa că fac bani pentru că el se ocupă de catering și de asemenea face sculpturi de gheață pentru multe evenimente.”

Mirositor de arome pentru lumânări

Utilizatorul Loreo1964 a împărtășit că cumnata sa este „nasul” pentru Yankee Candle. „Când un vas cu ceară parfumată este gata, ea o miroase.”

Alți utilizatori au intervenit și au comentat că ei cunosc degustători oficiali pentru Heineken sau că gustă diferite tipuri de alimente și băuturi non-alcoolice. „Am primit instruire senzorială pentru bere în programul meu de licență,” a scris cineva.

Creator de arome artificiale

Un utilizator Reddit a scris: „Tatăl meu era un maestru al aromelor. El crea arome artificiale pentru bomboane, băuturi și multe alte lucruri. A câștigat FOARTE mulți bani în cariera lui.”

Un alt utilizator, die_lahn, a comentat că este un chimist analitic care recreează arome și că acest job este într-adevăr profitabil, dar extrem de complex: „Aflarea modului în care poți face ca o aromă naturală, cum ar fi citricele, să aibă mereu același gust atunci când trebuie să obții extracte și uleiuri din locuri diferite din lume, în diferite perioade ale anului, în timp ce stocul poate avea diferite vârste din cauza problemelor de aprovizionare poate fi mult mai complex decât s-ar putea crede.”

Urmăritor de lilieci

Un urmăritor urban de lilieci este responsabil pentru monitorizarea și studierea populațiilor de lilieci într-un mediu urban, ceea ce implică o combinație de cercetare științifică și lucrări de teren.

„Jobul meu este o combinație de știință și solitudine. Echipat cu detectoare care transformă ecolocația liliecilor în ceva auditiv, cartografiez zborul lor, studiez comportamentul lor și contribui la cercetarea vitală pentru conservarea ecosistemului urban,” a scris un utilizator Reddit.

„Plata este destul de bună, surprinzător. Este un domeniu de nișă, iar expertiza în ecologia vieții sălbatice urbane poate fi greu de obținut.”

Polenizatori manuali

Un polenizator manual polenizează plantele manual și joacă un rol important în industria agricolă.

Utilizatorul Reddit solarblack a scris: „Mătușa mea și fiica ei lucrează sezonier ca polenizatori și recoltori manuali. Anumite plante, cum ar fi șofranul și orhideele de vanilie, au ferestre foarte scurte de timp pentru polenizare sau recoltare, variind de la câteva ore până la jumătate de zi. Așa că cultivatorii au nevoie de persoane care pot lucra rapid și delicat pentru a poleniza manual sau a recolta aceste plante.”

Recoltor de conuri de pin

Un utilizator Reddit a împărtășit că a lucrat odată ca recoltor de conuri de pin: „Un elicopter tăia vârfurile copacilor și le aducea la noi pentru a recolta conurile de pin, care apoi mergeau către cei care plantează copaci pentru a încolți și planta.”

Acesta a precizat că erau plătiți cu 35 de dolari pentru a umple o găleată, iar cei experimentați umpleau două găleți și jumătate de într-o oră.

„Dar seva care îți păta hainele, pielea și părul este foarte enervantă și este descurajant pentru majoritatea oamenilor.”

Eveniment Quarterly Report

Rata șomajului a scăzut la 5,4% în octombrie 2023. Câți tineri sunt fără ocupație

Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunțat luni, 4 decembrie, că rata șomajului a fost de 5,4% în octombrie 2023, cu 0,1 puncte procentuale în scădere față de procentajul…

Un bărbat care a lucrat în secret în 3 locuri a fost concediat de la două dintre ele:

Un bărbat în vârstă de 48 de ani a început să lucreze în secret la trei locuri de muncă full-time de la distanță anul trecut. Acesta a fost concediat de la două dintre locurile de…




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Lista joburilor ciudate și bine plătite despre care nimeni nu știe. „Este o combinație de știință și solitudine”

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă