Prima pagină » Se vor interzice în Spania mașinile pe motorină și benzină, de la această dată fixă! – Ziarul Românesc

Se vor interzice în Spania mașinile pe motorină și benzină, de la această dată fixă! – Ziarul Românesc

de Roboțelul @ iDOR.info
se-vor-interzice-in-spania-masinile-pe-motorina-si-benzina,-de-la-aceasta-data-fixa!-–-ziarul-romanesc

21/12/2023 18:11 – ACTUALIZAT 22/12/2023 20:20

Spania a decis de când se vor interzice mașinile cu motoare pe combustie. Această măsură reprezintă o schimbare radicală pentru sectorul auto, care este nevoit să-și reorienteze strategiile de producție către dezvoltarea mașinilor electrice și a celor care funcționează pe hidrogen. Producătorii au recunoscut ambiția acestei politici, care reprezintă o provocare semnificativă în ceea ce privește adaptarea industrială. În prezent, pătrunderea pe piață a vehiculelor electrice este sub așteptări, în special în Spania, unde acestea nu reușesc să depășească 10% din vânzările totale de automobile. Aflăm în articol data exactă de când vor fi interzise mașinile cu motoare pe combustie, care este singura opțiune rămasă și care sunt în prezent restricțiile în Spania. (Continuați să citiți după fotografie)
Citește și: > VIDEO – Nouă metodă de fraudare a tahografului. Șofer român de camion, amendat cu 4.000 de euro

Spania a decis de când se vor interzice mașinile cu motoare pe combustie

În Spania legea marchează sfârșitul acestor mașini în anul 2040, dar țara va trebui să se adapteze la reglementările europene care stabilesc un termen cu 5 ani înainte. Până în anul 2035, dacă nu au loc modificări, este permisă vânzarea de vehicule noi cu motoare cu ardere internă care funcționează pe benzină sau motorină în Europa.
Citește și: > Poliția va efectua căutări cu recunoașterea facială a șoferilor: Baza de date e de 50 de milioane de cetățeni

Această decizie a fost adoptată de Parlamentul European în iunie 2022, amânând data planificată inițial pentru încetarea, care fusese stabilită în 2040, scrie infobae.com. În acest context, Uniunea Europeană a oferit o breșă de flexibilitate prin admiterea combustibililor sintetici ca singura alternativă validă la combustibilii fosili tradiționali. Acest lucru ar permite mașinilor cu motoare cu ardere să fie comercializate în continuare după 2035.
Citește și: Delictul de a conduce cu permisul expirat – Ce riști, mai exact

În martie 2023, s-a ajuns la un consens între Comisia Europeană și Germania pentru a recunoaște combustibilii sintetici, generați din energii regenerabile, ca opțiune valabilă pentru motoarele de automobile cu ardere, comercializate începând cu 2035. Odată cu introducerea combustibililor sintetici, producătorii vor putea menține pe piață modele de mașini hibride, plug-in sau nu, care funcționează cu o combinație de motoare electrice și cu combustie.
Citește și: > Schimbări masive în anul 2024 pentru șoferi. Ce trebuie să știi

Ce restricții există în prezent?

Limitările de utilizare a vehiculelor pe benzină sau diesel sunt legate de sistemul de etichetare ale Direcției Generale de Trafic, sistem care este utilizat din 2016:

ortel

  1. Vehiculele care nu au o etichetă ecologică includ acele modele pe benzină, înmatriculate înainte de ianuarie 2000 și modele diesel înmatriculate înainte de 2006
  1. Vehiculele etichetate cu categoria B corespund modelelor pe benzină care au fost înmatriculate din ianuarie 2000 și modelelor diesel din 2006.
  1. Vehiculele cu etichetă categoria C sunt cele pe  benzină, înmatriculate din 2006 și modele diesel din 2014.

Pe această bază, consiliile orășenești sunt cele care proiectează și aplică reglementări specifice pentru combaterea poluării, stabilind protocoale antipoluare și reglementând circulația acestor vehicule în mediul urban.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Se vor interzice în Spania mașinile pe motorină și benzină, de la această dată fixă! – Ziarul Românesc

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă