Prima pagină » Samsung lansează laptopurile Galaxy Book 4: 3 modele cu funcţii AI, procesor Intel Core Ultra

Samsung lansează laptopurile Galaxy Book 4: 3 modele cu funcţii AI, procesor Intel Core Ultra

de Roboțelul @ iDOR.info
samsung-lanseaza-laptopurile-galaxy-book-4:-3-modele-cu-functii-ai,-procesor-intel-core-ultra

Samsung a lansat noi produse hardware în această săptămână, dar nu vă gândiţi la telefoane, căşti, tablete. Nu, e vorba despre un trio de laptopuri Galaxy Book 4, care vin cu funcţionalitate AI şi procesor Intel Core Ultra.

Samsung a promis deja şi extra funcţionalitate AI pentru seria Galaxy S24. Samsung Galaxy Book4 este o serie de laptopuri care vine cu noul procesor Intel Core Ultra 9, care integrează un CPU rapid, GPU şi NPU într-un singur pachet. Pune la bătaie şi o placă grafică NVIDIA RTX 4070 cu 8 GB memorie, care ajută şi ea la sarcinile AI, de la generarea de imagini în Stable Diffusion la DLSS la gaming.

Poţi alege şi o versiune cu procesor Core Ultra 7 și un RTX 4050 cu 6 GB memorie. Noul design implică o răcire superioară, prin intermediul unui vapor chamber cu 11% mai lat şi ventilatoare duale, cu spaţiere a lamelor inegală. Opţiunile de RAM merg de la 16 GB la 64 GB (LPDDR5X) şi poţi avea şi stocare de 512 GB, 1 TB sau 2 TB, la nivel de SSD, cu slot de expansion disponibil.

Galaxy Book 4 Ultra

Toate cele 3 modele au ecrane tactile Dynamic AMOLED 2X, cu nouă funcţie Vision Booster şi tehnologie anti reflecţie, care îmbunătăţeşte lizibilitatea în bătaia soarelui. Cel mai bine dotat model este Samsung Galaxy Book4 Ultra, care vine cu diagonală de 16 inch, rezoluţie de 2880 x 1800 pixeli, aspect 16:10, refresh rate între 48 şi 120 Hz, dar şi acoperire de 120% a spaţiului de culoare DCI-P3.

Samsung promite că produsele aduc eficiență energetică sporită şi încărcare mai rapidă: folosind adaptorul de 140W poţi aduce bateria de 76 Wh la 55% în doar 30 de minute. Cu 40% mai repede decât la predecesor de altfel. Laptopurile au difuzoare quad, tunate de AKG, cu tehnologie Dolby Atmos (două woofere de 5W şi două tweetere de 2W). AI-ul se manifestă şi aici sub formă de anulare de zgomot pentru microfoanele duale. Samsung promite „calitate de studio” din partea lor.

Dacă aveţi o pereche de Galaxy Buds2 Pro, veţi putea folosi şi noul standard Bluetooth LE Audio, pentru latentă redusă şi calitate audio superioară. Mai dispune şi de Wi-Fi 6E şi Bluetooth 5.3. 

Toate 3 modelele mai au parte de HDMI 2.1, port care scoate 8K la 60 FPS, 5K la 120 FPS, plus funcţie Second Screen, care permite transformarea tabletei într-un monitor, cu modurile clasice Duplicate şi Extend. Există şi o pereche de porturi Thunderbolt 4 şi un port USB-A. 

Galaxy Book4 Pro

Samsung Galaxy Book4 Pro vine în variante de 14 inch şi 16 inch, cu greutăţi de 1.23 kilograme şi 1.56 kilograme. Ambele au rezoluţii de 2880 x 1800 pixeli, refresh rate între 48 şi 120 Hz, DCI-P3 de 120%, fix ca Ultra. Acest model se poate configura cu un procesor Intel Core Ultra 7 sau Ultra 5, cu grafică Intel Arc şi 16 sau 32 GB RAM, plus între 256 GB şi 1 TB stocare SSD, plus slot de expansiune. 

Modelul cel mic are baterie de 63 Wh, iar cel mare de 76 Wh, ambele cu încărcare pe USB-C la 65W. Şi nu am terminat cu AI-ul! Avem parte de nouă funcţie Photo Remaster în aplicaţia Samsung Gallery, care permite retuşări rapide ale pozelor, când vine vorba de reflexii şi umbre. Apoi avem aplicaţia Samsung Studio, editor video care sincronizează proiectele pe toate device-urile Galaxy, de la telefon la tableta şi laptop.

Galaxy Book4 Pro 360

Al treilea model din gama este Samsung Galaxy Book4 Pro 360, care vine doar într-o singură versiune, cu diagonală de 16 inch şi cântăreşte 1.66 kilograme. Are acelaşi ecran ca şi celalalte două modele, doar că balamalele se rotesc la 360 de grade. Aşa devine un soi de tableta Windows. Are şi S-Pen în cutie şi configuraţiile oferite aici sunt aceleaşi ca la modelul de mai sus.

Porneşte de la acelaşi Intel Core Ultra 7 şi are şi un Ultra 5 ca opţiune, 16 sau 32 GB RAM şi 512 GB sau 1 TB SSD (fără expansion slot acum). Are aceleaşi opţiuni de conectivitate ca şi Pro-ul, inclusiv portul USB-C de 65W, care alimentează bateria de 76 Wh. 

Produsele vin toate în Corea de Sud în ianuarie 2024 şi apoi global, dar nu avem preţ încă.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Samsung lansează laptopurile Galaxy Book 4: 3 modele cu funcţii AI, procesor Intel Core Ultra

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă