Prima pagină » Smartphone-urile Huawei nu vor mai fi compatibile cu aceste aplicații

Smartphone-urile Huawei nu vor mai fi compatibile cu aceste aplicații

de Roboțelul @ iDOR.info
smartphone-urile-huawei-nu-vor-mai-fi-compatibile-cu-aceste-aplicatii

Brandul chinez anunță un pariu îndrăzneț. Smartphone-urile care vor rula următoarele versiuni ale sistemului de operare HarmonyOS nu vor mai fi compatibile cu aplicațiile Android.

Forţat de autorităţile americane să se distanţeze de Google şi Android, gigantul chinez al telecomunicaţiilor a făcut un pariu riscant de a se separa de serviciile Google. 

Cumpărătorii celor mai noi modele de smartphone-uri Huawei vândute în ultimii trei ani nu mai aveau acces la Google Maps, Gmail sau Youtube. Aplicațiile Android au rămas compatibile, chiar dacă a trebuit să treacă printr-un magazin terț.

Precizări oficiale

Schimbarea radicală de ton se va produce la sfârșitul anului 2023, odată cu lansarea celei mai recente versiuni a sistemului de operare Huawei, HarmonyOS. Richard Yu, CEO-ul grupului, a anunțat că HarmonyOS nu va mai susține fișierele APK, formatul de aplicații Android. Noile smartphone-uri Huawei nu vor mai permite instalarea de aplicații Android, ci doar aplicații native în format HAP.

Cine va avea de suferit

O măsură care, în sine, nu ar trebui să supere prea mult consumatorii din China, unde marca rămâne foarte populară și unde nu se mai folosesc deja prea mult serviciile Google, cum ar fi Play Store. În Europa și în restul lumii, toate acestea ar putea avea un impact enorm. Producătorul a anunțat că va lansa în Europa noul său model, Mate 60 Pro. 

Întrebări fără răspuns, deocamdată

Unele piețe, cum ar fi Belgia, sunt acum complet ignorate. Și este puțin probabil că Huawei riscă să comercializeze smartphone-uri care nu sunt compatibile cu majoritatea serviciilor utilizate de consumatorii europeni. Ar trebui să ne aşteptăm la o retragere completă a activităţilor în Occident sau la un compromis? Marca ar putea alege să ofere dispozitive EMUI pe piața europeană, dar are sens dacă intenționează să-și dezvolte propriul ecosistem?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Smartphone-urile Huawei nu vor mai fi compatibile cu aceste aplicații

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă