Prima pagină » Interziceți accesul aplicației la rețea. Datele vor fi salvate și nu veți fi urmărit

Interziceți accesul aplicației la rețea. Datele vor fi salvate și nu veți fi urmărit

de Roboțelul @ iDOR.info
interziceti-accesul-aplicatiei-la-retea.-datele-vor-fi-salvate-si-nu-veti-fi-urmarit

Oprirea conexiunii Wi-Fi, transferului prin telefon mobil sau activarea modului Avion va împiedica conectarea telefonului la rețea. Simplu, nu? Cu toate acestea, uneori vrem să blocăm o singură aplicație de la utilizarea Internetului. Pe smartphone-ul tău Android, poți face acest lucru în doar câțiva pași.

Accesul la internet este în centrul utilizării smartphone-urilor astăzi. Este greu de imaginat că acum vreo duzină de ani era un mare lux să transferi date prin intermediul unui telefon mobil, iar pornirea accidentală ar însemna o cheltuială uriașă.

Aproape fiecare aplicație folosește Internetul, deși acest lucru nu este întotdeauna necesar

Astăzi, nici măcar nu ne gândim la cât de profund se integrează aplicațiile mobile cu conexiunea la Internet – le lăsăm doar să funcționeze. Ne ocupăm de drepturile lor, dar accesul la Internet nu este pe lista lor pentru că este evident. Îl putem opri apăsând butonul Wi-Fi, butonul de transfer mobil sau pictograma avion (mod avion, care vă permite apoi să activați Wi-Fi și Bluetooth, dar mai întâi deconectează telefonul mobil și toate celelalte conexiuni).


În teorie, modul offline înseamnă că aplicația nu folosește rețeaua, dar înseamnă doar că rețeaua nu este necesară

Cu toate acestea, uneori, unele aplicații oferă modul offline, care este activat doar dacă accesul la internet nu este disponibil. Uneori pur și simplu nu dorim ca o anumită aplicație să poată accesa rețeaua, deoarece nu dorim ca aceasta să trimită date care ar putea depăși limita de transfer. În plus, accesul unei anumite aplicații la rețea, chiar dacă blocăm toate celelalte permisiuni pentru aceasta, poate transmite informații care facilitează urmărirea și crearea profilului utilizatorilor.

Blocarea completă a accesului la Internet al aplicației vă permite să salvați date transferabile chiar și după ce conexiunea la rețea este teoretic oprită în aplicație sau restricționată folosind funcția de transfer/economisire energie de pe telefon.

Cu toate acestea, este greu de imaginat că am decide să oprim internetul doar pentru a împiedica o aplicație să profite de beneficiile sale, în același timp tăind confortul utilizării altor gadget-uri pentru care conectivitatea online este de dorit. Un exemplu în acest sens este aplicația Tidal. Are un mod offline util, dar chiar și atunci când este pornit, programul se conectează la Internet, ceea ce poate fi nedorit, deși folosește resurse muzicale descărcate pe telefon. Oprirea conexiunii la rețea în întregul telefon blochează doar toate conexiunile.

Din fericire, în aceste cazuri și în altele, interzicerea accesului complet la rețea nu este singura soluție. Puteți interzice selectiv accesul aplicațiilor la rețea, iar instrumentul corespunzător este ascuns în setările smartphone-ului.

Cum să interziceți selectiv accesul aplicațiilor la rețea?

Efectuăm următorii pași pe un telefon Android:

  1. Deschidem Setarile sistemului.
  2. Mergem la fila Aplicații și servicii sau Aplicații (În funcție de modelul telefonului).
  3. Noi alegem Manager de aplicatii, Managementul aplicațiilor sau Aplicații (În funcție de modelul de telefon și varianta de sistem/overlay).

Pe telefonul Realme apare lista de aplicații. Este similar în smartphone-uri și alte versiuni de sistem.

  1. Selectam aplicatia din lista al carei acces la retea dorim sa il blocam sau o gasim prin campul de cautare.
  2. Va fi afișată o fereastră care conține informații despre aplicație. Aici putem gestiona și permisiunile și consumul de energie, dar în acest caz alegem utilizarea de date sau utilizarea de date.
  3. În fereastra următoare, găsim glisoare pentru a gestiona Wi-Fi, mobil și transferul/date în fundal – numele lor sunt intuitive, de exemplu. Transfer de date mobile sau Opriți datele mobile. Ele pot fi active dacă permit accesul la rețea sau dezactivate dacă activarea lor va bloca rețeaua.
  4. Le dezactivăm sau le activăm în funcție de nevoile noastre – de obicei schimbăm toate glisoarele la setarea opusă.

Blocarea selectivă a accesului la rețea în exemplul aplicației Tidal – Aceste setări pentru cele trei glisoare de pe ultimul ecran vor bloca complet conectarea aplicației la rețea. În unele suprapuneri de sistem, fiecare cartelă SIM poate avea un glisor separat pentru a bloca transmisiile.

Și s-a făcut. Aplicația noastră nu ar trebui să se poată conecta la rețea, despre care probabil vă vom anunța. Alte gadget-uri vor putea accesa în continuare Internetul până când le blocăm selectiv sau le oprim la nivel global folosind butoanele din meniul pop-up al telefonului. Există o mică posibilitate ca unele aplicații cu priorități dominante de performanță să ignore sau să prevină întreruperile internetului, dar acestea ar trebui să fie cazuri rare.

Cum să restabiliți accesul la rețea?

Putem repeta pașii din sfatul anterior parcurgând nivelurile ulterioare ale setărilor sistemului, dar de data aceasta specificând setările opuse la punctul 7. De asemenea, puteți lansa aplicația, iar când se dovedește că nu este necesar accesul la rețea, selectați notificarea astfel încât sistemul să ne ducă imediat la o fereastră Setări corespunzătoare.

Dar telefoanele Apple?

Dacă vă conectați folosind date mobile, situația este similară cu cea din Android. În secțiunea Aplicații a setărilor pentru fiecare aplicație, putem dezactiva accesul la rețeaua mobilă mutând glisorul în poziția oprit.

Totuși, aceasta este tot ceea ce se poate face direct dacă lipsa accesului la Internet este selectivă. Accesul la Wi-Fi poate fi dezactivat la nivel global, în timp ce poate fi restricționat pentru aplicații individuale din iOS prin intermediul widget-ului Screen Time.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Interziceți accesul aplicației la rețea. Datele vor fi salvate și nu veți fi urmărit

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă