Prima pagină » Apple a depăşit Samsung în UE, este acum producătorul de telefoane numărul 1 de pe continent

Apple a depăşit Samsung în UE, este acum producătorul de telefoane numărul 1 de pe continent

de Roboțelul @ iDOR.info
apple-a-depasit-samsung-in-ue,-este-acum-producatorul-de-telefoane-numarul-1-de-pe-continent

Apple nu doar că a terminat anul 2023 pe locul întâi în rândul producătorilor de telefoane, în fața Samsung pentru prima dată din 2011, ci a obţinut coroana şi în UE. Cifrele au sosit şi arată că firma din Cupertino a trecut pe primul loc, după o lungă perioadă de supremaţie Samsung. Cifrele vin de la Canalys. 

Trimestrul 4 din 2023 a fost un moment cheie pentru Apple, care a avut o creştere faţă de T4 2022, livrând 12.4 milioane de unităţi. Astfel a pus capăt unei serii de 7 trimestre în care Samsung a fost lidera în această zonă. Per total livrările de smartphone-uri din UE au picat cu 3%, la 37.8 milioane de unităţi în T4 2023. Samsung a înregistrat o scădere, cu 12%, la 10.8 milioane de unităţi, dar a reuşit să îşi păstreze profitabilitatea mulţumită seriilor Galaxy S şi Galaxy A. 

Şi-au făcut simţită prezenţa cei de la Xiaomi, Motorola şi Honor, iar Moto şi Honor s-au remarcat în special prin creştere. Primii au avut 73% creştere, iar Honor chiar 116%. Totuşi, coroana revine Apple, care a avut un iPhone 15 Pro cu o cotă de aproape 40% din piaţă, un record pentru smartphone-urile premium de pe Bătrânul Continent.

Apple are şi parteneriate strategice, care ar trebui să îi continue succesul, precum colaborări cu instituţii financiare, că Santander din Spania (credite şi cumpărare în rate pentru iPhone). Predicţiile sunt de creştere cu un procent cu o singură cifră în 2024, dar AI-ul şi iOS 18 ar trebui să se ocupe şi de un salt mai mare pe final de an.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Apple a depăşit Samsung în UE, este acum producătorul de telefoane numărul 1 de pe continent

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type