Prima pagină » Acer Predator Triton 17X Review: Cum arată gaming-ul pe un laptop de gaming absolut, de 17 inch, cu Intel Core i9-13900HX, RTX 4090

Acer Predator Triton 17X Review: Cum arată gaming-ul pe un laptop de gaming absolut, de 17 inch, cu Intel Core i9-13900HX, RTX 4090

de Roboțelul @ iDOR.info
acer-predator-triton-17x-review:-cum-arata-gaming-ul-pe-un-laptop-de-gaming-absolut,-de-17-inch,-cu-intel-core-i9-13900hx,-rtx-4090

Anul 2024 începe cu gândul la gaming, asta și pentru că de mai bine de câteva săptămâni am pe mână o super mașinărie care duce cele mai proaspete titluri lansate pe piață și anume Acer Predator Triton 17X, o bestie cu RTX 4090, ecran de 17 inch, mult RAM și stocare plus procesor Intel Core i9, desigur în ediție de top, adică HX. L-am folosit zi de zi, atât pentru task-uri office, iar seara m-am delectat cu sesiuni de gaming, iar acum vine momentul recenziei sale. Costă aproape de 4000 de euro în această configurație, astfel că așteptările sunt mari. Să înceapă recenzia! 

Unboxing

Prima etapă este desigur unboxing-ul, iar ca la multe alte produse aduse de ACER pe piață și aici avem abordarea cutie în cutie, prin care se asigură o protecție suplimentară. Cutia secundară, a laptop-ului, este protejată extra la interior și vei mai găsi și o cutie cu accesoriile.

Aici ai adaptorul de alimentare, masiv și greu, de care ai nevoie pentru a te bucura la performanță maximă de gaming de top. Mai departe găsești laptop-ul care vine într-o husă de protecție pentru a fi evitate potențialele zgârieturi. Un pachet clasic, cu accesoriul numărul 1 de care ai nevoie pentru a te pune pe treabă. 

Design și construcție

Dacă îți place acea senzație de rece la atingere, asociată de obicei cu produsele scumpe, premium, atunci fix asta o să primești cu ACER Predator Triton 17X. Laptop-ul dispune de o carcasă unitară CNC, care a fost concepută pentru a permite mai multă ventilație și are orificii de admisie/evacuare cu un design curat și sofisticat. Carcasa este una metalică, atât la exterior (sus-jos) cât și la interior împrejurul tastaturii.

Acer Predator Triton 17X

Ceva care mi-a atras atenția este premiul Good Design AWARD 2023 primit de către acest laptop, cât și distanția reddot winner 2023, semn că design-ul este unul de excepție. Laptop-ul vine pe o nuanță de negru întunecat iar dacă ar fi ceva de reproșat aici, atunci clar sunt amprentele, prezente peste tot, iar dacă ești perfecționist, o să stai cu laveta de microfibră mereu prin preajmă pentru a curăța suprafața metalică. 

Fiind un model de 17 inch asta înseamnă că și dimensiunile sunt pe măsură. Are 3 kg, măsoară 380 x 280 x 20 cm în grosime și nu este genul de laptop pe care îl pui în spate și ieși la Starbucks să socializezi. Îl vei pune mai degrabă într-o geantă de mână. Revenind la design, nu am uitat de iluminarea RGB prezentă pe fiecare tastă, dar despre asta în secțiunea dedicată tastaturii de mai jos. 

Display

O experiență completă de gaming începe și se termină cu ecranul, pentru că astfel ești inclus în lumea personajului preferat din jocurile video, iar aici ecranul este unul impresionant. Acer a ales să meargă pe mâna unui panou de 17 inch, astfel încât să ai o fereastră cât mai generoasă în care să privești, iar la mijloc apare tehnologia Mini LED. Bifăm o luminozitate de până la 1000 nits, certificare VESA DisplayHDR 1000, acoperire 100% pentru gama de culori DCI-P3 și retroiluminare dinamică pe 1000 de zone. HDR-ul chiar prinde viață grație unei tehnici de atenuare locală a luminii și astfel se creează acele niveluri dramatice de contrast atât în jocuri, cât și filme. 

ACER PREDATOR TRITON 17X

Avem rezoluție WQXGA de 2560 x 1600 pixeli, timp de răspuns de 3ms, iar rata de refresh urcă până la 250Hz, pentru a te bucura de o experiență fluidă, fie că doar navighezi pe internet sau alegi să joci un titlu AAA alert. Panoul IPS pe care îl avem aici vine și cu mod Acer ComfyView și are finisaj antireflex, pentru o experiență ideală, în care nu mai poți da vina pe razele soarelui dacă într-un duel acerb vei fi înfrânt. 

ACER PREDATOR TRITON 17X

Imaginea arată excelent și poți umbla la luminozitate și alte aspecte pentru a-ți personaliza vizualul după bunul plac. Ajută mult acea protecție anti-reflex indiferent de ce task ai realiza, dar ai grijă să eviți pe cât posibil să atingi ecranul pentru că vei avea ceva de furcă apoi cu amprentele care se adună. Am realizat și un test de luminozitate, dacă ești curios și am atins LUX folosind aparatul din dotare. 

Tastatură, audio, software

Fiind un laptop de gaming, asta înseamnă că tastatura este creată în jurul acestei experiențe și nu o să vezi zonă NumPad aici, pentru că nici nu ai nevoie. Tastele sunt bine spațiate aici și oferă un feedback plăcut la atingere, un travel destul de scurt față de o tastatură mecanică pentru desktop. Fiecare tastă are retroiluminare RGB pe care o poți personaliza din software-ul Predator Sense și pe lângă tastele clasice, ai sus de tot și un buton dedicat pentru a schimba modul de utilizare, cu opțiuni precum Quiet, Balanced, Performance și Turbo.

ACER Predator Triton 17 X

Apăsarea acestui buton deschide aplicația Predator Sense. Cel mai mult mi-a plăcut touchpad-ul, acoperit cu sticlă Corning Gorilla Glass, suport multi-touch și certificare Microsoft Precision Touchpad Certification. Feedback-ul livrat la click-uri și interacțiunea cu gesturi este fascinant, maximul de cât poți avea în raport cu un mouse. De fiecare dată când testez un laptop interacțiunea cu touchpad-ul o găsesc greoaie fiind obișnuit atât de mult cu un mouse, dar pe acest ACER nu mai am această problemă. Clar, pentru gaming vei avea nevoie de un mouse, fără discuție. 

ACER Predator Triton 17 X

Sunetul este lăsat de regulă pe plan secund pe aceste dispozitive, asta pentru că producătorii se gândesc că majoritatea gamerilor vor folosi un headset dedicat pentru a trăi experiența audio-vizuală, dar mai sunt și excepții ca aici. Acer a adus nu 2, nici 4, ci 6 difuzoare, care mai mult de atât, vin acoperite cu o plasă din oțel inoxidabil 304 și sunt îndreptate către utilizator. Asta se traduce într-un sunet puternic, vibrant și de calitate, indiferent de ce vei face. 

Legat de software, laptop-ul vine cu Windows 11 preinstalat.

Hardware și performanță

Iată și lista completă de specificații:

  • Display: LED IPS, 17 inch, 250Hz, 3ms, WQXGA, Antireflex
  • Procesor: Intel Core i9-13900HX, 24 nuclee, 2.2 GHz, 10nm
  • Grafică: NVIDIA GeForce RTX 4090, 16 GB GDDR6
  • Audio: 6 difuzoare, DTS X:Ultra Audio, Acer TrueHarmony, microfon
  • Webcam: FHD
  • Conectivitate: Ethernet 100/1000/2500, Wi-Fi 802.11 ax, Bluetooth 5.1
  • Porturi: 1x HDMI, 2x USB 3.2 Type A Gen2, 1x USB 3.2 Type C Gen2, 1x RJ-45, 1x Thunderbolt 4 USB-C, 1x audio
  • Baterie: Li-Ion 4 celule (99.9 Wh)
  • OS: Windows 11 Home
  • Configurație: 2 TB SSD M.2 PCIe, 32/64 GB RAM
  • Altele: scanner amprente, tastatură RGB

După cum poți vedea, hardware-ul este unul pe măsură, de la ecran, la procesor și până la placa video livrată aici. Avem un webcam FHD, port Ethernet 100/1000/2500 pentru conexiuni super rapide iar dacă vrei wireless ai Wi-Fi 802.11 ax. Există și Bluetooth 5.1 și stăm foarte bine și la capitolul porturi cu 1x HDMI, 2x USB 3.2 Type-A Gen2, 1x USB 3.2 Type-C Gen2. Avem și 1x port Thunderbolt 4 USB-C plus combo jack audio.

Laptop-ul dispune de până la 64 GB RAM din fabrică și pentru securitatea datelor ai la dispoziție și un scanner de amprente pe care îl găsești amplasat la îndemână, chiar în touchpad. Am vorbit deja despre iluminarea RGB și ce ar mai fi de spus este că laptop-ul dispune de o baterie Li-Ion de 4 celule (99.9 Wh) pe care va trebui să o administrezi corect pentru a te bucura de autonomia dorită.

Clar la jocuri solicitante ai nevoie de conectarea la adaptor, fiind mai degrabă o mașinărie de gaming pe care o poți transporta cu tine dintr-un loc în altul fără bătaie de cap și mai puțin un ultraportabil. Am realizat și câteva benchmark-uri mai sus dacă ești interesat de capitolul performanță și ne îndreptăm atenția către gaming mai jos. 

Gaming și concluzii

Înainte de a trece la impresiile formate după perioada de utilizare a lui ACER Predator Triton 17 X în materie de gaming, ar fi cazul să pun pe hârtie și tehnologiile pe care ACER le aduce aici alături de NVIDIA. Despre Ray Tracing știi deja mai tot ce se poate știi, o tehnologie care are de-a face cu reflexiile super realiste din jocuri, care cresc nivelul de imersivitate și care desigur este prezentă aici.

ACER Predator Triton 17 X

Avem NVIDIA DLSS 3 aici, asta pentru că placa video oferită (RTX 4090 de 16 GB, putere grafică totală de până la 175 W)) include nuclee Tensor din a 4-a generație și un accelerator de flux optic. Astfel, apare în ecuație și inteligența artificială care va crea cadre suplimentare ca calitate înaltă pentru a îmbogăți experiența. Avem și arhitectură Ada pentru Ray Tracing la putere maximă, o modalitate prin care se simulează comportamentul lumii în lumea reală.

Bifăm și NVIDIA MAX-Q, o suită de tehnologii bazate pe AI care optimizează sistemul pentru a se asigura o eficiență maximă. Se referă la acele plăci video care ajung integrate pe laptop-uri rapide, mai subțiri și mai silențioase. Placa video așa cum spuneam și mai sus, are 16 GB memorie GDDR6, oferă suport DirectX și aduce 304 nuclee Tensor și 76 de nuclee Ray Tracing. 

ACER Predator Triton 17 X

Acum că am pus aceste aspecte în discuție, ar fi cazul să vorbesc despre experiența de gaming. Am testat diferite titluri pe tot parcusul perioadei cât laptop-ul a fost la mine, precum Spider-Man Miles Morales și Hogwarts Legacy, titluri în care poți pune serios la treabă hardware-ul acestui laptop. M-am jucat cel mai mult special Spider-Man cu setările la maxim și setat pe 240Hz rată de refresh, plus multe alte setări pe high sau very high. Imaginea arată fantastic din orice unghi ai privi și parcă privești un OLED când de fapt ai un Mini LED spectaculos gata să te transpună în universul super eroului tău preferat.

Ray Tracing-ul este prezent desigur și o să te trezești pe vreo clădire oprit admirând reflexiile unui apus în geamurile de zgârie-nori. Un titlu precum Spider-Man Miles Morales unde acțiunea se întâmplă rapid este un joc benchmark la care să pui laptop-ul ACER Predator Triton 17 X la treabă și pentru prima dată nu am avut nevoie de căști pentru a juca un titlu pe un laptop, pentru că difuzoarele fac o treabă peste așteptări de bună.

Ce m-a impresionat a fost că ventilatoarele au fost foarte tăcute chiar și la rularea unui asemenea joc unde nu am sacrificat nimic la capitolul grafică. Se aud bineînțeles dar sunt ținute sub control excelent ca volum astfel încât să te bucuri de o experiență de gaming ideală și fără a avea nevoie de căști pentru a atenua zgomotul precum se întâmplă la alte modele. Aerul cald este suflat prin laterale stânga-dreapta, iar dacă asta ți se pare deranjant, poți oricând să atașezi o tastatură dedicată și să ai laptop-ul mai la distanță.

ACER Predator Triton 17 X este un Godzilla în lumea laptop-urilor de gaming, un dispozitiv cu dotări pe măsura prețului care clar nu te va dezamăgi. Musai gaming-ul are nevoie de conectarea la priză pentru a te bucura de performanță maximă. Autonomia nu este punctul forte la un asemenea power-house, ceea ce era și de așteptat, dar compensează și compensează pe deplin prin toate celelalte dotări aduse la pachet. Dacă ar fi să aleg ceva negativ, atunci ar fi mai degrabă amprentele care se adună pe suprafața metalică decât ceva de ordin hardware pentru că acolo nimic de obiectat. 

Preț și disponibilitate

Laptop-ul ACER Predator Triton 17X se găsește pe plan local la următorii retaileri:

  • eMAG (i9-13900HX, 32 GB RAM, 2 TB SSD, RTX 4090, Win 11 Home): 18.899 lei
  • Altex (i9-13900HX, 64 GB RAM, 2 TB SSD, RTX 4090, Win 11 Home): 19.199 lei
  • Amazon DE (i9-13900HX, 32 GB RAM, 2 TB SSD, RTX 4090, Win 11 Home): 19.380 lei (3897 eur)




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Acer Predator Triton 17X Review: Cum arată gaming-ul pe un laptop de gaming absolut, de 17 inch, cu Intel Core i9-13900HX, RTX 4090

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă