Prima pagină » Prețul petrolului a explodat: posibile creșteri la pompă, după criza din Marea Roșie

Prețul petrolului a explodat: posibile creșteri la pompă, după criza din Marea Roșie

de Roboțelul @ iDOR.info
pretul-petrolului-a-explodat:-posibile-cresteri-la-pompa,-dupa-criza-din-marea-rosie

reuters.com

petrol

Prețul petrolului a explodat: posibile creșteri la pompă, după criza din Marea Roșie

Costul contractelor futures pe februarie pentru petrolul Brent pe bursa ICE Futures din Londra a fost de 76,88 dolari pe baril, cu 0,33 dolari (0,42%) mai mare decât la închiderea sesiunii anterioare. Ca urmare a tranzacționării anterioare, aceste contracte au scăzut cu 0,06 dolari (0,1%), până la 76,55 dolari pe baril.

Contractele futures pentru țițeiul WTI pentru luna ianuarie în tranzacționarea electronică la New York Mercantile Exchange (NYMEX) au crescut până în acest moment cu 0,36 dolari (0,5%), până la 71,79 dolari pe baril. Vineri, contractele au scăzut cu 0,15 dolari (0,2%), până la 71,43 dolari pe baril.

La sfârșitul săptămânii trecute, prețul Brent a crescut cu 0,9%, WTI – cu 0,3%. Ambele mărci au încheiat săptămâna în teritoriu pozitiv pentru prima dată de la sfârșitul lunii octombrie, datorită așteptărilor crescute de relaxare monetară din partea Rezervei Federale (Fed) anul viitor.

Context

Prețurile petrolului au crescut luni, pe fondul temerilor legate de întreruperi în aprovizionarea cu țiței prin Marea Roșie, totul din cauza atacurilor rebelilor houthi yemeniți asupra navelor din regiune.

Autoritatea Canalului Suez a declarat că „monitorizează îndeaproape” situația, după ce SUA au raportat că 14 drone de atac Houthi au fost doborâte sâmbătă asupra navelor comerciale. Mai multe companii de transport maritim, inclusiv A.P. Moeller-Maersk AS și Hapag-Lloyd, au anunțat suspendarea trecerii navelor lor prin Marea Roșie.

Vezi și: Europa lovită rău la buzunar de conflictul Israel-Hamas: Două mari companii navale întrerup transporturile prin Marea Roșie. Noua rută prin Sudul Africii

Marea Roșie „este una dintre destinațiile importante pentru aprovizionarea maritimă cu petrol”, reprezentând aproximativ 10% din fluxurile globale, a declarat Manish Raj, director general al Velandera Energy Partners.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Prețul petrolului a explodat: posibile creșteri la pompă, după criza din Marea Roșie

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă